İlimizdeki Ziraat Odası Başkanları Ortak Açıklama Yaptı

Zi­ra­at Oda­la­rı Baş­kan­la­rı yap­mış ol­duk­la­rı ortak açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer ver­di­ler,

Yerel Haberler 29.04.2024 09:34:00 0
İlimizdeki Ziraat Odası Başkanları Ortak Açıklama Yaptı

Rize, Art­vin, Trab­zon Zi­ra­at Oda­la­rı (Rize, Ça­ye­li, İkiz­de­re, Kal­kan­de­re, İyi­de­re, De­re­pa­za­rı, Gü­ney­su, Pazar, Ar­de­şen, Çam­lı­hem­şin, Fın­dık­lı, Hopa, Ar­ha­vi, Borç­ka, Of, Sür­me­ne, Arak­lı, Der­nek­pa­za­rı, Tre­bo­lu) Baş­kan­la­rı ili­miz­de bir araya ge­le­rek ortak açık­la­ma yaptı.   2024 yılı yaş çay fiyat ça­lış­ma­la­rı­nı açık­la­mak üzere Rize, Art­vin, Trab­zon Zi­ra­at Oda­la­rı (Rize, Ça­ye­li, İkiz­de­re, Kal­kan­de­re, İyi­de­re, De­re­pa­za­rı, Gü­ney­su, Pazar, Ar­de­şen, Çam­lı­hem­şin, Fın­dık­lı, Hopa, Ar­ha­vi, Borç­ka, Of, Sür­me­ne, Arak­lı, Der­nek­pa­za­rı, Tre­bo­lu) Baş­kan­la­rı ka­mu­oyu­na açık­la­mak üzere top­la­na­rak bir araya gel­di­ler.
Zi­ra­at Oda­la­rı Baş­kan­la­rı yap­mış ol­duk­la­rı ortak açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer ver­di­ler,
2024 yolı yaş çay taban fiyat ça­lış­ma­mı­zı açık­la­mak üzere Rize, Art­vin, Trab­zon Zi­ra­at Oda­la­rı (Rize, Ça­ye­li, İkiz­de­re, Kal­kan­de­re, İyi­de­re, De­re­pa­za­rı, Gü­ney­su, Pazar, Ar­de­şen, Çam­lı­hem­şin, Fın­dık­lı, Hopa, Ar­ha­vi, Borç­ka, Of, Hay­rat, Sür­me­ne, Arak­lı, Der­nek­pa­za­rı, Tre­bo­lu) Baş­kan­la­rı ola­rak ka­mu­oyu­na açık­la­mak üzere top­lan­mış bu­lu­nu­yo­ruz.
Ön­ce­lik­le 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı kutlu olsun. Bu top­lan­tı­nın özel­lik­le bu günün öne­mi­ne bi­na­en ço­cuk­la­rı­mı­zın ya­rın­la­rı için 19 çay böl­ge­si Zi­ra­at Oda Baş­kan­la­rı böl­ge­le­rin­de yap­mış ol­duk­la­rı yaş çay ma­li­yet be­lir­le­me ça­lış­ma­la­rı so­nu­cun­da Oda­la­rı­mı­zın or­ta­ya koy­muş ol­du­ğu yaş yap­rak taban fi­ya­tı­nın eko­no­mik ko­şul­lar ve böl­ge­de­ki ta­rı­mın sür­dü­rü­le­bi­lir bölge gö­çü­nü ön­le­me adına üre­ti­ci­le­ri­mi­zin "Doğ­du­ğu yerde doy­ma­sı için yaş çay taban fi­ya­tı­nın 25 tl. ol­ma­sı­nı talep edi­yo­ruz. Aynı oran­da or­ga­nik yaş çay fi­ya­tı­nın­da be­lir­le­necek olan çay fi­ya­tı­nın iki katı ora­nın­da ol­ma­sı­nı talep edi­yo­ruz.
Ay­rı­ca çay sek­tö­rün­de biz­ler gibi söz sa­hi­bi olan ulu­sal çay kon­se­yi ve ti­ca­ret bor­sa­sı­nın da fiyat ko­nu­sun­da ça­lış­ma­la­rı­nı ka­mu­oyu­na açık­la­ma­la­rı­nı bek­li­yo­ruz.
2024 yılı tüm üre­ti­ci­le­ri­mi­ze bol ka­zanç ve ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­ruz de­nil­di.
   Haber-Foto: Mustafa SAKLI


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °