12. RİZE GÜNLERİ 25-29 MAYIS'TA İSTANBUL-YENİKAPI'DA

Bir sü­re­dir ara ve­ri­len Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri 25-29 Ma­yıs­ta İstan­bul-Ye­ni­ka­pı’da ya­pı­la­cak.

Yerel Haberler 4.04.2022 09:38:00 0
12. RİZE GÜNLERİ 25-29 MAYIS

Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu (RİDEF) ta­ra­fın­dan Rize Va­li­li­ği hi­ma­ye­sin­de İstan­bul Ye­ni­ka­pı'da, 25-29 Mayıs ta­rih­le­ri ara­sın­da '7 bölge, 7 renk, biriz, be­ra­be­riz, kar­de­şiz' slo­ga­nıy­la 12'inci Rize Gün­le­ri dü­zen­le­necek.
    12. Rize Gün­le­ri için Va­li­lik­te bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı dü­zen­len­di.
    Rize Va­li­li­ği Ayder top­lan­tı sa­lo­nun­da ya­pı­lan top­lan­tı­ya Vali Kemal Çeber, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Vali Yar­dım­cı­la­rı, Kay­ma­kam­lar, İlçe ve Belde Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı, kurum mü­dür­le­ri, Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü, Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası ve Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı.
    RİDEF Genel Baş­ka­nı Hasan Başça 12. Rize gün­le­ri­nin prog­ra­mı hak­kın­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da“ 12.​sini dü­zen­le­ye­ce­ği­miz Rize ta­nı­tım gün­le­ri­ni “7 Bölge 7 Renk Biriz, Be­ra­be­riz, Kar­de­şiz” slo­ga­nı ile ya­pa­ca­ğız.
    İli­mi­zin ta­nı­tı­mı katkı sun­mak is­ti­yo­ruz. İli­mi­ze ait yö­re­sel ye­mek­ler ya­pı­lıp ikram edi­lecek. Prog­ram­da Tahta araba ya­rı­şı, çay demle ve çay içme ko­nu­sun­da ödül­lü ya­rış­ma­la­rı ya­pı­la­cak. Arı­cı­lık, Off Road, At­ma­ca Evi, Su De­ğir­me­ni stant­la­rı ve nayla Rize mü­ze­si ku­ru­la­cak.
    Geç­miş­ten gü­nü­mü­ze gelen de­ğer­le­ri­mi­zin ser­gi­len­di­ği alan­lar ola­cak. Yine ili­mi­zin coğ­ra­fi işa­ret almış ürün­le­ri­ni orada ta­nı­ta­ca­ğız. Rize ta­ri­hi­ne dair fo­toğ­raf­lar ve ki­tap­lar ser­gi­le­necek. Ri­ze­li ya­zar­la­rı­mız ile Rize’nin ta­ri­hi ve kül­tü­rü­ne dair söy­le­şi­ler dü­ze­lecek. Kı­sa­ca­sı ili­mi­zi en iyi şe­kil­de ta­nıt­mak için bir­bi­rin­den güzel et­kin­lik­ler ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz” dedi.
    Vali Kemal Çeber ko­nuş­ma­da ‘’Rize Va­li­li­ği­nin hi­ma­ye­sin­de Kay­ma­kam­lık­lar, Be­le­di­ye­ler ve ku­rum­lar arası iş bir­li­ği ve ko­or­di­nas­yon­la Rize’mizin en güzel şe­kil­de ta­nı­tı­mı için ha­zır­lık­la­rın ya­pıl­dı­ğı­nı ve çok güzel bir or­ga­ni­zas­yo­nun ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği­ne ina­nı­yo­rum.12. Rize ta­nı­tım gün­le­ri ile Rize'nin ta­ri­hi­ni, kül­tü­rü­nü, mut­fa­ğı­nı ve bütün de­ğer­le­ri­ni İstan­bul’a ta­şı­ya­ca­ğız. Ta­nı­tım gün­le­rin­de ya­pı­la­cak et­kin­lik­ler ve açı­la­cak stant­lar­la ili­mi­zi an­la­tan he türlü ma­ter­yal in­san­la­rın be­ğe­ni­si­ne su­nu­la­cak. Ya­kın­da Ha­va­li­ma­nı­mız bi­ti­yor. Artık Rize’ye ula­şım daha da ko­lay­la­şa­cak. Do­lay­sıy­la ili­mi­zin var olan tu­rizm po­tan­si­ye­li­ni ar­tır­mak, eko­no­mi­si­ne kat­kı­da bu­lun­mak ve ili­mi­zin ta­nı­tı­mı­nı sağ­la­mak adına ya­pı­lan bu et­kin­lik­le­ri çok önem­si­yo­ruz. İnşal­lah çok güzel bir or­ga­ni­zas­yon ola­cak ve ili­miz en güzel şe­kil­de ta­nı­tı­la­cak” dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: . GÜNLERİ - MAYIS' İSTANBUL-YENİKAPI'
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °