2022-LGS'de 1 Türkiye Birincisi de Rize Bahçeşehir Kolejinden

2022-LGS

2022-LGS so­nuç­la­rı açık­lan­dı. 1 mil­yon 31 bin 799 öğ­ren­ci­nin ka­tıl­dı­ğı sı­nav­da, 193 öğ­ren­ci tüm so­ru­la­rı doğru ya­nıt­la­ya­rak Tür­ki­ye bi­rin­ci­li­ği­ni pay­laş­tı.

1 Tür­ki­ye bi­rin­ci­si de Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­jin­den çıktı.
Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji öğ­ren­ci­si Elif YIL­MAZ tüm so­ru­la­rı doğru ya­nıt­la­dı­ğı sınav se­rü­ve­ni­ni şu şe­kil­de an­lat­tı;
    “Sı­na­va ça­lı­şır­ken elim­den gel­di­ğin­ce ha­ya­tı­mı dü­ze­ne koy­ma­ya ça­lış­tım. Ders ça­lış­mak dı­şın­da genel ola­rak yaşam şek­li­miz de bu sü­re­ce çok büyük kat­kı­sı ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Özel­lik­le sağ­lık­lı bes­len­me­ye çok özen gös­ter­dim. Çünkü bi­li­yo­rum ki sağ­lık­lı bes­len­me ruh ha­li­mi­zi gün­lük ha­yat­ta­ki per­for­mans­la­rı­mı­zı olum­lu et­ki­li­yor. Aynı za­man­da, sporu seven bir insan ol­du­ğum için ge­nel­lik­le akşam sa­at­le­rin­de ba­bam­la be­ra­ber yü­rü­yüş­le­re çı­kı­yor­duk.
    Bu sü­reç­te oku­lu­mu­zun, öğ­ret­men­le­ri­min ve okul mü­dü­rü­mü­zün biz­le­re des­te­ği çok bü­yük­tü. Ger­çek­ten bir aile or­ta­mın­dan, aile sı­cak­lı­ğın­da sı­na­va ha­zır­lan­ma sü­re­ci­miz oldu. Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji aile­si­nin bir üyesi ol­ma­nın gurur ve mut­lu­lu­ğu­nu hep ya­şa­dım.
    Genel mer­kez ta­ra­fın­dan ya­pı­lan haf­ta­lık de­ne­me sı­nav­la­rı öğ­ret­men­le­ri­mi­zin ve biz­le­rin sü­re­ci yö­net­me­miz ko­nu­sun­da yo­lu­mu­zu ay­dın­lat­tı. Evde ders ça­lış­ma mo­ti­vas­yon­la­rım­dan biri de, ders ça­lı­şa­rak za­ma­nın hızlı ak­ma­sı ve sabah olup bir an önce okula gitme is­te­ğim oldu.
    Bu dö­nem­de st­res­ten uzak olmam is­tik­rar­lı ve di­sip­lin­li bir ya­şa­mı ter­cih et­me­min ba­şa­rım­da büyük kat­kı­sı ol­du­ğu­nu ina­nı­yo­rum. Ha­ya­tı­mız­da her sene fark­lı en­gel­ler ola­cak önem­li olan bu zor­luk­la­rı ya­şar­ken ha­yat­tan zevk al­ma­yı bil­mek­tik. He­def­le­rim­den bah­set­mem ge­re­kir­se ben anı ya­şa­yıp zevk alan o anda elim­den ge­le­ni en iyi­si­ni yap­ma­ya ça­lı­şan­lar­da­nım. Bu yüz­den ile­ri­de he­def­le­ri­min bu doğ­rul­tu­da şe­kil­le­ne­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Ha­ya­tı­mız da sınav bir araç, he­def­le­ri­miz doğ­rul­tu­sun­da iler­le­mek bir amaç ol­ma­lı­dır.”
    Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Aziz SON­KA­YA, “Tür­ki­ye bi­rin­ci­li­ği­ne okul ola­rak çok sev­din­dik­le­ri­ni ama %1’lik di­lim­de 8 öğ­ren­ci, %2’lik di­lim­de 11 öğ­ren­ci %5’lik di­lim­de 13 öğ­ren­ci, %10’luk di­lim­de 21 öğ­ren­ci­nin ba­şa­rı­yı ya­ka­la­ma­sı zir­ve­de ol­ma­nın yanı sıra ba­şa­rı­nın yay­gın­lı­ğı açı­sın­dan özel bir gurur kay­na­ğı ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.”
         

 Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI