1799 YILINDA YAPILAN ANZER-ÇİÇEKLİ KÖYÜ CAMİİ KORUMA ALTINA ALINDI

1799 YILINDA YAPILAN ANZER-ÇİÇEKLİ KÖYÜ CAMİİ KORUMA ALTINA ALINDI

İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz’ il­çe­de in­ce­le­me­de bu­lu­nan aka­de­mis­yen­le­rin ilk ça­lış­ma­sın­da An­zer-Çi­çek­li köyü ca­mi­si ko­ru­ma al­tı­na alın­dı’’ dedi.

 Kül­tü­rel de­ğer­le­re sahip çı­ka­ca­ğız di­ye­rek bir açık­la­ma yapan İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz’ il­çe­de in­ce­le­me­de bu­lu­nan aka­de­mis­yen­le­rin ilk ça­lış­ma­sın­da An­zer-Çi­çek­li köyü ca­mi­si ko­ru­ma al­tı­na alın­dı’’ dedi.
 Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di’’ Tu­rizm, kül­tür, tarih, doğa, deniz, kum sever. Bizde deniz, kum yok ancak var olan de­ğer­le­ri­mi­zi or­ta­ya çı­kar­tıp ko­ru­ya­bi­lir­sek İkiz­de­re’nin önü açık ve tüm olum­suz­luk­lar ter­si­ne döner. Biz bi­li­yo­ruz bu ça­lış­ma­la­rı­mız çok kıy­met­li. 2023 Tem­muz/Ağus­tos ayı için­de ya­pa­ca­ğı­mız basın top­lan­tı­sı ve su­num­da de­tay­la­rı­nı açık­la­ya­ca­ğı­mız ça­lış­ma şim­di­den mey­ve­le­ri­ni ver­me­ye baş­la­dı.
İkiz­de­re 5 yıl in­ce­le­necek
İkiz­de­re il­çe­miz­de, 2022 yı­lın­dan iti­ba­ren, beş yıl bo­yun­ca, Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı’nın izni ve Be­le­di­ye­mi­zin des­tek­le­ri ile geniş kap­sam­lı bir yüzey araş­tır­ma­sı yü­rü­tül­mek­te­dir. Bu yüzey araş­tır­ma­sın­da bir­çok aka­de­mis­yen­den olu­şan ekip il­çe­miz­de 5 yıl bo­yun­ca saha araş­tır­ma­sın­da bu­lu­na­cak­tır. İkiz­de­re Be­le­di­ye­si ola­rak kıy­met­li aka­de­mis­yen­le­ri­mi­ze eli­miz­den gelen tüm yar­dı­mı yap­ma­ya ve böl­ge­mi­zin ta­rih­sel geç­mi­şi­nin daha iyi an­la­şıl­ma­sı için ça­lış­ma­ya devam et­mek­te­yiz. Ay­rı­ca ya­pı­la­cak yüzey araş­tır­ma­sı so­nu­cun­da tes­pit edi­len kül­tür var­lık­la­rı­nı ta­nı­ta­bil­mek için bir kitap ça­lış­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır.
İlk so­nuç­ta ANZER Çi­çek­li Camii ko­ru­ma al­tın­da
Aka­de­mis­yen­ler ta­ra­fın­dan gön­de­ri­len ilk açık­la­ma­da’’ Yüzey araş­tır­ma­la­rı­mız sı­ra­sın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du­ğu­muz ve ko­ru­ma al­tı­na alı­na­rak as­lı­na uygun bir bi­çim­de res­to­re edil­me­si ge­rek­ti­ği­ni Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı’na ra­por­la­dı­ğı­mız 1799 yı­lın­da ya­pı­lan İkiz­de­re/ Anzer/Çi­çek­li Cami (Za­net­li Mev­kii) ra­po­ru­muz uya­rın­ca Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan kül­tür var­lı­ğı ola­rak tes­cil­len­miş ve ko­ru­ma al­tı­na alı­na­rak as­lı­na uygun ola­rak res­to­re edil­me­si ka­ra­rı Resmî Ga­ze­te ’de ya­yın­lan­mış­tır. Ha­yır­lı olsun’’ de­nil­di.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU