112 personeline “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede” eğitimi

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce 112 acil sağ­lık hiz­met­le­ri is­tas­yon­la­rın­da­ki ça­lı­şan­la­ra “Ka­dı­na Yö­ne­lik Aile İçi Şid­det­le Mü­ca­de­le­de Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı­nın Rolü” eği­ti­mi ve­ril­di.

Güncel Haberler 18.05.2023 10:20:00 0
112 personeline “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede” eğitimi

 "Aile İçi Şid­det­le Mü­ca­de­le Pro­je­si" kap­sa­mın­da bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık hiz­met­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si ve far­kın­da­lık­la­rı­nın art­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la İl Am­bu­lans Ser­vi­si Baş­he­kim­li­ği­ne bağlı 112 acil sağ­lık hiz­met­le­ri is­tas­yon­la­rın­da­ki ça­lı­şan­la­rı­na "Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­det­le Mü­ca­de­le­de Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı­nın Rolü" ko­nu­lu eği­tim prog­ra­mı ger­çek­leş­ti­ril­di.
Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Baş­kan­lı­ğı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen eği­tim­de, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın şid­det va­ka­sı ile kar­şı­la­şıl­ma­sı du­ru­mun­da ki­şi­nin hangi ku­rum­la­ra yön­len­di­ri­le­bi­le­ce­ği ve şid­det gören ka­dı­nın daha fazla ör­se­len­me­me­si için neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği an­la­tıl­mış­tır.
Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Ka­dı­na yö­ne­lik her türlü şid­det, ka­dı­nın ya­şa­mı­na korku ve gü­ven­siz­li­ği sok­mak­ta, ka­dı­nın fi­zik­sel ve ruh­sal sağ­lı­ğı­nı olum­suz yönde et­ki­le­mek­te ve top­lum­sal ya­şa­ma ka­tı­lı­mı­nı en­gel­le­mek­te­dir.” dedi.
Tepe, “Şid­de­te maruz kalan ka­dın­la­rın çoğu, top­lum­sal ya­şa­ma aktif ve üret­ken ka­tı­la­ma­dı­ğı için, şid­det sos­yal ve eko­no­mik kal­kın­ma önün­de de bir engel oluş­tur­mak­ta­dır. Bu durum ka­dın-er­kek eşit­siz­li­ği­nin de de­va­mı­na neden ol­mak­ta ve top­lum ya­pı­sı­nın her ka­de­me­si­ni olum­suz et­ki­le­mek­te­dir. Ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le mü­ca­de­le sağ­lık­lı bir top­lum ya­pı­sı için şart­tır. Bu bağ­lam­da ve­ri­len bu eği­tim­ler yo­luy­la tüm sağ­lık per­so­nel­le­ri­nin, diğer kamu ku­rum­la­rı­nın ve hal­kın ka­dı­na yö­ne­lik şid­det ko­nu­sun­da daha bi­linç­li ol­ma­la­rı böyle eği­tim­ler­le bir­lik­te sağ­lan­ma­sı plan­lan­mış­tır.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
Ka­tı­lım­cı­la­rın yoğun il­gi­siy­le ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim, so­ru­la­rın ce­vap­lan­ma­sı ve ka­tı­lım bel­ge­le­ri­nin tak­dim edil­me­siy­le sona erdi.
             

Ha­ber-Fo­to: R.İ.S.M. Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °