11 Temmuz Dünya Nüfus Günü ilimizde Kutlandı

Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, 11 Tem­muz "Dünya Nüfus Günü" do­la­yı­sıy­la Rize İl Nüfus ve Va­tan­daş­lık Mü­dü­rü Enes Tü­fek­çi ve be­ra­be­rin­de­ki he­ye­ti ma­kam­da kabul etti.

Yerel Haberler 17.07.2023 09:00:00 0
11 Temmuz Dünya Nüfus Günü ilimizde Kutlandı

 Rize İl Nüfus ve Va­tan­daş­lık Mü­dü­rü Enes Tü­fek­çi ile be­ra­be­rin­de­ki heyet, 11 Tem­muz Dünya Nüfus Günü et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı’yı zi­ya­ret ede­rek günün önemi hak­kın­da Vali Ve­ki­li Sarı’ya bil­gi­ler verdi.
Vali Ve­ki­li Sarı, kabul son­ra­sı Rize İl Nüfus ve Va­tan­daş­lık Mü­dür­lü­ğü­nü zi­ya­ret ede­rek kurum ça­lı­şan­la­rı­nın Dünya Nüfus Günü’nü teb­rik etti.
İl Mü­dü­rü Tü­fek­çi, bu­ra­da Vali Ve­ki­li Sarı’ya ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bil­gi­ler ak­ta­rır­ken Vali Ve­ki­li Sarı, ku­ru­ma gelen va­tan­daş­lar­la da soh­bet­te bu­lun­du.
İl Mü­dü­rü Tü­fek­çi be­ra­be­rin­de­ki he­yet­le bir­lik­te Vali Yar­dım­cı­sı Ömer Faruk Duman’ı da zi­ya­ret ede­rek günün önemi hak­kın­da bilgi verdi.
Bir­leş­miş Mil­let­ler Kal­kın­ma Prog­ra­mı (UNDP) ta­ra­fın­dan, 1989 yı­lın­da dünya nü­fu­su­nun 5 mil­yar in­sa­na ulaş­tı­ğı tarih olan "11 Tem­muz 1987" ta­ri­hi "Dünya Nüfus Günü" ola­rak kabul edil­di.
Bu özel günde Bir­leş­miş Mil­let­ler Nüfus Fonu (UNFPA) ta­ra­fın­dan her yıl nü­fu­sun önem­li ko­nu­la­rı­na dik­kat çe­ki­le­rek nüfus ve kal­kın­ma ko­nu­la­rın­da far­kın­da­lık oluş­tur­ma­ya yö­ne­lik ça­lış­ma­lar ya­pı­lı­yor.


Anahtar Kelimeler: Temmuz Dünya Nüfus ilimizde Kutlandı
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °
Pazartesi 25.3 ° / 17.8 °