15 Temmuz ve Manşetler Sergisi Açıldı

Basın İlan Ku­ru­mu (BİK) hain darbe gi­ri­şi­mi­nin al­tın­cı yıl dö­nü­mün­de, “15 Tem­muz ve Man­şet­ler Ser­gi­si” dü­zen­le­di.

Güncel Haberler 13.07.2022 09:21:00 0
15 Temmuz ve Manşetler Sergisi Açıldı

BİK Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Onat, “15 Tem­muz, coğ­raf­ya­mı­zın ve dün­ya­nın her ta­ra­fın­da öz­gür­lük ve de­mok­ra­si mü­ca­de­le­si veren tüm maz­lum in­san­la­rın za­fe­ri­dir. Ba­sı­nı­mız, hain dar­be­ci­le­re karşı ve­ri­len onur­lu mü­ca­de­le­nin ve ka­za­nı­lan za­fe­rin önde gelen kah­ra­man­la­rın­dan bi­ri­dir” dedi.
    Basın İlan Ku­ru­mu, 16-17-18 Tem­muz 2016 ta­rih­le­rin­de ya­yın­la­nan yay­gın ve yerel ga­ze­te­le­rin man­şet­le­ri­ni, darbe gi­ri­şi­mi­ne karşı ve­ri­len mü­ca­de­le­yi ha­fı­za­lar­da ta­ze­le­mek adına Mar­ma­ray Ye­ni­ka­pı İstas­yo­nu’nda açı­lan ser­gi­de İstan­bul­lu­la­rın il­gi­si­ne sundu.

    15 Tem­muz darbe gi­ri­şi­min­de mil­le­ti­nin ya­nın­da yer alan Türk ba­sı­nı, ya­yın­la­rı ve at­tı­ğı man­şet­ler­le psi­ko­lo­jik üs­tün­lü­ğün ele ge­çi­ril­me­sin­de, mo­ral­le­rin yük­sel­til­me­sin­de büyük rol oy­na­dı.
    BİK, dar­be­nin bi­rin­ci yıl dö­nü­mün­de basın ta­ri­hi­nin yüz akı man­şet­le­ri­nin atıl­dı­ğı o dö­ne­me ait 31 yay­gın ve 478 yerel ga­ze­te kapak say­fa­sı­nı “15 Tem­muz ve Man­şet­ler” adlı pres­tij eser­de bir araya ge­tir­di.
    Ön­ce­ki yıl dö­nüm­le­rin­de Ana­do­lu’nun faklı kö­şe­le­rin­de şeh­rin yerel ga­ze­te­le­ri­nin man­şet­le­ri­ni ser­gi­le­yen BİK, darbe gi­ri­şi­mi­nin al­tın­cı yı­lın­da di­re­ni­şin kah­ra­ma­nı ba­sı­nı­mı­zın at­tı­ğı gü­zi­de man­şet­le­ri bu kez İstan­bul­lu­lar­la bu­luş­tur­du.
    Sergi açı­lı­şı­na ka­tı­lan BİK Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat, “Ha­fı­za­la­rı­mı­zı ta­ze­le­mek, şe­hit­le­ri­mi­zin aziz ha­tı­ra­ları­nı ya­şat­mak adına her gün bin­ler­ce in­sa­nın geç­ti­ği bu gü­zer­gâh­ta bir sergi ça­lış­ma­sı ger­çek­leş­tir­dik.
    Genel Mü­dü­rü­müz Sayın Cavit Er­kı­lınç Bey’in ri­ya­se­tin­de açı­lan bu sergi, ba­ğım­sız­lı­ğı­na düş­kün bir mil­le­tin milli ve ma­ne­vi de­ğer­le­ri için di­re­ni­şi­nin ve da­ya­nış­ma­sı­nın res­mi­dir.
    15 Tem­muz, bir mil­le­tin ye­ni­den di­ri­li­şi­nin, ye­ni­den do­ğu­şu­nun, ken­di­si­ne karşı top­ye­kûn ya­pı­lan sal­dı­rı­la­rın kar­şı­sın­da tek­rar ayağa kalk­ma­sı­nın adı­dır.
    15 Tem­muz, mil­le­ti­mi­zin 7’den 70’e bütün fert­le­ri­nin bir­lik­te ka­zan­dı­ğı za­fer­dir.
    15 Tem­muz, coğ­raf­ya­mı­zın ve dün­ya­nın her ta­ra­fın­da öz­gür­lük ve de­mok­ra­si mü­ca­de­le­si veren tüm maz­lum in­san­la­rın za­fe­ri­dir.
    Bu aziz mil­let, va­ta­nı­na, bay­ra­ğı­na ve eza­nı­na sahip çık­ma­ya devam et­tik­çe onu hiç­bir kuv­vet he­def­le­rin­den, amaç­la­rın­dan, id­di­asın­dan alı­ko­ya­ma­ya­cak­tır.
    Ba­sı­nı­mız, hain dar­be­ci­le­re karşı ve­ri­len onur­lu mü­ca­de­le­nin ve ka­za­nı­lan za­fe­rin önde gelen kah­ra­man­la­rın­dan bi­ri­dir.
    O ka­ran­lık ge­ce­nin sey­ri­ni de­ğiş­ti­ren, son­ra­sın­da dev­le­ti­nin ve mil­le­ti­nin ya­nın­da olan ba­sı­nı­mı­za bir kez daha şük­ran­la­rı­mı arz edi­yo­rum.
    Şehit Mus­ta­fa Cam­baz başta olmak üzere tüm şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le yâd edi­yor, ga­zi­le­ri­mi­ze ha­yır­lı uzun bir ömür di­li­yo­rum.
    Dar­be­ye di­re­nen­le­ri, de­mok­ra­si­ye ve Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’ne sahip çı­kan­la­rı hür­met­le se­lam­lı­yor; dar­be­ci­le­ri la­net­li­yor, bir daha böyle hain gi­ri­şim­le­rin ya­şan­ma­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum” dedi.
    15 Tem­muz Der­ne­ği Baş­kan Ve­ki­li A. Tarık Şebik’in açı­lı­şı­na ka­tı­la­rak gez­di­ği ser­gi­ye va­tan­daş­lar da yoğun ilgi gös­ter­di.
    Çok sa­yı­da yay­gın ve yerel ga­ze­te­nin man­şet­le­rin­den olu­şan sergi, 15 Tem­muz Cuma gü­nü­ne kadar 06.00-23.59 sa­at­le­ri ara­sın­da zi­ya­re­te açık ola­cak.

         

Ha­ber-Fo­to: Arzu CİHANGİR


Anahtar Kelimeler: Temmuz Manşetler Sergisi Açıldı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °