Bayram Ali KAVALCI


ZÜMRÜT RİZE GAZETESİNİN ÖMRÜ BİR ASRA YAKLAŞIYOR

bayramalikavalci@gmail.com


Ülkemizde yerel gazeteler yayın yaptığı ilin, ilçenin ve o bölgenin, sesi, gözü, kulağı ve geçmiş hafızasıdır. Gazetelerin toplumsal, kültürel, çoğulcu,  katılımcı  olarak yayın yaptıkları illerin sorunlarına, gelişimine, eğitimine, sosyal hayatına, demokrasi ve özgürlüklerin sansursuz işlevlerini gerçekleştirme noktasında kamuoyunu bilgilendirmek için çok önemli yazılı kitle iletişim araçlarıdırlar. 

Benim de 35 yıldır hiç ara vermeden gönüllü olarak haber ve köşe yazılarımla katkı sağladığım, ZÜMRÜT RİZE GAZETESİ her 5 Mayıs günü kutladığı yayın hayatında 75 yaşına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu gazetenin sahipleri BAKOĞLU ailesi ve gazeteye yıllardır katkı veren biz basın emekçileriyle birlikte kutluyoruz.

Bugün ülkemizde ve  dünyanın bir çok ülkesinde her alanda  devam eden ekonomik krizlerden en çok etkilenen sektörlerin başında da yazılı basın gelmektedir. Malesef ülke genelinde ekonomik krizlere yenilen onlarca yerel gazete yayın hayatına son vermiştir. O nedenle yerel gazeteler hayatlarını sürdürmek için  devletimiz tarafından desteklenmeli ve yaşamlarını sürdürmeleri için başta kağıt desteği, vergiler, teşvikler vs. gibi maliyetleri düşüren ve vasıflı gazetelerin ücretlerinin yükseltilmesi elzemdir.

Bu vesileyle, Zümrüt Rize Gazetemizin, 75 Kuruluş Yıldönümünü gönülden kutluyorum. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ali Gökay Bakoğlu beye, Gazeteyi bu günlere taşıyan, Genel Yayın Yönetmeni Faik Bakoğlu beye, Yazı İşleri Müdürü Duygu Bakoğlu hanımefendiye, gazeteye benimle birlikte haber ve yazılarıyla katkı sağlayan kadroyu sevgilerimle tebrik ediyorum. Gazetenin kurucusu Rize eski Belediye Başkanı merhum Mustafa Ardal 'a Allah'tan rahmet diliyorum.

Zümrüt Rize Gazetesinin 100 yıl yaş yıl dönümünü görmeyi Allah hepimize nasip etmesi dileğimle, BAKOĞLU ailesine, sağlık, mutluluk içinde nice yıldönümleri diliyorum.