Süleyman KISIR


HERKES SİYASETÇİ OLAMAYABİLİR FAKAT HERKES SİYASETİN İÇİNDE OLMALIDIR!

suleymankisir53@gmail.com


        Hani elin gavuru: 'Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar kıymetlidir' Demiş ya bende diyorumki Mübarek ülkemize sahip çıkmak için Cumhuriyetimizin en büyük nimeti olan halkın kendi kendini yönetmesinde sözümüz ve hakkımız olması için ülkemizin yönetimini siyaseti meslek haline getirenlere ve ne pahasına olursa olsun deyip her zaman iktidar olmaya veya iktidarda kalmaları için her türlü entrikaya hazır olanlara fırsat vermemek için vatanını milletini seven her vatandaşın siyasetin içinde olması gerektiğini görüyor ve düşünüyorum. Çünkü bizler koyun değil, eşref-i mahlukuz yani yaratılanın en şereflisiyiz (insanız).

        Bana dokunmayan yılan bin yaşasın veya ben siyasete girsem işime zarar gelir, çocuğum memurdur, torunum okuyor veya imtihana girecek halel gelmesin dersen haksızlığa, yolsuzluğa, talana sessiz kalıp susarsan dilsiz, sağır olursan seyirci kalırsan yılanın değil sana dokunması o yılanlar gün gelir çoğalıp seni de yutarlar. Oysa duyarlı olursan yeri geldiğinde yapabilirsen elle  yapamazsan dille en basiti buğuz edersen iyiler ve iyilik çoğalır;yılanlar, çiyanlar, şahinler, doğanlar yok olur yani kötüler ve kötülük yok olur. 

        Siyasette olmak demek illa lider veya başkan olmak değil fakat esnafı,çiftçisi,işçisi,memuru,köylüsü,şehirlisi,sanatçısı,sporcusu,hacısı,hocasıyla herkes siyasette olmalı yalnız hocalar bugünkü gibi güce göre fetva veya destek vermek değil kurana ve vicdana göre destek vermelidir.istisnaları tenzi ederim. Çünkü ne partiler bir din ne liderler peygamber değillerdir. Doğruya doğru yanlışa yanlış demeliyiz.

        Prof. Dr. Ahmet Davutoğlunun kurmuş olduğu Gelecek Partisi'nden yaklaşık üç yıl önce gelen  Çayeli İlçe Başkanlığı teklifini değerlendirirken, zaten iktidara muhalefet oluşum ve Sayın Liderimiz Davutoğlu Başbakınımızın Başbakanlıktan  ayrılışındaki nedenlerden olan liyakatsızlığa,akraba kayırmacılığına,talana,hukuksuzluğa karşıtlığından makam pahasına verdiği mücadeleden dolayı dertler aynı olduğundan karınca misali destek vermek amacıyla severek kabul ettim. Başkanlığı kabul edip görevi aldığımdan itibaren şükür namazımı kılarak her platformda partime, liderime ve yöremizin değerlerinden Sayın Selim Temurci Bey'e yakışır şekilde hanımım ve üç çocuğumla beraber inanarak mücadeleye başladım. Sevdiğim,inandığım,güvendiğim 150 civarında arkadaş ve dostlarımla görüşerek 40 kişi ile tam diyaloğa girerek 15 kişi ile yönetimi kurdum. 25 kişi çeşitli neden,mazeret ve çekinceden dolayı resmiyete giremediler. Bu arkadaşlarımla da güzel diyaloğum devam etmektedir. Bu arada kabul eden resmiyetten de çekinmeden yanımda olan yönetim arkadaşlarıma en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Bunlar benim için çok değerlidirler. Ben inandığım doğruları anlatıp onlarda bana benim doğruluğuma inanarak destek verdiler bazı insanlar arkadaşlarla da karşılaştımki normalde iyi dost iyi arkadaş fakat toplumda veya meydanda tesadüf ettiğimizde yanımda görünmekten çekinen yalnız olduğumuzda yine aynı muhabbetle kucaklaştığımız arkadaşlarımz da oldu. Hatta facebook paylaşımlarıma bir yorum veya beğeni yapamayıp yalnız gördüğünde veya telefonla arayarak tebrik edenleri de gördüm. Bunlarda siyasetin cilveleri diyelim. Sayın Liderimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun  dürüst,bilge ve iyi bir devlet adamı oluşuna inancım tam olduğundan hizmet ve savunmamdan hiç taviz vermedim buna Allah şahittir yakın tanıyanlar da bilir. Hatta çok rahat kazanabileceğim muhtarlık adaylığımdan siyasete angaje olmaması için çekilme sebeplerimden biridir. Diğer sebep açacak olduğum Nadide Emlak&Turizm işyerimdir.

        Nasıl ki 'çok laf yalansız' 'çok mal haramsız' olmadığı gibi siyasette parasız olmuyor. Bunu derken para kazanmak veya parayı bulmak için siyasete girdiğim gibi yanlış anlaşılma olmasın asla, öyle olsa iktidar kervanına katılırdım. Zaman zaman teklif etmelerine rağmen her defasında reddettim beni yakın tanıyanlar bunu iyi bilir. Fakat bir partinin idame edebilmesi için kirası,elektriği,suyu,giderleri,etkinlikler,lojistik hizmetler para ile olan şeyler. Merkezden gelmeyince kendinde karşılayamadığın taktirde işler ağır aksak yürür ve sonuç da olumsuzluğa gider. Başkanlığını kabul ederken beyan etmiş olduğum maddiyattan dolayı ilçe partimizi kapatmak zorunda kalıyoruz, olmayan partinin başkanlığı da olmayacağından dolayı bugünden itibaren Gelecek Partisi Çayeli İlçe Başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum. Bu vesile ile her zaman için dostluğu siyaset üstü tutmama rağmen zaman zaman eş dost akraba komşu arkadaşlarımızdan kırdığım,kırıldığım mutlaka olmuştur. Kırdıklarımdan özür diliyor kırıldıklarımı da zaten unutmuşum helal ediyorum.

          Yaklaşık üç yıllık ilçe başkanlık, tecrübe ve sonlandırmamı izah etmeye çalıştım başka herhangi bir şekilde öküzün altında buzağı aramaya gerek yok Mevlam hepimize sağlık,sihhat ,afiyet versin inşallah. Başkan olsamda olmasamda doğruları alkışlayıp yanlışların karşısında dik durmaya devam edeceğim inşallah tüm hemşehrilerime partili partisiz arkadaşlarıma ve kamuoyuna duyurur saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım. 

                                                                                            

                                                    

Açıklama: C:\Users\CAYELİOFSET\Desktop\2024_04_27\Kısır.jpg