"Bizim de bu maç­tan ala­ca­ğı­mız pu­an­la­ra çok ama çok ih­ti­ya­cı­mız var. İnşal­lah bizim adı­mı­za güzel biter"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut,

Spor Haberleri 1.03.2024 13:26:00 0

 Trend­yol Süper Lig 28. haf­ta­sın­da 2 Mart Cu­mar­te­si günü yarın evin­de Mon­di­ho­me Kay­se­ris­por'u konuk edecek tem­sil­ci­miz Çay­kur Ri­zes­por'un tek­nik di­rek­tö­rü İlhan Palut, zor bir maç ola­ca­ğı­nı be­lirt­ti. İlhan Palut, Meh­met Cen­giz Te­sis­le­ri'nde dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sın­da, Kay­se­ris­por maçı ha­zır­lık­la­rı­nı sür­dür­dük­le­ri­ni söy­le­di.
Çok önem­li bir maça çı­ka­cak­la­rı­nı be­lir­ten Palut, "Ligin her maçı, her takım için çok önem­li. Çünkü ligin sey­ri­ni bi­li­yo­ruz. Artık ta­kım­la­rın pu­an­la­rı­nın bir­bi­ri­ne çok yak­laş­tı­ğı ve ya­ka­la­na­cak bir iv­me­nin ta­kım­la­rı çok iyi yere çı­ka­ra­ca­ğı ama bunun ya­nın­da bizim son dö­nem­ler­de ya­şa­dı­ğı­mız kötü pe­ri­yot­la­rın da ta­kım­la­rı sı­ra­la­ma an­la­mın­da sa­vu­ra­ca­ğı bir lig ya­şı­yo­ruz." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Palut, her maç gibi bu hafta oy­na­ya­cak­la­rı Kay­se­ris­por ma­çı­nın da önem­li ol­du­ğu­nu ifade edip, şu de­ğer­len­dir­me­le­re yer verdi:
"Bizim adı­mı­za kötü bir pe­ri­yot iler­ler­ken ra­ki­bi­miz de özel­lik­le Burak ho­ca­nın gel­me­siy­le bir­lik­te se­zo­nun ba­şın­da­ki iv­me­si­ni tek­rar ya­ka­la­mış gö­rü­nü­yor. Hem puan ola­rak hem de sa­ha­da gös­ter­dik­le­ri mü­ca­de­le ola­rak bir çıkış içe­ri­sin­de­ler. Biz tabii ki artık bu ne­ga­tif pe­ri­yo­du son­lan­dır­mak is­ti­yo­ruz. Her maç bunun için bir fır­sat. Sam­suns­por maçı da öy­ley­di. Ba­şa­ra­ma­dık. Bu hafta Kay­se­ris­por ma­çın­da tek­rar bunu son­lan­dır­ma­yı de­ne­ye­ce­ğiz. Coş­ku­lu ve çok is­tek­li ol­ma­mız lazım. Bun­la­rın ya­nı­na da po­zi­tif fut­bol­dan ör­nek­le­ri ba­şa­rıy­la sa­ha­ya sun­ma­mız lazım. De­di­ğim gibi zor bir maç ola­cak. Her ta­kı­mın her puana ih­ti­ya­cı var. Bizim de bu maç­tan ala­ca­ğı­mız pu­an­la­ra çok ama çok ih­ti­ya­cı­mız var. İnşal­lah bizim adı­mı­za güzel biter."
Son haf­ta­lar­da basit gol­ler ye­dik­le­ri­ni söy­le­yen Palut, "Ant­ren­man­lar bunun en önem­li ge­liş­ti­ri­ci­si. Son maç­lar­da gol or­ta­la­ma­mız son de­re­ce ye­ter­siz. Nasıl ki kötü pe­ri­yo­du son­lan­dır­mak için her maç bir fır­sat, daha ve­rim­li atak ya­pa­bil­mek ve daha sko­rer ola­bil­mek adına da her maç ol­du­ğu gibi, bu maçı da bir fır­sat ola­rak gö­rü­yo­ruz." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Hakem ka­rar­la­rı­na da de­ği­nen Palut, şun­la­rı söy­le­di:
"Li­gi­miz­de­ki se­zon­luk hakem per­for­mans­la­rı de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ken bir konu. Bence bu sezon so­nun­da bunu mut­la­ka ma­sa­ya ya­tır­mak ve de­ğer­len­dir­mek lazım. Bunu bir ta­ra­fa ko­yu­yo­rum. Şu an İlhan Palut ola­rak, ge­çir­di­ği­miz pe­ri­yot pu­an­la­ra olan ih­ti­ya­cı­mız beni sa­de­ce ve sa­de­ce bu haf­ta­ki maçla ala­ka­lı dü­şün­mek ve de­ğer­len­dir­mek du­ru­mun­da bı­ra­kı­yor. Özel­lik­le bu dönem, bu so­ruy­la ala­ka­lı ben cevap ver­mek is­te­mi­yo­rum. Görev de­ği­şi­mi nok­ta­sın­da da in­şal­lah VAR'ın daha doğru ve adil kul­la­nı­mı­nı ge­liş­ti­ri­ci bir de­ği­şim ol­muş­tur diye sa­de­ce umut edi­yo­rum" dedi.
      Haber Merkezi


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °