Hülya CERRAHOĞLU


DERDİMİZ OLMALI

Yön. Krl. Bşk. - ebruliysd@gmail.com


    Eb­ru­li Yaşam ve Sanat Der­ne­ği ola­rak 15 yıl­dır Rize’mizin sos­yal ve kül­tü­rel açı­dan zen­gin­li­ği­ni canla başla ça­lı­şa­rak ön plana çı­kar­ma­ya ça­lı­şan bir SİVİL TOP­LUM ÖR­GÜ­TÜ KU­RU­LU­ŞU­YUZ. 2007’den iti­ba­ren çiz­gi­miz­den ve du­ru­şu­muz­dan ödün ver­me­den ta­ma­men gö­nül­lü­lük esa­sıy­la ça­lı­şan, ya­şa­ma do­ku­nan, üre­ten bir der­nek ola­rak şeh­ri­mi­ze değer katan sa­yı­sız prog­ram, et­kin­lik, kon­ser ve pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­dik.
    Bı­ra­kın ta­be­la der­ne­ği ol­ma­yı ; biz der­nek­çi­li­ği bir yaşam bi­çi­mi ha­li­ne ge­ti­rip bu amaç­la sos­yal so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le yıl­lar­ca ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ha­ya­ta ge­çir­dik. Ve ça­lış­ma­la­rı­mı­za yine aynı bi­linç ve so­rum­lu­luk­la devam ede­ce­ğiz!
    8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü’ne fark­lı bir bakış açısı ge­ti­re­rek 2013’ten beri çay tar­la­sın­dan üni­ver­si­te kür­sü­sü­ne kadar etkin ve ba­şa­rı­lı ka­dın­la­rı­mı­zı ta­nı­yıp ta­nıt­ma­ya ça­lış­tık. Sü­rek­li­li­ği­ni sağ­la­dı­ğı­mız onca pro­je­nin yanı sıra sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­rin­de, far­kın­da­lık ça­lış­ma­la­rın­da eli­miz­den gel­di­ğin­ce çare ol­ma­ya ça­lış­tık. Yap­tı­ğı­mız ça­lış­ma­lar­da ili­mi­zin sa­de­ce mer­ke­zin­den iba­ret ol­ma­dı­ğı­nı on bir il­çe­siy­le bir bütün ola­rak de­ğer­len­dir­dik. Unu­tul­ma­ya yüz tut­muş yö­re­mi­ze ait bir­çok za­na­atı gün yü­zü­ne çı­ka­ra­rak mes­le­ki eği­tim kurs­la­rıy­la özel­lik­le eko­no­mi­si zayıf ve sos­yal açı­dan des­te­ğe ih­ti­yaç duyan bir­çok kadın ve genç kı­zı­mı­za imkan sun­duk. Böl­ge­miz­de her yıl kat­la­na­rak artan kan­ser has­ta­lı­ğın­dan do­la­yı ha­ya­tı­nın büyük bir bö­lü­mü­nü on­ko­lo­ji ko­ri­dor­la­rın­da ge­çi­ren has­ta­la­rı­mı­za des­tek ol­ma­ya ça­lış­tık. Lö­se­mi­li ço­cuk­lar­dan tutun da erken teş­hi­se dik­kat çek­mek için sağ­lık ala­nın­da bir­çok far­kın­da­lık ça­lış­ma­sı yap­tık.
    Kla­sik sa­nat­la­rı­mız­dan olan ebru sa­na­tı­nı Ruh ve Sinir Has­ta­lık­la­rı Ser­vi­si’nin ko­ri­dor­la­rı­na ta­şı­dık. Bu ve buna ben­zer bir­çok ça­lış­ma­mız­la il­gi­li bir­çok STK, kurum , ku­ru­luş­lar­la iş­bir­li­ği ya­pa­rak pay­la­şım­cı bir bakış açı­sıy­la ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ha­ya­ta ge­çir­dik. Biz sa­de­ce kül­tür ve sanat ala­nın­da ili­miz­de gö­nül­lü fa­ali­yet­ler yap­mı­yo­ruz. Aynı za­man­da Rize’nin tüm il­çe­le­rin­de fa­ali­yet yü­rü­ten STK’lar ile ile­ti­şim ha­lin­de olup bazen on­lar­la tec­rü­be­le­ri­mi­zi pay­la­şa­rak bazen de iş­bir­li­ği ile ça­lış­ma­la­rı­mı­zı bir­lik­te ha­ya­ta ge­çi­ri­yo­ruz. Biz ilk defa ili­miz­de aktif tüm STK’ların ka­tı­lım gös­ter­di­ği STK fuarı dü­zen­le­yip, ili­mi­ze değer ka­ta­cak gö­nül­lü fa­ali­yet­le­ri­nin her an­lam­da örnek ola­rak ço­ğal­ma­sı­na katkı sağ­la­ya­cak ça­lış­ma­la­ra im­za­mı­zı attık. Eb­ru­li Yaşam ve Sanat Der­ne­ği dün ol­du­ğu gibi bun­dan sonra da gö­nül­lü ola­rak ça­lış­ma­la­rı­na devam ede­cek­tir. Şim­di­ye kadar ki yap­mış ol­du­ğu­muz tüm prog­ram­la­rı, et­kin­lik­le­ri, pro­je­le­ri sa­de­ce ya­şa­dı­ğı ile değer kat­ma­yı yaşam amacı ha­li­ne ge­tir­miş çok kıy­met­li yö­ne­ti­mi­miz ve üye­le­ri­miz ile ger­çek­leş­tir­dik.
    Dedik ya der­di­miz ol­ma­lı. He­pi­mi­zin ortak sev­da­sı olan ‘’ bu şehir ‘’ için he­pi­miz dert­len­me­li­yiz. Bir­bi­ri­miz­le uğ­ra­şa­rak mes­net­siz de­di­ko­du­lar üret­mek­ten ise ‘’ ben şeh­rim için ne yap­ma­lı­yım so­ru­su­nu ken­di­mi­ze sor­ma­lı­yız. ‘’ Meyve veren ağacı taş­la­mak­tan­sa yeni meyve veren ağaç­lar dik­me­li­yiz. Ma­ri­fet klav­ye ba­şın­da de­di­ko­du üret­mek değil şeh­ri­mi­ze katma değer ka­ta­rak ger­çek işler üret­mek­tir.
    Eb­ru­li Yaşam ve Sanat Der­ne­ği ola­rak biz­ler yıl­ma­dan doğ­du­ğu­muz ve ya­şa­dı­ğı­mız, ça­yın­da dem­len­di­ği­miz Rize’miz için 15 yıl­dır yap­tı­ğı­mız gibi ça­lış­ma­ya üret­me­ye devam ede­ce­ğiz. Çünkü ina­nı­yo­ruz ki bu şeh­rin in­san­la­rı bunu so­nu­na kadar hak edi­yor.
    Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le yak­laş­mak­ta olan Ra­ma­zan Bay­ra­mı­nı­zı teb­rik eder esen­lik­ler di­le­riz. Say­gı­la­rım­la,