Türkiye’nin en modern ruh sağlığı hastanesi Rize’de kuruluyor

Bu bölge illerinin de kapasitelerinin ihtiyaca tam olarak cevap veremeyecek seviyede olması sebebiyle de birçok hastamız sevk sürecinde sıra beklemek zorunda kalmaktaydı.

Yerel Haberler 5.04.2024 11:34:00 0
Türkiye’nin en modern ruh sağlığı hastanesi Rize’de kuruluyor

İlimiz genelinde tedavisi konusunda yetersiz kalıp, il dışına göndermek zorunda kalınan hasta sayısında önceye oranla çok büyük bir azalma olmuş ancak buna rağmen ilimizde yeterli yataklı kliniği ve bu sebeple tedavi imkânı olmaması sebebiyle ağır psikiyatri hastaları ile madde bağımlısı bireyleri tedavi amacıyla mecburen başta Trabzon ve Samsun olmak üzere il dışına göndermek zorunda kalınıyordu.

Bu bölge illerinin de kapasitelerinin ihtiyaca tam olarak cevap veremeyecek seviyede olması sebebiyle de birçok hastamız sevk sürecinde sıra beklemek zorunda kalmaktaydı.

İlimizin son derece önemli olan bu mağduriyetinin önüne geçebilmek amacıyla uygun arsa mevcudiyeti ve il merkezine yakınlığı sebebiyle Güneysu ilçe merkezine yakın mevkide yaklaşık 30 dönüm arsa üzerine sadece bölgemizin değil, ülkemizin de en modern ve donanımlı yataklı psikiyatri hastanesi ile ona destek mahiyetinde ilçe devlet hastanesi inşaatına başlandı. 

Toplamda 100 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen ihtiyaca göre yatak sayısı arttırabilecek şekilde planlanan hastanenin içerisinde madde bağımlılarının tedavi edilebileceği AMATEM kliniği ve bölgemizde hiç olmayan çocuk psikiyatri yataklı kliniği ile ÇAMATEM’de bulunacak.

Gerek üst düzey erişkin yataklı kliniği gerek madde bağımlılığı tedavi merkezi, iş uğraş terapi alanları, gerekse de çocuk ruh sağlığı tedavi birimleriyle de hastane ilimizin bu alanda en büyük ihtiyacını tamamlamakla kalmayıp, bölge iller için de referans merkezi olacak.

Hastane RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesi ve sonrasında da Şehir Hastanesine entegre olup, ilimizin asli psikiyatri tedavi merkezi olacak. 

İlimiz, bölgemiz ve insanlarımızın sağlığı için son derece kıymetli bu yatırımın ilimize kazandırılmasında talep edilmesinden bugüne değin talimatlarıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı, Gençlik Spor Bakanı, Rize Milletvekilleri, Rize Valisi ve emeği geçenlere değerli halkımızın adına yürekten teşekkür ediyoruz denildi.

Haber-Foto: Rize İSM Basın


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °