Süleyman SAKLI


HACI RÜKİYE KÖSE, HAK'KA YÜRÜDÜ

HACI RÜKİYE KÖSE, HAK'KA YÜRÜDÜ


İslam Mü­te­fek­ki­ri, Meh­met Salih KÖSE, Ho­ca­mı­zın An­ne­si; Hacı Rü­ki­ye KÖSE, Rize Sa­la­ha-Dört­yol Çiğ­pi­rin Sırt, Kö­se­ler mev­ki­in deki; Dar-ul Kur'an ve Sunne Der­ne­ği Ca­mi­in­de, 22.02.2022, öğle Na­ma­zın­dan sonra, Kı­lı­nan Ce­na­ze na­ma­zı ile, aynı yer de bu­lu­nan, Aile Kab­ris­tan­lı­ğın da, eşi Yunus KÖSE'nin ya­nı­na defne dildi.Hacı Rü­ki­ye KÖSE, öm­rü­nün bir bö­lü­mü, oğlu, İslam Mü­te­fek­ki­ri Meh­met Salih KÖSE ile be­ra­ber, Mekke ve Me­di­ne'de ge­çir­di.
İslam Dün­ya­sın da, özel bir yeri olan, M. Salih Ho­ca­mı­zın bu acı günün de, se­ven­le­ri onu yal­nız bı­rak­ma­dı.
İstan­bul Ata­şe­hir, Meh­met Uslu Camii ve Rize'deki ce­na­ze me­ra­sim­le­rin de, M. Salih Ho­ca­mız, 'KÖSE' Aile­si adına, ta­zi­ye­le­ri kabul etti.
İstan­bul ve Rize'de, iki Kur'an Aka­de­mi­si­nin, so­rum­lu­lu­ğu­nu, üst­le­nen Ho­ca­mız, Rize'deki Dar-ul Kur'an ve sunne der­ne­ği­nin, fa­ali­yet­le­ri­nin dur­du­ru­lu­şu Ho­ca­mı­zı çok üz­müş­tü.
M. Salih KÖSE, Ho­ca­mız, Sa­kar­ya Üni­ver­si­te'nden, emek­li ol­duk­tan sonra, Dün­ya­da­ki; İslam Ül­ke­le­ri ara­sın da, Fahri el­çi­lik yap­mak­ta­dır.
De­ğer­li Ho­ca­mı­zın ça­lış­ma­la­rı, ülke ola­rak biz­le­ri zi­ya­de­si ile mem­nun et­mek­te­dir.
Üze­rin­de ça­lış­tı­ğı Pro­je­ler­den bir ta­ne­si de, 20 dönüm Arsa üze­rin­de, Sa­la­ha-Dört­yol'da, Ulus­la­ra­ra­sı bir, İmam-Ha­tip Kül­li­ye­si yap­mak­tır. 1976 Rize İmam-Ha­tip Li­se­si Me­zu­nu olan, M. Salih KÖSE ho­ca­mız, Okul ve sınıf ar­ka­daş­la­rı ile be­ra­ber, oluş­tu­ra­ca­ğı; Rize İmam-Ha­tip Li­se­si Me­zun­la­rı, Men­sup­la­rı ve Gö­nül­lü­le­ri Vakfı ile, İslam'a ve Rize'mize, bu güzel Kül­li­ye'yi ka­zan­dır­mak­tır.
M. Salih KÖSE Ho­ca­mı­zın, Yeni Ça­ye­li Ga­ze­te­si yazı aile­si ola­rak; Ana acı­sı­nı pay­la­şı­yo­ruz.
Bütün öl­müş­le­ri­mi­ze, Allah'tan cc. Rah­met di­li­yo­ruz. Me­kan­la­rı Cen­net, Ma­kam­la­rı Ala olsun.