Süleyman KISIR


KULLANACAĞIN OY KADERİNDİR

Gelecek Partisi Çayeli İlçe Başkanı - 0530 222 88 18


De­ğer­li dost­la­rım hem­şeh­ri­le­rim, okur ar­ka­daş­la­rım; Ne si­ya­si par­ti­ler bir din, ne de li­der­ler pey­gam­ber de­ğil­dir. Şah­sı­mı­za mün­ha­sır oy ge­le­ce­ği­mi be­lir­le­yen çok kıy­met­li bir araç­tır.
Mev­cut hü­kü­me­te 2002 yı­lın­dan bu yana ço­ğun­luk ola­rak oy ver­dik, ver­di­niz, ve­ril­di iyi de oldu neden mi ? O zaman ki o güzel söy­lem­le­re, va­at­le­re oy ver­me­mek ah­mak­lık olur­du çünkü bu söy­lem­ler çok önem­liy­di. Ba­şör­tü ya­sa­ğı­nın kalk­ma­sı, yok­sul­luk, yol­suz­luk, adil gelir da­ğı­lı­mı fakir fu­ka­ra halk ede­bi­ya­tı­na ina­nıl­dı ve des­tek­len­di. Hü­kü­met her se­çim­de bu seçim çok önem­li di­ye­rek se­çim­le­ri ka­zan­dı­lar. Yola çı­kıl­dı­ğın­da­ki ehil in­san­lar­la be­ra­ber­ken güzel doğru işler de oldu. Bun­la­rı kut­lu­yor teb­rik edi­yor ve al­kış­lı­yo­rum, Allah razı olsun. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın de­di­ği dedik çal­dı­ğı düdük iken yet­me­di 2018 ta­ri­hin­de şah­sı­na mün­ha­sır re­fe­ran­dum­da ver yet­ki­yi gör et­ki­yi di­ye­rek tam yet­ki­yi aldı. Şimdi ge­le­lim gü­nü­mü­ze. Ne bek­le­dik ne bul­duk? Eko­no­mis­tim dedi pa­ra­mız pul oldu, faiz aram­dır nas var dedi amen­na ha­ram­dır şimdi ne olu­yor? Fa­kir­den alı­nan ver­gi­ler top­la­nan ge­lir­ler­le zen­gin­le­re kat­mer­li faiz ve­ri­li­yor. Fa­iz­den ge­çi­nen ban­ka­lar %500 kâr açık­lı­yor. Vatan mil­let de­ni­li­yor, okul­lar­dan an­dı­mız kal­dı­rıl­mış, zaman zaman bir çok yer­den T.C. Iba­re­si kal­dı­rıl­dı. Mil­li­yet­çi­lik sa­vu­nur­ken mil­li­yet­çi­li­ği ayak­lar al­tı­na almış. Din iman der­ken domuz eti ka­sap­lık et sı­nı­fı­na gir­miş. Kim­lik­ler­den islam iba­re­si kalk­mış. Yüce di­ni­mi­zi o kadar si­ya­sal­laş­tır­dı­lar ki o kadar şahsi ih­ti­ras­la­ra mal­ze­me et­ti­ler ki ger­çek mü­min­le­ri de dü­şün­dü­rür ol­du­lar. Örnek mi ? Bir cami ima­mı­nın Al­la­hın evi diye bi­li­nen ca­mi­de in­san­la­rı kış­kır­ta­rak si­lah­lı ça­tış­ma­ya davet et­me­si. Ca­mi­ye mi sal­dı­rı vardı? Yoksa ce­ma­ate mi sal­dı­rı vardı? Hiç biri yok iken neden: Si­ya­si güce ya­la­ka­lık için bir prim almak veya ma­ka­mı yük­selt­mek için.
Ya­zık­lar olsun!
Mü­la­ka­tı ge­ti­re­rek li­ya­ka­tı yani layık yok etmiş yani sen, ço­cu­ğun veya her­han­gi biri ne kadar ba­şa­rı­lı olur­sa olsun mü­la­kat ma­ri­fe­ti ile yok edi­lip is­te­di­ği ba­şa­rı­sı­zı is­te­di­ği yere ge­ti­ri­yor­lar. Bu nasıl iman bu nasıl ada­let? Buna şahit ol­du­ğum bir örnek ver­mek is­ti­yo­rum: Ha­nı­mım ta­ra­fın­dan zi­ra­at mü­hen­di­si olan yeğen kı­zı­mız de­fa­lar­ca im­ti­ha­na girer yük­sek pu­an­lar alır, sonuç yok. Son im­ti­ha­nın­dan yine 91 puan alır yine yok. Du­rum­dan ha­ber­dar olun­ca yar­dım­cı olmak ba­bın­da bir büyük bü­rok­rat ağa­be­yi­mi­ze du­ru­mu izah ettim, tamam Sü­ley­man'cığım CV sini bana atın dedi. Te­şek­kür ede­rek CV yi gön­der­dik. Belli bir zaman sonra bir iki kez ha­tır­lat­ma­ma rağ­men dö­nü­şü ol­ma­dı. Aile­si emek ver­miş ken­di­si gay­ret etmiş ba­şa­rı­lı dü­rüst bi­ri­si ve bunun gi­bi­ler dev­let­te yer­le­ri­ni bul­sa­lar­dı bugün bu hal­le­re kalır mıy­dık? Ben de bu hak­sız­lı­ğa tav­rı­mı gös­ter­mek ama­cıy­la o bü­rok­ra­ta selam dahi ver­mi­yo­rum. İhale ya­sa­sı­nı 195 kez de­ğiş­tir­di­ler, neden mi? İste­di­ği işi is­te­di­ği­ne adres tes­li­mi için. Ya­pı­lan yol­la­rı, tü­nel­le­ri, ha­va­alan­la­rı­nı, eser­le­ri el­bet­te des­tek­li­yor, al­kış­lı­yo­ruz. Lakin 1 bi­rim­lik iş 5 bi­ri­me ya­pıl­dıy­sa bunu da sor­gu­la­mak bizim hak­kı­mız. Sa­vun­ma sa­na­yin­de­ki iha­la­rı, si­ha­la­rı, si­lah­la­rı, son­daj-sa­vun­ma ge­mi­le­rin­den ge­liş­miş si­lah­lar­dan gurur du­yu­yor teb­rik edi­yor ve al­kış­lı­yo­ruz. Iha siha gibi sa­vun­ma ve hucüm uçak­la­rı­nı ge­liş­ti­ren bay­rak­tar aile­si­ni teb­rik edi­yor al­kış­lı­yo­ruz, Allah razı olsun. Bunun ya­nın­da ma­li­ye ba­ka­nı Berat Al­bay­rak'ın gece ya­rı­sı bir twe­et­le at izi it izine ka­rış­tı di­ye­rek işi bı­ra­kıp hesap ver­me­den do­lar­la­rın pa­ra­la­rın ne ol­du­ğu belli ol­ma­dan hesap ver­me­den bı­ra­kıp git­me­si­nin he­sa­bı­nı sor­ma­ya­cak mıyız?
Şimdi ba­ka­lım bu­gü­ne;
Dev­le­ti­mi­zin borcu kat kat kat­lan­mış,va­tan­daş borç­lan­mış ev­li­lik­te bo­şan­ma­lar art­mış, kafa ye­me­ler art­mış, ce­za­ev­le­ri dol­muş, çek-se­net­ler pat­la­mış ha­ciz­ler dol­muş, ci­na­yet­ler art­mış, çift­çi güb­re­ye ilaca ve to­hu­ma ula­şa­maz, in­san­lar ete süte pey­ni­re has­ret kal­mış. Yi­ği­tin so­ğa­na muh­taç ol­du­ğu acı tab­lo­yu ört­pas etmek için mon­taj gö­rün­tü­ler­le in­san­la­rı et­ki­le­mek için vatan mil­let bay­rak söy­lem­le­ri ile ik­ti­dar kar­şı­tı olan­la­rı te­rör­le yaf­ta­la­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. Ken­di­le­ri­nin ya­nı­na al­dık­la­rı hü­da-par'ın uzan­tı­sı hiz­bul­lah ka­til­le­ri­ni ser­best bı­ra­kı­yor. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za biat et­me­yen hak­sız­lı­ğa karşı dil­siz şey­tan ol­ma­yan­la­rı te­rö­rist, din­siz , ki­tap­sız sı­fat­la­rıy­la öte­ki­leş­ti­ri­yor. Hal­bu­ki ül­ke­mi­zin %99 u müs­lü­man iken med­ya­dan ge­mi­ler­le uçak­lar­la uyuş­tu­ru­cu trans­fer­le­ri mil­yon­lar mil­yar do­lar­lar­ca yol­suz­luk if­şa­la­rı var­ken ne bir sa­vun­ma ne de bir so­ruş­tur­ma ya­pıl­mı­yor. Bizim ba­şa­rı­lı ço­cuk­la­rı­mız ay­dın­la­rı­mız, dok­tor­la­rı­mız, mü­hen­dis­le­ri­miz hak­kıy­la zemin bu­la­ma­dı­ğın­dan ça­re­yi av­ru­pa­ya ame­ri­ka'ya git­mek­te bu­lan­la­ra hü­kü­me­ti­miz gi­der­se git­sin­ler diyip se­yir­ci ka­lır­ken ne ol­du­ğu belli ol­ma­yan sı­ğın­ma­cı­lar kaç­kın­lar ül­ke­mi­ze dol­du­rul­du.
Ec­da­dı­mı­zın uğ­ru­na can­la­rı­nı ver­di­ği aziz va­ta­nı­mı­zın va­tan­daş­lık hakkı 250­Bin do­la­ra sa­tı­lır oldu, bir de kar­şı­lı­ğı­ın­da ev, arsa veya tarla ve­ri­li­yor.
Bakın ar­ka­daş­lar; bu ülke türk'ü kürd'ü laz'ı çer­kez'i ale­vi­si sün­ni­siy­le he­pi­mi­zin­dir. Çe­şit­li­li­ği­miz zen­gin­li­ği­miz­dir. Bir gün sa­vun­ma veya savaş ge­re­kir­se muh­taç ol­du­ğu­muz kud­ret da­mar­la­rı­mız­da­ki asil kanda mev­cut­tur. Bunu hep be­ra­ber ya­pa­rız çünkü biz­le­rin gi­de­ce­ği başka va­ta­nı yok­tur. Sa­vaş­ma­ya­cak­lar ise mem­le­ket­le­ri­ni bı­ra­kıp ge­len­ler ve ül­ke­miz­de­ki ka­zanç­la­rı­nı yurt­dı­şı­na ka­çı­ran­lar ve ya­tı­rım ya­pan­lar­dır. Dev­let baki hü­kü­met­ler ge­çi­ci­dir. Dev­let:Çe­şit­li ku­rum­la­rın oluş­ma­sıy­la bir­le­şip mey­da­na gelen al­lah­tan son­ra­ki en büyük bir güç­tür. Dev­le­ti ol­ma­ya­nın malı mülkü dini imanı ço­lu­ğu ço­cu­ğu ola­maz. Şer güç­ler is­te­di­ği­ni is­te­di­ği zaman alır. Bu kadar büyük güç ve ku­rum­lar bir ki­şi­nin mer­ha­me­ti­ne, key­fi­ye­ti­ne veya ego­su­na bı­ra­kı­la­maz!
Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız iyi bir hatip iyi bir si­ya­set­çi iyi bir insan da ola­bi­lir. Ey­val­lah bunda hem­fi­ki­riz fakat bir in­sa­nın her şeyi bil­me­si her şeye ye­tiş­me­si müm­kün değil, ola­maz. Onun için bu ku­rum­lar ahbap çavuş iliş­ki­si ile değil li­ya­kat sa­hi­bi ki­şi­le­rin ma­kam­la­ra ge­ti­ril­me­siy­le yö­ne­ti­lir. Rab­bi­mi­zin Ha­bi­bim de­di­ği Pey­gam­ber­ler Pey­gam­be­ri Pey­gam­ber Efen­di­miz is­ti­şa­re edin de­mi­yor mu? 28 ma­yıs­ta­ki seçim iki li­der­den bi­ri­nin se­çi­min­den zi­ya­de bir ki­şi­nin saray re­ji­mi mi yoksa kurum ve ku­ral­la­rın iş­le­di­ği ada­let­li li­ya­kat­lı şef­faf bir yö­ne­tim mi? Is­te­di­ği­mi­ze göre oy kul­la­na­lım. Li­der­le­rin biri %100 doğru biri %100 yan­lış ola­maz ne­ti­ce­de ne melek ne de pey­gam­ber­dir­ler haşa onlar da beşer onlar da şaşar. Lakin ku­ral­la­rın belli ada­let­li li­ya­kat­lı şef­faf bir yö­ne­tim şaş­maz. Şunu unut­ma­ya­lım ki ge­le­ce­ği­mi­zi ka­de­ri­mi­zi be­lir­le­yecek seçim için;
Sayın Er­do­ğa­nın da bir oyu var
Sinan Oğa­nın da bir oyu var
Senin de bir oyun var
Bunun en iyi şe­kil­de de­ğer­len­dir­mek için yu­kar­da­ki hu­sus­la­rı du­rum­la­rı önem­le dik­ka­te ala­rak emek­liy­sen 1 ay sonra ala­ca­ğın 15bin li­ra­yı kur­ba­nı­nı rahat ke­se­bil­me­yi çayın ki­lo­sun­dan 15 lira al­ma­yı ha­tır­la­ya­rak kim­se­nin te­si­rin­de kal­ma­dan vic­da­nı­nın se­si­ni din­le­ye­rek ço­cuk­la­rı­mız, ül­ke­miz ve mü­ref­feh bir ge­lecek için oy mü­hü­rü­nü vur.
Ge­lecek Par­ti­si Ça­ye­li İlçe Baş­ka­nı so­rum­lu­lu­ğu­mun ya­nın­da bir va­tan­daş ola­rak gör­dü­ğüm inan­dı­ğım doğ­ru­la­rı ve vic­da­nı­mın se­si­ni din­le­ye­rek dile ge­tir­me­ye ça­lış­tım se­çi­mi­mi­zin va­ta­nı­mı­za mil­le­ti­mi­ze ge­le­ce­ği­mi­ze esen­lik­ler gü­zel­lik­ler ge­tir­me­si di­le­ğiy­le ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni ede­rim.
Selam Saygı ve Sev­gi­le­rim­le.