Dr. Yahya KESİCİ


İyilik yaparak mutlu olalım

İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi BAŞHEKİMİ - yahya.kesici@saglik.gov.tr


    İnsan, ya­şan­tı­sın­da, iba­det­le­rin­de ek­sik­lik ya­pa­bi­lir. Gü­nah­kar ola­bi­lir. Ama iyi niyet ta­şı­yor, in­san­la­ra fay­da­lı olmak is­ti­yor­sa, yü­re­ğin­de mer­ha­met ta­şı­yor­sa yar­dı­ma muh­taç bir çok in­sa­nın fay­da­lan­ma­sı için Allah ona yar­dım eder. Dü­şün­ce­si­ni, il­mi­ni açar. Bu, onun yar­dım etme is­te­ği­nin, duygu du­ru­mu­nun kar­şı­lı­ğı­dır.
    O insan her ne kadar gü­nah­kar­sa da, her ne yan­lı­şı varsa da iyi­lik etmek is­te­di­ği için bu kar­şı­lı­ğı hak edi­yor­dur.
    İyilik etmek, fay­da­lı olmak bir çok gü­na­hı örter. İba­det­ler in­san­lar iyi olsun, hak­sız­lık yap­ma­sın, doğru insan olsun di­ye­dir.
    Böyle olan in­san­lar illa ki cen­net­lik de­ğil­dir. Ancak iyi­lik­ler in­sa­nı düaya, şü­kü­re, iba­de­te sü­rük­ler. İba­det­ler in­sa­nın, ya­ra­ta­na karşı so­rum­lu­lu­ğu ol­du­ğu kadar ken­di­ne karşı da so­rum­lu­lu­ğu­dur. İba­det­ler in­sa­nın ken­diy­le im­ti­ha­nı­dır. Ken­di­ni de­net­le­me­si, Ken­di­ni hi­za­ya çek­me­si­dir.
    Hu­zu­ra dur­mak­ta yürek ister.
    Bi­linç­li ya­pı­lan her işin bir kar­şı­lı­ğı son­ra­sın­da so­nu­cu var­dır. Sonuç in­sa­nın gü­zel­leş­me­si, güzel duy­gu­la­ra ulaş­ma­sı­dır.
    Yan­lış­lık­la alı­nan her yol son­ra­sı dönüş is­te­ni­yor­sa fay­da­lı insan olun­ma­lı, insan duaya doy­ma­lı­dır.
    Dua in­sa­nı ter­bi­ye eder. Hele baş­ka­la­rı­nın yap­tı­ğı dua daha fazla ter­bi­ye eder. Çünkü bütün göz­le­ri sana çe­vir­miş­tir. Yal­nız­da olsan göz önün­de ol­du­ğu­nu bi­lir­sin. Yan­lış ya­pa­maz­sın. Ve en önem­li­si de bunu an­lar­sın.
    Sağ­lı­cak­la kalın in­şal­lah.
    Ve her an iyi ola­lım. İyilik ya­pa­rak mutlu ola­lım.