BERBAT ZEMİN KÖTÜ SKOR

ÇAYKURRİZESPOR-FENERBAHÇE 1-3

Spor Haberleri 21.02.2024 09:14:00 0
BERBAT ZEMİN KÖTÜ SKOR

 ÇAY­KUR Ri­zes­por Süper ligin 26. ma­çın­da kendi saha ve se­yir­ci­si önün­de ağır­la­dı­ğı Fe­ner­bah­çe’ye ber­bat sa­yı­la­bi­lecek ze­min­de oy­na­nan maçta al­dı­ğı 3-1‘lik ye­nil­gi son­ra­sı kalan 12 maç­lık pe­ri­yot da az bir ih­ti­mal­de olsa teh­li­ke çan­la­rı­nın his­se­dil­me­si­ne sebep ola­ca­ğı­nın işa­re­ti­ni verir gi­biy­di. Ze­mi­nin bazı kı­sım­la­rın­da topun dahi sü­rül­me­si­ni hemen hemen im­kan­sız ol­du­ğu mü­ca­de­le­ye ev sa­hi­bi ÇAY­KUR Ri­zes­por daha iyi baş­la­dı. Maçın daha henüz ba­şın­da Ri­zes­por’un bu sezon en iyi­le­ri ara­sın­da olan fut­bol­cu­su Jojo Shel­vey’in topu aya­ğın­dan erken çı­kar­ma­ma­sı so­nu­cu Ben­hur Keser’in san­tim­ler­le öl­çü­lecek kadr of­say­ta kal­ma­sı­na sebep olur­ken ev sa­hi­bi ekip mut­lak bir gol­den olu­yor­du. Hemen aka­bin­de 3.​dk ge­li­şen bir­baş­ka Ri­zes­por ata­ğın­da bu kez sağ­dan ya­pı­lan or­ta­da topla bu­lu­şan İbra­him Ola­vo­yin ka­le­yi kar­şı­sı­na al­ma­sı­na rağ­men kötü vu­ra­rak topu üst­ten auta gön­der­di.konuk ekip Fe­ner­bah­çe ilk ciddi po­zis­yo­nu­nu gol­cü­sü Edin Dzeko’nun aya­ğın­dan ya­ka­la­dı. 12.​dk ge­li­şen konuk ekip ata­ğın­da ceza yayı üs­tün­de topla bu­lu­şup sol aya­ğıy­la çek­ti­ği sert şutta top de­fans oyun­cu­sun­dan se­ke­rek ka­le­ci Tarık Çetin’i kon­rap­le­di bı­rak­ma­sı­na rağ­men iyi bir ref­leks­le topu kor­ne­re çeldi. 23.​dk Ola­vo­yin’in uzak­tan çek­ti­ği sert şutu Li­va­ko­viç güç­lük­le ön­le­di. Bu da­ki­ka­ya kadar maçın mut­lak ha­ki­mi Ri­zes­por ara­dı­ğı gole 23.dk bu se­zo­nun sus­kun gol­cü­sü Min­cev’in aya­ğın­dan buldu. Bu da­ki­ka­da hava topu mü­ca­de­le­sin­de önce Jojo shel­vi ka­fa­yı vurdu ar­dın­dan Akin­to­la aşır­dı top Min­cev’in önün­de kaldı bu fut­bol­cu­nun vu­ru­şun­da top ağ­lar­la bu­lu­şun­ca ev sa­hi­bi Ri­zes­por maçta 1-0 öne ge­çi­yor­du. Gol­den son­ra­da ev sa­hi­bi eki­bin ikin­ci gol ara­yı­şı devam edi­yor 44’de ara trans­fer­de İstan­buls­por’dan alı­nan Mu­am­mer Sa­rı­ka­ya’nın sert şutu üst­ten auta çı­kar­ken, 45+ da ise Atil­la Mocsi’nin de­fans­tan ge­le­rek yap­tı­ğı kafa vu­ru­şu­da üst­ten auta çı­kar­ken devre 1-0 ev sa­hi­bi ta­kı­mın üs­tün­lü­ğü ile sona eri­yor­du.
İkinci yarı ilk ya­rı­ya Fe­ner­bah­çe üç oyun­ca de­ği­şik­li­ği ile baş­la­dı. Cen­giz Ünder, Kri­nic, Szy­mans­kı yer­le­ri­ni İrfan Can Kah­ve­ci, Ser­dar Dur­sun ve Mert Hakan Yan­daş’a bı­ra­kır­ken bu oyuna giren üç fut­bol­cu­da oyu­nun sey­ri­ni de­ğiş­ti­ri­yor­du. Ni­te­kim ikin­ci ya­rı­nın hemen ba­şın­da sağ ka­nat­tan İrfan Can Kah­ve­ci’nin sol aya­ğıy­la ceza ala­nı­na yap­tı­ğı or­ta­yı Atil­la Mochi ve ka­le­ci Tarık sey­re­din­ce Ser­dar Dur­sun af­fet­me­ye­rek ta­kı­mı­na eşit­li­ği ge­ti­ri­yor­du 1-1 bu gol son­ra­sı moral bulan konuk ekip 65.dk dep­las­man­da 2-1 öne geçti. Bu da­ki­ka­da kendi yarı ala­nın­dan çı­kar­ken Mert Hakan Yan­daş’a kap­tı­rı­lan top so­nu­cu bu fut­bol­cu­nun topu yayın üs­tü­ne kadar sürüp çap­raz du­rum­da­ki Edin Dzeko’ya bı­rak­ma­sı bu fut­bol­cu­nun sol aya­ğıy­la ka­le­ye çek­ti­ği şut ka­le­ci Tarık’tan se­ke­rek ağ­lar­la bu­lu­şu­yor­du. Be­ra­ber­lik go­lü­nü bul­mak için ça­ba­la­yan Ri­zes­por 90+ da ka­le­sin­de 3.gölü gördü. Sol­dan Dusan Tadic sol­dan or­ta­la­dı ceza ala­nın­da topun ge­li­şi­ne vuran İrfan Can Kah­ve­ci yine de­fans­tan se­ke­rek ağ­lar­la bu­luş­tu 3-1 bu gol aynı za­man­da maçın sko­ru­nu tayin edi­yor­du.
Ay­rı­ca maçın so­nu­cu­na etki eden en büyük fak­tör­ler­den bi­ri­de maç ön­ce­si ısın­ma sı­ra­sın­da Ri­zes­por ka­le­ci­si Gök­han Akkan’ın sa­kat­lan­ma­sıy­dı. Ma­ale­sef üzü­le­rek söy­le­mek is­te­rim ki ku­lüp­le­ri­mi­zin mil­yon­lar­ca EURO har­ca­ya­rak oluş­tur­duk­la­rı ta­kım­lar kadar bi­raz­da bu oyun­cu­la­rın oy­na­dık­la­rı ze­min­le­re ya­tı­rım yap­ma­la­rı ge­rek­mez mi?
                       Ha­ber: Halil İbra­him SAKLI


Anahtar Kelimeler: BERBAT ZEMİN
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °