"13. Red Bull For­mu­laz" tahta araba ya­rış­la­rı 17 Tem­muz'da ya­pı­la­cak.

yük­sek yerlerden aşağıya daha hızlı inmek için yapılan tahta ara­ba­la­rın, daha sonra zaman için­de po­pü­ler­li­ği­ni ar­tı­ra­rak halkımız ta­ra­fın­dan kul­la­nıl­ma­ya baş­lan­dı­ğı bilgisi verildi.

Spor Haberleri 13.07.2022 09:16:00 0

    Böl­ge­mizin ge­le­nek­sel­le­şen tahta araba yarışması Red Bull For­mu­laz'ın, 17 Tem­muz Pazar günü Ar­de­şen'e bağlı Tunca Bel­de­sin­de yapılacağı ifade edi­lir­ken, Red Bull ve For­mu­laz Der­ne­ği'nin 13. kez bir­lik­te dü­zen­le­ye­ce­ği ya­rı­şa 18 yaş üstü ki­şi­le­rin ka­tı­la­bi­le­ce­ği açıklandı.
Tahta arabaların en büyük ya­rı­şı ola­rak bi­li­nen Red Bull For­mu­laz'ın bir kez daha ken­di­ne özgü ku­ral­la­rı ve eğ­len­ce­li par­ku­ru ile hem ka­tı­lım­cı­la­ra hem de iz­le­yi­ci­le­re he­ye­can dolu anlar ya­şa­ta­ca­ğı­na işa­ret edi­lir­ken, şu ifa­de­ler kul­la­nıl­dı.
    "Ülkemizin dört bir ya­nın­dan gelen ya­rış­ma­cı­lar, ken­di­le­ri­nin yaptığı bir­bi­rin­den il­ginç tahta ara­ba­lar­la 1,6 ki­lo­met­re­lik par­ku­ru yer yer sa­at­te 60-70 ki­lo­met­re hıza eri­şe­rek en kısa sü­re­de ta­mam­la­ma­ya gayret edecek. Ta­ma­mı tah­ta­dan ve el ya­pı­mı olan araba­la­rın bo­yut­la­rı ise 170x70 san­ti­met­re ile sı­nır­lı ola­cak. Yön­len­dir­me için di­rek­si­yo­nu ve dört te­ker­le­ği bu­lun­ma­sı şart olan araç­lar­da, te­ker­lek yük­sek­lik­le­ri de 25 san­ti­met­re­yi aşmaması gerekiyor.
    İçle­rin­de motor bu­lun­ma­yan araç­lar, yer çe­ki­mi ile yokuş aşağı ha­re­ket edecek. Red Bull For­mu­laz'ın Ka­ra­de­niz kül­tü­rü­nü ya­şa­tan bir başka özel­li­ği ise tüm ya­rış­ma­cı­la­rın giy­me­si­nin zo­run­lu ol­du­ğu kıl çorap ve kara las­tik ayak­ka­bı­lar." 40 yaş üstü yarışmacıların ayrı ka­te­go­ri­de ya­rı­şa­ca­ğı Red Bull For­mu­laz'a, ya­ra­tı­cı­lı­ğı ve hı­zı­na gü­ve­nen tahta araba sa­hi­bi her­ke­sin baş­vu­ru ya­pa­bi­le­ce­ği bildirildi.


           Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: ". ­­" tahta araba ­­­ ­' ­­­.
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °