“2022 YILINDA YAŞ ÇAYDA KONTENJAN YOK, ÜRETİCİ YAŞ ÇAYDA EN RAHAT SEZONU GEÇİRİYOR”

“2022 YILINDA YAŞ ÇAYDA KONTENJAN YOK, ÜRETİCİ YAŞ ÇAYDA EN RAHAT SEZONU GEÇİRİYOR”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim,

    16 Mayıs 2022 günü açı­lan 2022 Yaş Çay alım kam­pan­ya­sın­da ilk kez ko­ta­sız çay top­la­ya­rak çay alım ev­le­ri­ne tes­lim eden üre­ti­ci rahat çay verme ba­kı­mın­dan altın se­zo­nu­nu ya­şı­yor.
    Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de çay üre­ti­mi yapan yak­la­şık 200 bin üre­ti­ci 2022 yaş çay kam­pan­ya­sın­da mutlu bir çay top­la­ma se­zo­nu ya­şı­yor.
    Böl­ge­de üre­ti­len yaş çayın % 50 den faz­la­sı­nı alan ÇAY­KUR Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü ilk sür­gün­de ko­ta­sız ola­rak 212 bin yaş çay satın al­mış­tı.
    5 Tem­muz günü baş­la­yan ikin­ci sür­gün yaş çay alı­mın­da şu ana kadar 170 bin ton çay alan ÇAY­KUR üre­ti­ci­ye olan bor­cu­nu da sek­te­ye uğ­rat­ma­dan ödü­yor.
    Böl­ge­de Art­vin, Rize, Trab­zon ve Gi­re­sun da üre­ti­mi ya­pı­lan Yaş Çayda en büyük payı ÇAY­KUR alı­yor.
    ÇAY­KUR böl­ge­de­ki 47 fab­ri­ka­sın­da üret­ti­ği çay­la­rı 100 e yakın isim al­tın­da pa­ket­le­ye­rek iç ve dış pi­ya­sa­da sat­ma­ya ça­lı­şı­yor. ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ‘’2023 yaş çay se­zo­nun­da İkiz­de­re ve Çam­lı­hem­şin Çay Fab­ri­ka­la­rı­nın da dev­re­ye alı­na­rak or­ga­nik çay iş­le­ye­cek­le­ri­ni’’ açık­la­dı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU