ÇAYELİ HALKI HİZMETE OY VERDİ İSMAİL HAKKI ÇİFTÇİ 2. KEZ BELEDİYE BAŞKANI

31 Mart 2024 Pazar günü tüm yurtta gerçekleşen mahalli idareler seçimleri tamamlanarak hak sahipleri yeni görevlerini icra etmeye başladılar.

Yerel Haberler 3.04.2024 16:45:00 0
ÇAYELİ HALKI HİZMETE OY VERDİ İSMAİL HAKKI ÇİFTÇİ 2. KEZ BELEDİYE BAŞKANI

İlçemiz Çayeli Belediye Başkanlığı seçimleri Cumhur İttifakının iki güçlü adayının kıyasıya mücadelesine sahne olurken ilçe halkı 2019-2024 yılları arası hizmet adına yapılıp edilenleri göz önüne alarak oyunu mevcut Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’ den yana kullanarak, ÇİFTÇİ’nin yeni beş yıllık Belediye Başkanlığı dönemi resmen başlamış oldu.

Belediye Başkanlığı seçim sürecine birçok siyasi parti adayının yarışmasına rağmen, seçim süreci iki adayın kıyasıya yarışına sahne oldu.

2019’da AK Parti adayı Mustafa Baltacı’ya karşı üstünlük sağlayarak kazanan ÇİFTÇİ, 2024 seçimlerinde 5 yıl AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulunarak aday adaylığı sürecinde ilçe Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olup, aday gösterilen İshak Karahan’a karşı seçimi kazanan MHP adayı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ oldu. 

Belediye Başkanı MHP’den olmasına rağmen 2019’da olduğu gibi bu seçimde de AK Parti Belediye encümenliğinin yarıdan fazlasını kazanarak 7+2=9 koltuk kazanırken, MHP, 2019’da olduğu gibi yine 6 sandalye kazanmış oldu.

Çayeli halkı hizmete oy verdi diye başlık atarken elbette ki ilçemizde yapılanları göz ardı edemeyiz. Özellikle 15 bin m2 sahil dolgu alanı, doğal daz hattının ilçemizin her köşesine ulaşmasında gösterilen üstün çaba ve hassasiyet, her zaman yokluğu hissedilen ama Belediye araç envanterine dahil edilemeyip bu dönem belediyeye kazandırılan 32m yüksekliğe ulaşabilen tam donanımlı modern itfaiye aracı, birçok iş makinesi, Seslidere su projesinin ihale aşamasına gelmesi kısa süre sonra ihalesinin yapılacak olması, Taşhane mahallesinde çok amaçlı sosyal tesisin inşası ve hizmete açılması bunlara eşdeğer birçok aktivitenin gerçekleşmesine ilaveten Belediyenin borç yükünün azaltılarak yatırım yapma gücünün arttırılmasının sağlanması en önemli artılarından olmuştur. Bunların yanında sosyal, kültürel vs. harici birçok çalışmaya imza attığını benim olduğu gibi ilçe halkınında bildiğini düşünüyorum. 

Bizde ilçemizin sesi olarak sayın başkanı kazanmasından dolayı tebriklerimizi, hizmet yolunda ise üstün başarı dileklerimizi iletiyoruz. 

Yolun bahtın açık olsun…

Haber-Foto: Halil İbrahim SAKLI


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °