13. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği Ardeşen'de Yapıldı

13. kez Ar­de­şen'in Tunca bel­de­sin­de ya­pıl­dı.

21.07.2022 09:21:00 0
13. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği Ardeşen

    Sivri ze­ka­sıy­la ün sal­mış Ka­ra­de­niz in­sa­nı­nın 1900'lü yıl­la­rın baş­la­rın­da yük­sek nok­ta­lar­dan aşağı daha hızlı inmek için üret­ti­ği tahta ara­ba­la­rın ya­rış­tı­ğı Red Bull For­mu­laz, 13. kez Ar­de­şen'in Tunca bel­de­sin­de ya­pıl­dı.
    Gün­ler­ce süren ça­lış­ma­la­rın ar­dın­dan or­ta­ya çıkan el emeği tahta ara­ba­la­rın mü­ca­de­le­si he­ye­can­lı an­la­ra sahne oldu.
    Tahta ara­ba­lar­dan olu­şan ya­rış­ma­da 54'ü erkek 9'u kadın olmak üzere 63 ya­rış­ma­cı ka­tıl­dı.
    Red Bull For­mu­laz et­kin­li­ği­ne Rize Va­li­si Kemal Çeber, Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si Üyesi Osman Aşkın Bak, İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu, Çay­kur Ri­zes­por Kulüp Baş­ka­nı İbra­him Tur­gut, Tunca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Naci Ay­te­miz ve çok sa­yı­da va­tan­daş ka­tıl­dı.
    Ya­rış­tı­ğı sı­ra­da ara­ba­sı kı­rı­lan ya­rış­ma­cı Okan Sarı, "Bu­ra­sı zor bir par­kur, ya­rı­şır­ken ara­ba­yı kır­dım.
    Geçen yıl da yine ara­bam kı­rıl­mış­tı par­ku­ru ta­mam­la­ya­ma­mış­tım. Bir daha ki yıl daha iyi ha­zır­lan­man ge­re­ki­yor" dedi. Finiş çiz­gi­si­ne yak­la­şır­ken ara­ba­sı­nın di­rek­si­yo­nu ye­rin­den çıkan Mert Akın­gül, "Di­rek­si­yon çık­tı­ğı için ara­ba­yı sü­rük­le­ye­rek fi­na­le ta­şı­mak zo­run­da kal­dım. Şimdi ara­ba­mı tamir ede­ce­ğim bir üst grup­ta ya­rış­ma­ya devam ede­ce­ğim" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
          

Haber Merkezi


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °