12. RİZE TANITIM GÜNLERİ İÇİN ÇAYELİ İSTANBUL'A TAŞINDI

İstan­bul’da dü­zen­le­nen 12. Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri­ne start ve­ril­di. Ye­ni­ka­pı et­kin­lik ala­nın­da Rize öze­lin­de ku­ru­lan stand­lar zi­ya­ret­çi­le­re ka­pı­la­rı­nı açtı.

Güncel Haberler 27.05.2022 11:18:00 0
12. RİZE TANITIM GÜNLERİ İÇİN ÇAYELİ İSTANBUL

    Et­kin­lik ala­nın­da ku­rul­muş olan Ça­ye­li stan­dı­na ilgi ol­duk­ça yoğun oldu. Açı­lış prog­ra­mı son­ra­sın­da il­çe­mi­zin stan­dı­nı zi­ya­ret eden­ler ara­sın­da Ba­ka­nı­mız, Rize Mil­let­ve­ki­li­miz Sayın Ha­ya­ti YA­ZI­CI, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, Üm­ra­ni­ye Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın İsmet YIL­DI­RIM, Be­yoğ­lu Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın Hay­dar Ali YIL­DIZ, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın Rahmi METİN, İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın Hakan KA­RA­GÖZ ve Bü­yük­köy Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın Hamza SA­RU­HAN ile çok sa­yı­da da­vet­li, mi­sa­fir yer aldı.
    Türkiye'nin dört bir ya-nından Rizelilerin katıldığı etkin-likte, yöresel el yapımı ürünler ve Rize mutfağının seçkin lezzetle-rinin sergilendiği tanıtım etkinli-ğinde bol bol horon oynandı.
    Etkinlikte, GPS takılı bir çay torbası balonla gökyüzüne sa-lındı.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, yeşil ve ma-vinin birleştiği Rize'nin zengin kültürü ve birikimiyle öne çıktığını belirtti.
    Rizelilerin, Türkiye'nin gelişmesinde her alanda katkıları olduğuna dikkat çeken Yazıcı, ka-tılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilet-ti. AK Parti'nin 20 yılda neler yaptığını görmek için Rize'ye bakmanın yeterli olduğunu kayde-den Yazıcı, "Türkiye'yi baştan so-na değiştirdik, dönüştürdük. Rize'deki dönüşüm her ilde mevcut. Bu dönüşüm için güçlü bir liderlik lazım, öncü lazım, im-kanları rasyonel kullanmak lazım, terlemek lazım. Bizler gecegün-düz demeden liderimiz Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan ön-cülüğünde ter dökerek, koşarak, milletin dertleriyle dertleniyoruz." ifadelerini kullandı. Yazıcı, geçmişten tecrübe edinerek, milletin değerlerine uygun olarak çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Türkiye'nin kendine özgü bir duruşu olduğunun altını çizen Yazıcı, Türkiye'nin, Rusya'nın Uk-rayna'ya başlattığı saldırılardaki dengeli ve ilkeli tutumunun bu açı-dan önemli olduğunu söyledi.
           

Haber-Foto: İbrahim SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °