"111 depremzedeyi eğitim merkezimizde misafir ediyoruz"

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır:

Yerel Haberler 22.02.2023 11:50:00 0

 Rize Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zi Mü­dü­rü Dr. Seyit Badır, "Asrın fe­la­ke­ti" ola­rak be­lir­ti­len Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­le­rin ar­dın­dan eği­tim mer­ke­zin­de 111 dep­rem­ze­de­yi en güzel şe­kil­de mi­sa­fir et­tik­le­ri­ni be­lirt­ti.
 Kah­ra­man­ma­raş'ın Pa­zar­cık ve El­bis­tan il­çe­le­rin­de 6 Şubat'ta mey­da­na gelen ve 10 ili et­ki­le­yen 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem­ler son­ra­sın­da 25 aile­den olu­şan 111 dep­rem­ze­de Rize Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zin­de mi­sa­fir edil­me­ye baş­la­dı. Rize Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zi Mü­dü­rü Dr. Seyit Badır, Mer­kez­ce ya­pı­lan yar­dım­lar hak­kın­da bilgi ak­tar­dı.
Ya­şa­nan büyük afet aka­bin­de afet­ze­de­le­rin ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­mak için Mer­kez­de kap­sam­lı bir ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni ifade eden Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zi Mü­dü­rü Dr. Seyit Badır, Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zin­de Kah­ra­man­ma­raş, Ma­lat­ya, Adı­ya­man ve Ga­zi­an­tep’ten Rize’ye gelen 111 dep­rem mağ­du­ru 25 aile­yi mi­sa­fir ede­rek her türlü ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­dık­la­rı­nı söy­le­di.
Tüm ih­ti­yaç­la­rı kar­şı­la­nan afet­ze­de­le­re üç öğün yemek ve içecek ser­vi­si hiz­me­ti­nin sağ­lan­dı­ğı­nı ve afet­ze­de­le­rin ih­ti­yaç du­ya­bi­le­cek­le­ri bir­çok im­ka­na sahip ol­duk­la­rı­nı ifade eden Dr. Badır, “Mi­sa­fir­le­ri­mi­zin kal­dı­ğı oda­la­rın ban­yo­su ve tu­va­le­ti, buz­do­la­bı ve gar­dı­rop­la­rı var.
Otu­ra­bi­le­cek­le­ri ka­fe­terya­mız, soh­bet ve et­kin­lik alan­la­rı­mız var.
Ay­rı­ca ça­ma­şır­ha­ne­miz, sos­yal alan­la­rı­mız, mes­cit­le­ri­miz ve ye­mek­ha­ne­miz var.
Bu­ra­da ih­ti­yaç du­ya­bi­le­cek­le­ri bir­çok imkân var.
Mer­ke­zi­miz­de kalan mi­sa­fir­le­ri­miz­den ayni yar­dı­ma ih­ti­ya­cı olan­la­ra yar­dım­lar ya­pıl­dı.
Aka­de­mi Mer­kez­le­ri­miz­de ko­nak­la­ma­ya gelen dep­rem­ze­de mi­sa­fir­le­ri­mi­zin ço­cuk­la­rı için il müf­tü­lü­ğüy­le bir­lik­te 4-6 yaş sı­nı­fı oluş­tu­ru­la­rak ço­cuk­lar­la et­kin­lik­ler ya­pı­lı­yor.
Ka­dın­lar için ders ve soh­bet sı­nı­fı oluş­tu­rul­du ve arzu eden­le­re Kur’an-ı Kerim ders­le­ri ve­ri­li­yor.
Mer­kez­de kalan tüm dep­rem­ze­de mi­sa­fir­le­ri­mi­zin mo­ral-mo­ti­vas­yon­la­rı­nı yük­sek tut­mak ama­cıy­la eği­tim gö­rev­li­le­ri­miz ve kur­si­yer­le­ri­miz ta­ra­fın­dan ma­ne­vi da­nış­man­lık ve reh­ber­lik prog­ram­la­rı ya­pı­lı­yor.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Dr. Badır, Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zi­nin dep­re­min ilk anın­dan iti­ba­ren maddi ma­ne­vi ola­rak yar­dım ça­lış­ma­la­rı­na kat­kı­da bu­lun­duk­la­rı­na vur­gu­la­dı­ğı açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da şun­la­rı söy­le­di:
“Per­so­nel ve kur­si­yer­le­ri­miz ta­ra­fın­dan Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Genel Mer­ke­zi Dep­rem Yar­dım he­sa­bı­na 62 bin 651 lira nakdi yar­dım­da bu­lu­nul­du.
Nakdi yar­dım devam et­mek­te­dir. Per­so­nel ve kur­si­yer­le­ri­miz ta­ra­fın­dan dep­rem böl­ge­sin­de ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­re ha­tim­ler okun­du.
Okun­ma­ya devam edi­li­yor. Per­so­ne­li­miz ve kur­si­yer­le­ri­miz Kı­zı­lay ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen kan ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı­na ka­tı­la­rak kan verdi.
Per­so­nel ve kur­si­yer­le­ri­miz AFAD gö­nül­lü­sü ola­rak dep­rem böl­ge­si­ne gitti. Per­so­ne­li­miz va­li­lik ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ayni yar­dım kam­pan­ya­la­rı­na ka­tı­lan va­tan­daş­la­rın ge­tir­dik­le­ri eş­ya­la­rın tas­ni­fin­de ve tır­la­rın yük­len­me­sin­de fi­ilen görev aldı ve al­ma­ya devam edi­yor. Aka­de­mi Mer­ke­zi­mi­zin kur­si­yer­le­ri afet böl­ge­si­ne gön­de­ri­lecek ya­ka­cak mal­ze­me­le­rin çu­val­lan­ma­sın­da ve ta­şın­ma­sın­da görev aldı" dedi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °