Tarih: 08.02.2023 11:00

14. PETRAN KAR ŞENLİĞİ YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

 İkiz­de­re il­çe­si­nin 2300 metre ra­kım­da­ki eski adı Pet­ran olan Me­şe­köy’de yerel sa­nat­çı­la­rın­da sahne al­dı­ğı Pet­ran­bo­ard adı ve­ri­len 14. Kar şen­li­ği kayak ya­rış­ma­sıy­la sona erdi.
 İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram ve İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz şen­li­ğe ka­tıl­dı.
 Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da’’ İkiz­de­re’de kış et­kin­lik­le­ri devam edi­yor. 19-22 Ocak Cimil Tür­ki­ye Dağ ka­ya­ğı şam­pi­yo­na­sı­nı yap­tık Bugün 05 Şubat Pet­ran kış et­kin­li­ği ya­pı­lı­yor. 25 Şubat’ta da Tür­ki­ye’de kar yü­rü­yü­şü ol­gu­su­nu baş­la­tan 12. Çağ­ran­ka­ya kar yü­rü­yü­şü­nü ya­pa­ca­ğız.
Pet­ran(Me­şe­köy) pet­ran­bo­ard ( üzme tah­ta­sı) böl­ge­de yüz­yıl­lar­dır ula­şım için kul­la­nı­lan son­ra­la­rı eğ­len­ce ama­cı­na ev­ri­len sno­w­bo­art ın atası ola­rak ad­lan­dı­rı­lan üzme tah­ta­sı şen­li­ği bölge in­sa­nı­nın ve yerel yö­ne­tim­le­rin des­te­ği ile ha­ya­ta ge­çi­ril­di.
Şen­lik üzme tah­ta­sı ya­rış­ma­la­rı, sahne eğ­len­ce­le­ri ile güzel bir ha­va­da ger­çek­leş­ti­ril­di.14. Pet­ran şen­li­ği­ne katkı sunan tüm pay­daş­la­ra ilçem, böl­gem adına te­şek­kür ede­rim’’ dedi.
İlçe­nin yük­sek köy­le­rin­den olan Me­şe­köy-Pet­ran­da yıl­lar önce köy­lü­le­rin kış mev­si­min­de ula­şım için kul­lan­dık­la­rı Üzme Tah­ta­sı adını ver­dik­le­ri ka­yak­lar bugün spor amaç­lı kul­la­nı­lı­yor. Köy­lü­le­rin ken­di­le­ri­nin özel ola­rak yap­tı­ğı Üzme Tah­ta­sı adı ve­ri­len kayak tah­ta­sı karda bat­ma­yan ve iyi kayma özel­li­ğin­le ilgi çe­ki­yor. Me­şe­köy Muh­ta­rı Ahmet Tığcı şen­li­ğe ilgi gös­te­re­rek ka­tı­lan bütün ya­rış­ma­cı ve se­yir­ci­le­re te­şek­kür etti.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —