“Rize'yi her yönüyle Ankara'ya taşıyacağız”

Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı… RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan:

Güncel Haberler 19.04.2024 10:19:00 0
“Rize

An­ka­ra Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu (RİDEF) Genel Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan, 2-5 Mayıs ta­rih­le­ri ara­sın­da An­ka­ra Mil­let Bah­çe­si'ndeki Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri'ni “çayın 100'üncü yılı, tu­rizm ve lo­jis­tik de­mir­yo­lu” pro­je­le­ri başta olmak üzere “sıfır atık”, “dört mev­sim Rize” ve “iklim dostu Rize” te­ma­la­rı ile dü­zen­le­ye­cek­le­ri­ni be­lirt­ti. Bos­tan, “Rize'yi her yö­nüy­le An­ka­ra'ya ta­şı­ya­ca­ğız, kap­sam­lı Rize ta­nı­tı­mı ya­pa­ca­ğız” dedi.

An­ka­ra Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan bu yıl 2-5 Mayıs ta­rih­le­ri ara­sın­da Mil­let Bah­çe­si’nde dü­zen­le­necek An­ka­ra Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri için geri sayım baş­la­dı. An­ka­ra ve Rize’de yoğun ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı yü­rü­tü­len Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri’nde ken­tin etkin bir ta­nı­tı­mı­nın ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor.
RİDEF Genel Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan, bu yıl 2-5 Mayıs ta­rih­le­ri ara­sın­da An­ka­ra’da Rize Va­li­li­ği’nin hi­ma­ye­sin­de dü­zen­le­necek Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri için ha­zır­lık­la­rın sür­dü­ğü­nü açık­la­dı. An­ka­ra’da geç­miş­te il ta­nı­tım gün­le­ri­ne Rize ola­rak damga vu­rul­du­ğu­nu kay­de­den Bos­tan, “An­ka­ra’da kap­sam­lı Rize ta­nı­tı­mı ya­pa­ca­ğız. Ta­nı­tım gün­le­ri­mi­zin bi­rin­de çayın 100’üncü yı­lı­nı kut­la­ya­ca­ğız. Rize’yi var eden en kıy­met­li­miz çayın 100’üncü yı­lın­da­yız. Çay te­ma­sı ile Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri­ni ya­pa­ca­ğız. Ay­rı­ca çayın sıfır atık bir ürün ol­du­ğu­na, iklim de­ği­şik­li­ği te­ma­mız üze­rin­den vurgu yapa­ca­ğız” dedi.
Dört Mev­sim Rize’ vur­gu­su
Et­kin­lik­le­rin bir gü­nün­de ise Gast­ro­no­mi ve Pas­ta­cı­lı­ğı ele ala­cak­la­rı­nı ifade eden Bos­tan şöyle ko­nuş­tu:
“Rize’nin Gast­ro­no­mi­si çok re­vaç­ta. Hem­şin böl­ge­mi­zin çok önem­li bir özel­li­ği olan pas­ta­cı­lık ve fı­rın­cı­lık da öne çı­ka­ra­ca­ğız. Tür­ki­ye’mizin en usta pasta ve fırın us­ta­la­rı­nı An­ka­ra’ya ge­ti­re­ce­ğiz. An­ka­ra­lı­lar­la on­la­rı bu­luş­tu­ra­ca­ğız. Gün­le­ri­mi­zin bi­rin­de ise ba­ca­sız sa­na­yi de­di­ği­miz tu­riz­mi konu ede­ce­ğiz. O günde tu­rizm ve kül­tü­rü­müz­le il­gi­li et­kin­lik ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Pa­ro­la­mız ‘Dört Mev­sim Rize’ di­ye­ce­ğiz. Dört mev­sim tu­riz­mi öne çı­ka­ra­ca­ğız. Bir diğer slo­ga­nı­mız ise Rize’ye De­mir­yo­lu Pro­je­si. Özel­lik­le Er­zu­rum’dan Rize’yi bir­bi­ri­ne bağ­la­yan Lo­jis­tik De­mir­yo­lu Pro­je­si­ni gün­de­me ta­şı­ya­ca­ğız” diye ko­nuş­tu. Bos­tan, “sıfır atık” ve “iklim dostu Rize” te­ma­la­rı­na da vurgu ya­pı­la­ca­ğı­nı kay­det­ti.
Nayla altı soh­bet­le­rin­de Rize ko­nu­şu­la­cak
“İklim Dostu Rize” mot­to­su ile Tür­ki­ye’nin ilk sıfır atık il ta­nı­tım gün­le­ri­nin ya­pı­la­ca­ğı Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri’nde ku­ru­la­cak Nayla da Rize soh­bet­le­ri prog­ram­la­rı dü­zen­le­necek. Rize ve il­çe­le­ri­nin her yö­nüy­le ele alı­na­ca­ğı soh­bet prog­ram­la­rın­da Vali, Mil­let­ve­ki­li, İl, İlçe ve Belde Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı ile kurum ve ku­ru­luş­la­rın tem­sil­ci­le­ri konuk ola­cak.
       Ha­ber-Fo­to: RİDEF Basın


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °