Tarih: 17.08.2022 18:55

“2022 YILINDA YAŞ ÇAYDA KONTENJAN YOK, ÜRETİCİ YAŞ ÇAYDA EN RAHAT SEZONU GEÇİRİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

    16 Mayıs 2022 günü açı­lan 2022 Yaş Çay alım kam­pan­ya­sın­da ilk kez ko­ta­sız çay top­la­ya­rak çay alım ev­le­ri­ne tes­lim eden üre­ti­ci rahat çay verme ba­kı­mın­dan altın se­zo­nu­nu ya­şı­yor.
    Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de çay üre­ti­mi yapan yak­la­şık 200 bin üre­ti­ci 2022 yaş çay kam­pan­ya­sın­da mutlu bir çay top­la­ma se­zo­nu ya­şı­yor.
    Böl­ge­de üre­ti­len yaş çayın % 50 den faz­la­sı­nı alan ÇAY­KUR Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü ilk sür­gün­de ko­ta­sız ola­rak 212 bin yaş çay satın al­mış­tı.
    5 Tem­muz günü baş­la­yan ikin­ci sür­gün yaş çay alı­mın­da şu ana kadar 170 bin ton çay alan ÇAY­KUR üre­ti­ci­ye olan bor­cu­nu da sek­te­ye uğ­rat­ma­dan ödü­yor.
    Böl­ge­de Art­vin, Rize, Trab­zon ve Gi­re­sun da üre­ti­mi ya­pı­lan Yaş Çayda en büyük payı ÇAY­KUR alı­yor.
    ÇAY­KUR böl­ge­de­ki 47 fab­ri­ka­sın­da üret­ti­ği çay­la­rı 100 e yakın isim al­tın­da pa­ket­le­ye­rek iç ve dış pi­ya­sa­da sat­ma­ya ça­lı­şı­yor. ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ‘’2023 yaş çay se­zo­nun­da İkiz­de­re ve Çam­lı­hem­şin Çay Fab­ri­ka­la­rı­nın da dev­re­ye alı­na­rak or­ga­nik çay iş­le­ye­cek­le­ri­ni’’ açık­la­dı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —