Seyfettin AFACANLAR


Bir milletin geleceği, iyi yetiştirilmiş gençliğidir

Eğitim Bir Sen Rize Şube Başkanı


    19 Mayıs, Mus­ta­fa Kemal ve ar­ka­daş­la­rı­nın, ba­ğım­sız ya­şa­ma­yı ka­rak­ter edin­miş bir mil­let­le bir­lik­te em­per­ya­list iş­gal­ci­le­re karşı millî mü­ca­de­le­yi baş­lat­tık­la­rı ta­ri­hî bir gün­dür. 19 Mayıs 1919’da Sam­sun’da baş­la­tı­lan, Ana­do­lu’da mil­le­tin azim ve inan­cıy­la dalga dalga bü­yü­yen kur­tu­luş mü­ca­de­le­si za­fe­re ulaş­mış, mil­le­tin top­ye­kûn ba­şa­rı­sı mec­li­sin açı­lı­şıy­la ku­rum­sal bir güç ve ira­de­ye dö­nüş­müş, 1923’te Cum­hu­ri­ye­tin ila­nıy­la taç­lan­mış­tır.
    19 Mayıs’ın an­la­mı­nın ve öne­mi­nin şu­urun­da olmak, ta­rih­sel ideal ve id­di­ala­rıy­la mil­le­ti­mi­zin be­ka­sı­nı hedef alan em­per­ya­list kum­pas ve sal­dı­rı­la­rı fark edip on­la­ra ka­rar­lı, inanç­lı ve hep bir­lik­te karşı koy­ma­ya devam et­mek­le müm­kün­dür.
    Millî irade ve ege­men­li­ği­miz üze­ri­ne oy­na­nan kanlı, kirli oyun­la­rı boşa çı­kar­ma ve me­de­ni­yet ya­rı­şın­da öne geç­me­yi amaç­la­yan ça­ba­mız­da, en ha­ya­ti ve ta­ri­hî görev mil­le­ti­mi­zin ümidi, he­ye­ca­nı, ge­le­ce­ği olan genç­le­re düş­mek­te­dir. Bir mil­let, ge­le­ce­ği­ni, iyi ye­tiş­miş genç ne­sil­ler­le ku­ra­bi­lir.
    Mil­le­tin is­tik­lal ve is­tik­ba­li­ni te­mi­nat al­tı­na ala­cak bi­linç, var­lı­ğın­dan anlam ve ama­cın­dan gafil ol­ma­yan uya­nık bir nesil bi­lin­ci­dir.
    Bugün dün­ya­nın bir­çok ül­ke­sin­de, amaç­sız­lı­ğın, ide­al­siz­li­ğin boş­lu­ğun­da çır­pı­nan genç­li­ğin, müp­te­la­sı ol­du­ğu alış­kan­lık­la­rın ölüm­cül so­nuç­la­rıy­la sa­de­ce ken­di­ni değil, in­san­lı­ğın ge­le­ce­ği­ni tü­ke­ti­yor ol­ma­sı, mo­dern dün­ya­nın en ağır so­ru­nu ola­rak devam et­mek­te­dir.
    Millî de­ğer­le­rin yanı sıra, çağın ge­rek­tir­di­ği bilgi, be­ce­ri ve tek­no­lo­jiy­le do­nan­mış genç­le­ri­miz, ec­da­dı­mı­zın be­de­li­ni can­la­rı ve kan­la­rıy­la öde­ye­rek biz­le­re ar­ma­ğan et­tik­le­ri bu va­ta­nı ya­rın­la­ra daha güçlü değer ve do­na­nım­la ta­şı­ma­nın onur­lu me­su­li­ye­ti­ni, ruh­la­rı­nın de­rin­li­ğin­de duy­ma­lı­dır.
    Kü­re­sel ba­şa­rı­la­rıy­la bütün in­san­lı­ğa umut ol­ma­la­rı­nı ar­zu­la­dı­ğı­mız genç­le­ri­mi­ze iyi bir eği­tim fır­sa­tı ve im­kâ­nı sun­mak, asla ihmal edil­me­me­si ge­re­ken millî me­se­le­dir.
    Eği­tim-Bir-Sen ola­rak, ni­te­lik­li bir eği­tim­le me­de­ni­ye­ti­mi­zin insan ve hayat de­ğer­le­ri­nin ver­di­ği güç ve genç­le­ri­mi­zin ya­rın­la­ra taşan hayat ener­ji­le­rin­den al­dı­ğı­mız il­ham­la, ba­şa­rı­la­rı­mı­zın kök­le­şe­ce­ği­ne, za­fer­le­ri­mi­zin taç­la­na­rak sü­re­ce­ği­ne olan inan­cı­mız tam­dır. Bu şuur ve so­rum­lu­luk­la, ge­le­ce­ği omuz­la­ma gay­re­ti ve he­ye­ca­nı için­de olan genç­le­ri­mi­ze de eği­tim or­du­mu­za da gü­ve­ni­yor, on­lar­la gurur du­yu­yo­ruz. Bu ve­si­ley­le, kur­tu­lu­şu ku­ru­luş­la taç­lan­dı­ran millî mü­ca­de­le kah­ra­man­la­rı­mı­zı, şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le, hür­met­le anı­yor; genç­le­ri­mi­zin ve mil­le­ti­mi­zin 19 Mayıs Ata­türk’ü Anma, Genç­lik ve Spor Bay­ra­mı’nı teb­rik edi­yo­ruz.