“2023 HEDEFLERİ ÇÖP OLDU”

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA,

Güncel Haberler 20.12.2022 09:59:00 0
“2023 HEDEFLERİ ÇÖP OLDU”

 Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın Sam­sun'da yap­tı­ğı ko­nuş­ma sı­ra­sın­da 2023 he­def­le­ri­ne de­ğin­di­ği­ni be­lir­ten İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li Erhan Usta, Tür­ki­ye’nin he­def­le­rin ko­yul­du­ğu 2011 yı­lı­na göre bile çok ge­ri­de ol­du­ğu­nu ve 2023 he­def­le­ri çöp oldu” dedi.

 İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li Erhan Usta TBMM'de dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sın­da ko­nuş­tu. Par­ti­si­nin Trab­zon Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Örs'ün, Genel Kurul sa­lo­nun­da uğ­ra­dı­ğı yum­ruk­lu sal­dı­rı­ya de­ği­nen Usta, AK Parti'den ko­nuy­la il­gi­li bir özür gel­me­di­ği için bütçe gö­rüş­me­le­ri sı­ra­sın­da AK Parti Grubu'nun söz al­dı­ğı sı­ra­da Genel Kurul sa­lo­nu­nu terk et­tik­le­ri­ni ha­tır­lat­tı.
Usta" Her ko­nu­da çıkıp be­ya­nat veren Mec­lis Baş­ka­nı, bir mil­let­ve­ki­li ölüm­den dö­nü­yor ama böyle bir olay­dan sonra çıkıp bir ke­li­me ko­nuş­mu­yor. Mec­lis Baş­ka­nı'nın ta­raf­sız­lı­ğı­nı yi­tir­di­ği­ni net şe­kil­de gör­mek müm­kün ve bu du­ru­mu kabul et­me­dik. AK Parti şid­det­le ara­sı­na me­sa­fe ko­ya­ma­yan bir si­ya­si parti ha­li­ne gel­miş­tir. Kav­ga­dan, ger­gin­lik­ten bes­le­ni­yor. Bunu Mec­lis'te çok net şe­kil­de gös­te­ri­yor. Bu se­çi­mi kay­be­de­cek­ler. Ba­şa­rı­sız­lar. Bu ba­şa­rı­sız­lı­ğın ge­tir­di­ği bir hır­çın­lık ma­ale­sef ül­ke­ye de zarar ve­ri­yor." şek­lin­de ko­nuş­tu.
“2023 he­def­le­ri çöp oldu”
Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın Sam­sun'da yap­tı­ğı ko­nuş­ma sı­ra­sın­da 2023 he­def­le­ri­ne de­ğin­di­ği­ni be­lir­ten Usta, "Tür­ki­ye 2023 he­def­le­ri­ni ya­ka­lı­yor­muş­ça­sı­na bir imada bu­lu­nu­yor. Biz bu­gü­ne kadar '2023 he­def­le­ri­nin ne­re­sin­de­si­niz?' diye sor­duk. 2023 he­def­le­ri­nin çöp ol­du­ğu­nu he­pi­niz bi­li­yor­su­nuz. Artık '2023 he­def­le­ri ne oldu?' diye sor­mu­yo­ruz, he­def­le­rin ko­yul­du­ğu 2011'e göre Tür­ki­ye ne­re­de? Tür­ki­ye bugün 2011 yı­lı­na göre bile çok ciddi bir şe­kil­de ge­ri­ye git­miş­tir" dedi.
2011'de TÜFE yüzde 6,5 iken şu anda yüzde 84,4; 2011'deÜFE yüzde 11,1 iken şu anda yüzde 136; iş­siz­lik oranı 2011'de yüzde 9,1 iken şu anda yüzde 10,8 ol­du­ğu­nu ak­ta­ran Usta, 2011 yı­lın­da 838 mil­yar dolar olan Tür­ki­ye'nin milli ge­li­ri­nin, şu anda 808 mil­yar do­la­ra düş­tü­ğü­nü vur­gu­la­dı.
“AK Parti, Sam­sun'un üze­ri­ne son 20 yılda bir kâbus gibi çöktü”
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan ve MHP Genel Baş­ka­nı Bah­çe­li'nin art arda Sam­sun'a gel­di­ği­ne işa­ret eden Usta "Ken­di­le­ri­ne ha­yır­dır di­yo­rum. Bu kadar Sam­sun zi­ya­re­ti neyin ne­si­dir? Bu­gü­ne kadar Sam­sun'a hiç­bir şey ver­me­di­niz. Niye Sam­sun'u bu kadar çok zi­ya­ret edi­yor­su­nuz? Çünkü Sam­sun'u kay­bet­tik­le­ri­ni çok net bir şe­kil­de gö­rü­yor­lar. AK Parti, Sam­sun'un üze­ri­ne son 20 yılda bir kâbus gibi çöktü. Sam­sun'a hiç­bir şey ver­me­yen, Sam­sun'u ge­ri­ye gö­tü­ren bir hü­kü­met var. AK Parti Sam­sun mil­let­ve­kil­le­ri­nin Sam­sun diye bir dert­le­ri yok. Bir­ço­ğu zaten Sam­sun'da değil." şek­lin­de ko­nuş­tu.
“Mak­si­mum 22 bin kişi vardı”
Usta"100 bin kişi falan de­ni­li­yor­du. Bu işin uz­man­la­rı var, alan he­sa­bın­da ya­pı­lan he­sap­lar var. Mak­si­mum 22 bin kişi var. Bunun çok önem­li bir kısmı da polis. Do­la­yı­sıy­la siz Sam­sun'a bir şey ver­mez­se­niz, Sam­sun sizi ku­cak­la­maz. Hiç­bir coşku yok, genç­le­rin ol­ma­dı­ğı, et­raf­tan par­ti­li­le­rin, dev­let me­mur­la­rı­nın dol­du­rul­du­ğu bir mi­ting oldu" dedi.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın Sam­sun'a 9 baraj yap­tık­la­rı yö­nün­de­ki açık­la­ma­sı­nı ha­tır­la­tan Usta, kent­te­ki 13 ba­raj­dan 6 ta­ne­si­nin AK Parti dö­ne­min­den önce, in­şa­sı daha önce baş­la­yan 5 ba­ra­jın AK Parti dö­ne­min­de, 1 ba­ra­jın ise AK Parti dö­ne­min­de baş­la­yıp ta­mam­lan­dı. AK Par­ti­li Sam­sun mil­let­ve­kil­le­ri­nin kente sahip çık­ma­dı­ğı­nı sa­vu­nan Usta, şun­la­rı ek­le­di: "Orman İşlet­me Bölge Mü­dür­lü­ğü başka bir ile ta­şın­mak is­ten­di. Buna biz engel olduk. Türk Te­le­kom Bölge Mü­dür­lü­ğü başka bir ile ta­şı­nı­yor­du. Yine yap­tı­ğı­mız bas­kı­lar­la buna engel olduk. Engel ol­ma­dık­la­rı­mız var. Me­se­la Adli Tıp. Adli Tıp'ı neden Sam­sun'dan ta­şır­sı­nız? Tek­no­fest'in gelir ge­ti­ri­ci fa­ali­yet­le­ri dı­şa­rı­ya gön­de­ril­di. Çar­şam­ba Şeker Fab­ri­ka­sı var. Tür­ki­ye'nin en yeni, en mo­dern şeker fab­ri­ka­sı ka­pa­lı. Bir türlü aç­tı­ra­mı­yo­ruz. En son gelen bil­gi­le­re göre de; ma­ki­na­lar yağ­ma­lan­ma­ya baş­la­dı. Tekel fab­ri­ka­sı zaten daha ön­ce­den ka­pa­tıl­dı, azot fab­ri­ka­sı özel­leş­ti­ril­di. Çar­şam­ba Ovası'na bir zehir sant­ra­li ku­ru­lu­yor. Buna da engel ola­ma­dık. Tek­ke­köy'de Eti Bakır A.Ş.'ye ait atık de­po­la­ma te­si­si­ne izin ver­di­ler. Ora­da­ki bütün su kay­nak­la­rı­nı kir­le­tecek bir te­si­se izin ve­ril­di. Hızlı tren pro­je­si de her seçim dö­ne­mi söy­le­nip hiç­bir adım atıl­ma­mış bir ko­nu­dur" dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: HEDEFLERİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °