11 tulum ve müzik festivali başlıyor

11’in­ci­si dü­zen­le­necek olan Ulus­la­ra­ra­sı Tulum, Müzik ve Sanat Fes­ti­va­li 11 ül­ke­den 400 ki­şi­lik halk dans­la­rı top­lu­lu­ğu ka­tı­lı­mıy­la 20-24 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da ya­pı­la­cak.

Güncel Haberler 20.07.2022 10:14:00 0
11 tulum ve müzik festivali başlıyor

    İli­miz­de ge­le­nek­sel hale gelen tulum ve tür­le­ri­nin ça­lın­dı­ğı 11 ül­ke­nin ka­tı­lım­la­rı ile bu yıl 11’in­ci­si­nin ya­pı­la­ca­ğı Ulus­la­ra­ra­sı Tulum, Müzik ve Sanat Fes­ti­va­li 2 yıl­lık pan­de­mi­nin ar­dın­dan devam edi­yor.
    20-24 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­le­şecek olan fes­ti­val ilk ola­rak fark­lı ül­ke­den ili­mi­ze gelen 400 ki­şi­lik halk dans­la­rı top­lu­lu­ğu ka­tı­lı­mıy­la kent­te kor­tej yü­rü­yü­şü­nün ar­dın­dan baş­la­ya­cak.
    Fes­ti­va­lin ilk günü 21 Tem­muz’da saat 18:00’da Çay Çar­şı­sı önün­de bu­lu­nan alan­da ya­pı­la­cak gös­te­ri­ler­le baş­la­ya­cak.
    Bu­ra­da 11 ülke dans­çı­sı ken­di­le­ri­ne özgü yerel kı­ya­fet ve tulum fi­gü­ran­la­rıy­la Ri­ze­li­le­rin kar­şı­sı­na çı­ka­cak.
    Ar­dın­dan fes­ti­val 22 ve 23 Tem­muz’da Ar­de­şen’ de devam edecek.
    2 gün bo­yun­ca Ar­de­şen be­le­di­ye­si.Çok Amaç­lı Spor sa­lo­nu önün­de 18:00’da va­tan­daş­lar­la bu­lu­şa­cak olan ekip­le­rin gös­te­ri­le­ri ar­dın­dan 22 Tem­muz’da Engin Orta ve Can Öz­de­mir 23 Tem­muz’da ise Salih Yıl­maz kon­ser­de sahne ala­cak.
11 ÜL­KE­DEN 400 KİŞİLİK HALK DANS­LA­RI TOP­LU­LU­ĞU
    11 ülke 400 ki­şi­lik halk dans­la­rı top­lu­lu­ğu ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­le­şecek olan fes­ti­va­le ül­ke­ler arası ya­rış­ma­lar damga vu­ra­cak.
    Çay içme ya­rış­ma­sı, ül­ke­ler arası gü­zel­lik ya­rış­ma­sı ve bu yıl ilki dü­zen­le­necek olan Fır­tı­na va­di­sin­de Raf­ting Ya­rış­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­lecek.
    11’in­ci­si dü­zen­le­nen Fes­ti­va­le; Tür­ki­ye'nin yanı sıra Al­man­ya, Azer­bay­can, Sır­bis­tan, Gür­cis­tan, İran, Mol­do­va, Si­er­ra Leone, Fi­lis­tin, Ürdün ve Se­ne­gal halk dans­la­rın­dan olu­şan yak­la­şık 400 ki­şi­lik ekip ka­tı­la­cak.
‘BU YIL YENİDEN BAŞ­LI­YO­RUZ’
    Ulus­la­ra­ra­sı Tulum ve Müzik Fes­ti­va­li Or­ga­ni­za­tö­rü Hakan Güven, yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Ül­ke­mi­zin vaz­ge­çil­mez üf­le­me­li çal­gı­la­rın­dan tu­lu­mu, dün­ya­da­ki; gayda gibi diğer tür­le­ri ile bir araya ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Bunu yıl­lar­dık ba­şar­dık.
    Ama pan­de­mi­den do­la­yı 2 yıl ara ver­mek zo­run­da kal­mış­tık.
    Bu yıl ye­ni­den baş­lı­yo­ruz.
    Güzel et­kin­lik­le­ri­miz ve ya­rış­ma­la­rı­mız ola­cak.
    11 ül­ke­den 400 dans­çı şeh­ri­mi­ze ge­lecek.
    Fes­ti­val sa­ye­sin­de ül­ke­ler ara­sın­da kül­tür et­ki­le­şi­mi sağ­lan­ma­sı amaç­lı­yo­ruz.
    Bu sa­ye­de halk oyun­la­rı­mız ve ülke kül­tür­le­ri­nin ge­liş­me­si de sağ­la­na­cak” dedi.
     

Ha­ber-Fo­to: Ru­ki­ye MEY­VECİ


Anahtar Kelimeler: tulum müzik festivali başlıyor
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °