13 KÖYÜ KAPSAYAN PLAN SONUCUNDA HES PROJELERİNE DUR DENİLECEK

İkiz­de­re İlçe­sin­de 13 köyü kap­sa­ya­cak ko­ru­ma­lı İmar plan­la­rı İl Genel Mec­li­si­ne geldi imar ko­mis­yo­nu­na ha­va­le edil­di.

Güncel Haberler 22.12.2023 09:22:00 0
13 KÖYÜ KAPSAYAN PLAN SONUCUNDA HES PROJELERİNE DUR DENİLECEK

 İkiz­de­re’de tu­riz­min ön plan­da ol­du­ğu­nu söy­le­yen İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz İl Genel Mec­li­sin­de gö­rü­şü­lecek Ko­ru­ma­lı İmar Pla­nı­nın ilçe için çok önem­li ol­du­ğu­nu söy­le­di. MHP li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz.’’
Yıl­lar önce baş­lat­tı­ğı­mız, hedef gös­ter­di­ği­miz İkiz­de­re’de sür­dü­rü­le­bi­lir tu­rizm ve yerel kal­kın­ma için dü­zen­le­di­ği­miz ku­rul­tay­lar, kong­re ve et­kin­lik­ler bu gün mey­ve­si­ni ve­ri­yor. Böl­ge­miz­de Çağ­ran­ka­ya, Anzer, Ovit , Pet­ran ve Cimil aks­la­rın­da ulus­la­ra­ra­sı kış et­kin­lik­le­ri ve raf­ting için geri sayım baş­la­dı. Va­li­lik ve Be­le­di­ye­miz ön­cü­lü­ğün­de mut­lak ko­ru­ma imar plan­la­rı­mız­da onay­la­nı­yor.
Rize Ha­va­li­ma­nı açıl­dık­tan sonra yeni tu­rizm des­ti­nas­yon­la­rı için bölge halkı ve ya­tı­rım­cı­lar kol­la­rı sı­va­dı. Hani hep der­dik ya un var, yağ var helva ya­pa­mı­yo­ruz. Muh­te­şem do­ğa­sı ile şimdi Kaç­kar­lar­da helva yapma za­ma­nı da geldi çattı. Daha yolun ba­şın­da­yız İkiz­de­re va­di­si rüz­gâ­rı ar­ka­sı­na aldı mi önün­de hiç bir şey dur­ma­ya­cak de­miş­tik az kaldı İnşal­lah. Me­se­le ki­şi­ler değil, me­se­le Hakan Ka­ra­göz hiç değil, me­se­le İkiz­de­re’nin ge­li­şi­mi­nin devam et­me­si. Bir der­di­miz bir sev­da­mız var dedik ve bu gaye için yola devam edi­yo­ruz. Pro­je­ler­de Emeği Geçen Her­ke­se Te­şek­kür edi­yo­rum’ ’dedi. İlçeyi tu­rizm ala­nın­da hak et­ti­ği se­vi­ye­ye çı­ka­ra­cak do­ğay­la uyum­lu ve plan­lı bir alt­ya­pı oluş­tu­rul­ma­sı için baş­la­tı­lan ça­lış­ma­lar­da 13 köyü kap­sa­yan ko­ru­ma­lı İmar Planı ça­lış­ma­la­rı Rize İl Genel Mec­li­si imar ko­mis­yo­nun­da ka­ra­ra bağ­lan­ma­sı bek­le­ni­yor. Böy­le­lik­le imara uygun ruh­sat­lı ya­pı­laş­ma­lar ya­pı­la­bi­lecek. Ay­rı­ca va­tan­daş­la­rı­mız il­gi­li ku­rum­lar ta­ra­fın­dan ve­ri­len hibe ve des­tek­ler­den fay­da­la­na­bi­le­cek­tir. Proje Rüz­gar­lı, Ilıca, De­mir­ka­pı, Ba­yır­köy, Yağ­cı­lar, Tu­lum­pı­nar, De­re­köy, Çam­lık, Siv­ri­ka­ya, Me­şe­köy,Kama,Toz­köy ve Çif­te­köp­rü köy­le­ri­ni kap­sı­yor. Plan­da 567 hek­tar Konut alanı,79 Hek­tar Tu­rizm alanı,14 Hek­tar Ti­ca­ret alanı ve karma kul­la­nım­lar,19 Hek­tar Sos­yal ve Kül­tü­rel tesis alanı,384 Hek­tar Ta­rım­sal ni­te­lik­li alan,30 Hek­tar açık ve yeşil alan­lar ola­rak pro­je­len­di­ril­di.
                 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °