Bayram Ali KAVALCI


RİZE-ARTVİN HAVALİMANI VE 1. MİLYONUNCU YOLCU

bayramalikavalci@gmail.com


 Siz­le­re ön­ce­lik­le, 14 Mayıs 2022 ta­ri­hin­de, Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ve Azer­bay­can Cum­hur­baş­ka­nı İlham Ali­ye­vin'de Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan 'ın da­vet­li­si ola­rak ka­tıl­dı­ğı, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı ile il­gi­ni özet bilgi ve­re­ce­ğim.
Tür­ki­ye'nin deniz dol­gu­su ya­pı­la­rak deniz üze­rin­de inşaa edi­len, Or­du-Gi­re­sun Ha­va­li­ma­nın­dan sonra, deniz dol­gu­su ya­pı­la­rak inşaa edi­len ikin­ci ha­va­li­ma­nı Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı un­va­nı­na sa­hip­tir.
Rize ve Art­vin il­le­ri­ne hiz­met veren ha­va­li­ma­nı­nın in­şa­atı­na 2017 yı­lın­da baş­lan­dı.
4.5 yıla yakın kısa bir sü­re­de ta­mam­la­na­rak hiz­me­te açıl­dı. Ha­va­li­ma­nı­nın açıl­ma­sıy­la iki ilin başta tu­ri­zim olmak üzere, eko­no­mi­sin­de önem­li ar­tış­lar mey­da­na gel­me­ye baş­la­dı.
Rize'nin Pazar il­çe­si Ye­şil­köy sı­nır­la­rı için­de inşa edi­len ha­va­li­ma­nı yük­sek yolcu ka­pa­si­te­si­ne sahip sıvıl bir ha­va­li­ma­nı­dır.
Ha­va­li­ma­nı içer­sin­de Çayın baş­ken­ti olan Rize 'de, ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan, Çay­kur Çay Mü­ze­si ve Çay­kur Çay Ki­ok­su Rize'ye gelen yerli ya­ban­cı tu­rist­le­rin bir hayli be­ğe­ni­si­ni top­la­mak­ta­dır.
Yarın (Cuma) saat 20'de ha­va­li­ma­nın­da dü­zen­le­necek bir tö­ren­le, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı 1. mil­yo­nun­cu yol­cu­su­nu kar­şı­la­şa­cak.
2023 yılı içer­sin­de 1. Mil­yon yolcu ka­pa­si­te­si­ne ulaş­ma­sı ne­de­niy­le yarın İstan­bul 'da ge­lecek olan Uçak­ta kim ol­du­ğu bi­lin­me­yen bir mil­yo­nun­cu yolcu için ya­pı­la­cak olan kar­şı­la­ma tö­re­ni­ne, Rize ve Art­vin Va­li­le­ri, THY Yö­ne­ti­ci­le­ri, il­gi­li­ler ve biz basın men­sup­la­rı ka­tı­la­ca­ğız.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu 'da gö­rün­tü­lü ola­rak An­ka­ra 'dan tö­re­ne ka­tıl­mış ola­cak.
Ba­ka­lım 1.​ milyonun­cu şans­lı yolcu kim ola­cak.
Tür­ki­ye'nin en zen­gin do­ğa­sı­na ve bitki flo­ra­sı­na sahip, Rize ve Art­vin il­le­ri­ni ha­va­li­ma­nı­na ka­vuş­tu­ran, Ri­ze­li hem­şeh­ri­miz Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan 'na bu önem­li pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­di­ği için şah­sım ve ailem ola­rak çok te­şek­kür edi­yo­ruz.
İnşa­al­lah her yıl yolcu ka­pa­si­te­si 2-3 mil­yon­la­ra çıkar. Bur­nun­da ger­çek­le­şe­ce­ği­ni ge­lecek yıl hep bir­lik­te gö­re­ce­ğiz.
Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.