18 bin 305 personel alımı yapılacak

Ada­let Ba­ka­nı Bekir Boz­dağ, 18 bin 305 yeni per­so­nel alımı ya­pı­la­ca­ğı­nı du­yur­du.

Güncel Haberler 30.03.2023 16:55:00 0
18 bin 305 personel alımı yapılacak

 Ada­let Ba­ka­nı Bekir Boz­dağ, 6 Şubat'taki Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­ler­den et­ki­le­nen ve An­ka­ra'daki Ceza ve Tev­ki­fev­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi'ne yer­leş­ti­ri­len dep­rem­ze­de­ler­le iftar prog­ra­mın­da bu­luş­tu.
Bu­ra­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Ada­let Ba­kan­lı­ğı'nın yeni per­so­nel alımı ya­pa­ca­ğı­nı söy­le­yen Boz­dağ, "Per­so­nel Genel Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de 9 bin 229, Ceza ve Tev­ki­fev­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de 8 bin 376, İcra Da­ire­si Baş­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de 700 olmak üzere top­lam 18 bin 305 per­so­nel alımı için ilana çı­kı­yo­ruz. Ya­kın­da bun­la­rın mes­lek­le­ri­ne göre da­ğı­lı­mı, mü­ra­ca­at ta­rih­le­ri ve şart­la­rı Ba­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan ilan edi­le­cek­tir" bil­gi­si­ni verdi.
Dep­rem­le­rin ar­dın­dan ya­ra­la­rın sa­rıl­ma­sı için ya­pı­lan­la­rı söy­le­yen Boz­dağ, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın yeni ko­nut­la­ra iliş­kin açık­la­ma­la­rı­nı ha­tır­la­ta­rak, şu ana kadar 17 bin ko­nu­tun te­me­li­nin atıl­dı­ğı­nı, ha­zi­ran so­nu­na kadar yı­kıl­mış bütün ko­nut­la­rın te­me­li­nin atı­la­ca­ğı­nı be­lirt­ti. Bekir Boz­dağ, 2024'ün ha­zi­ran ayına kadar evi yı­kı­lan va­tan­daş­la­ra ko­nut­la­rı­nı tes­lim ede­cek­le­ri­ni ifade etti.
Dep­re­me da­ya­nık­lı ko­nut­lar ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lir­ten Boz­dağ, sos­yal alan­lar­la bir­lik­te yeni şe­hir­ler, uydu şe­hir­ler oluş­tu­ru­la­ca­ğı­nı söy­le­di.
Daha ön­ce­ki dep­rem­le­rin ar­dın­dan yeni ko­nut­la­rın ba­zı­la­rı­nın vak­tin­den önce, ba­zı­la­rı­nın da vak­tin­de tes­lim edil­di­ği­ni ifade eden Boz­dağ, ver­dik­le­ri söz­le­ri tut­tuk­la­rı­nı be­lirt­ti.
Bakan Boz­dağ, şun­la­rı söy­le­di:
"Se­çim­le­ri o ne­den­le öne aldı. Tür­ki­ye, 'Seçim oldu, ola­cak. Şu oldu, bu oldu.' tar­tış­ma­la­rıy­la zaman kay­bet­me­sin, hemen önü­mü­ze ba­ka­lım, işi­mi­ze ko­yu­la­lım, ya­rı­nı­mı­za ba­ka­lım, ge­le­ce­ği­mi­ze ba­ka­lım, ge­le­ce­ği­mi­zi inşa etmek için ne ya­pı­la­cak, onun pe­şin­den ko­şa­lım, ge­ce­mi­zi gün­dü­zü­mü­ze ka­ta­rak gay­ret­le yo­lu­mu­za devam ede­lim diye aldık. Der­di­miz ya­ra­la­rı hız­lı­ca sar­mak. Der­di­miz in­san­la­rı yeni ko­nut­la­ra hız­lı­ca ka­vuş­tur­mak. Der­di­miz en iyi şart­la­rı in­san­la­rı­mı­za en kısa sü­re­de sun­mak­tır.
Hız­lı­ca te­mel­le­ri atı­yo­ruz, onu da eleş­ti­ri­yor­lar. Hızlı ça­lı­şı­yor­su­nuz, doğru ça­lı­şı­yor­su­nuz eleş­ti­ri­yor­lar, hemen işi ya­pı­yor­su­nuz eleş­ti­ri­yor­lar, bek­le­se­niz onu da eleş­ti­ri­yor­lar. Ne ya­par­sak ona bir kulp takma gay­re­ti­ni her yerde gö­rü­yo­ruz."
Dep­rem­le­rin ar­dın­dan adli hiz­met­le­rin ak­sa­ma­ma­sı için Ada­let Ba­kan­lı­ğın­ca ya­pı­lan­la­rı an­la­tan Boz­dağ, yak­la­şık 5 bin per­so­ne­lin gö­nül­lü ola­rak böl­ge­de gö­rev­len­di­ril­di­ği­ni bil­dir­di. Bekir Boz­dağ, dep­re­mi ya­şa­dı­ğı halde böl­ge­de görev yapan per­so­ne­le de te­şek­kür­le­ri­ni ilet­ti.
Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­le­re yö­ne­lik so­ruş­tur­ma­lar hak­kın­da da bil­gi­ler ak­ta­ran Boz­dağ, "Hiç­bir de­li­lin ka­rar­tıl­ma­sı­na izin ve­ril­me­miş­tir. Hiç­bir enkaz delil top­lan­ma­dan kal­dı­rıl­ma­mış­tır. So­ruş­tur­ma­la­rın etkin ve ne­ti­ce alıcı şe­kil­de yü­rü­tül­me­si içi dep­rem suç­la­rı so­ruş­tur­ma bü­ro­la­rı­nı kur­duk ve bu­ra­dan so­ruş­tur­ma­la­rın etkin şe­kil­de yü­rü­dü­ğü­nü ifade etmek is­te­rim." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Dep­rem böl­ge­le­rin­de 6 Şubat'tan iti­ba­ren adli sü­re­le­rin dur­du­rul­du­ğu­nu anım­sa­tan Boz­dağ, söz­le­ri­ne şöyle devam etti:
"Bazı ad­li­ye­le­ri­miz dep­rem ön­ce­si dö­ne­me dö­ne­cek­ler, süre uza­tı­mı yap­ma­ya­ca­ğız. Bun­lar Di­yar­ba­kır, Adana, Kilis, Os­ma­ni­ye, Nur­da­ğı ve İsla­hi­ye hariç Ga­zi­an­tep mer­kez ve il­çe­le­ri olmak üzere bu­ra­lar­da uzat­ma­ya git­me­ye­ce­ğiz. Diğer il­ler­de de ilçe bazlı de­ğer­len­dir­me ya­pa­ca­ğız. Ör­ne­ğin Hatay'ın mer­ke­zi­ni uza­ta­ca­ğız ancak il­çe­le­ri­nin bir kıs­mı­nı uza­tıp bir kısmı devam edecek. Ma­lat­ya mer­kez, Kah­ra­man­ma­raş mer­kez, Adı­ya­man mer­kez­de sü­re­le­ri uza­ta­ca­ğız, il­çe­le­ri özel de­ğer­len­di­re­ce­ğiz. Bazı il­çe­ler­de sü­re­ler uza­ma­ya­cak­tır" dedi.
    

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: personel alımı yapılacak
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °