2024 yılı "KETEM Altın Yılı" ilan edelim!

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan KETEM de­ğer­len­dir­me top­lan­tı­sı İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe Baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 11.01.2024 09:53:00 0
2024 yılı

 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da, Kan­ser, dünya ge­ne­lin­de gi­de­rek artan bir sağ­lık prob­le­mi­dir ve top­lum­lar­da önem­li bir sos­yo­eko­no­mik yüke, bi­rey­ler­de de maddi ve ma­ne­vi kayıp ve zor­luk­la­ra yol aç­mak­ta­dır.
Bunun ya­nı­sı­ra kan­se­rin önem­li bir kıs­mı­nın ön­le­ne­bi­lir ol­ma­sı bu ko­nu­ya ve­ri­len öne­min de gi­de­rek art­ma­sı­na yol aç­mış­tır.
Kan­ser Erken Teş­his, Ta­ra­ma ve Eği­tim Mer­kez­le­rin­de (KETEM), sa­de­ce 20 da­ki­ka ay­rı­la­rak yap­tı­rı­lan üc­ret­siz ta­ra­ma­lar, Rahim ağzı, meme, ko­lo­rek­tal kan­se­ri­nin çok erken dö­nem­de ya­ka­la­nıp te­da­vi edil­me­si­ne imkan sağ­lı­yor.
Kan­ser ta­ra­ma­la­rın­da hedef kit­le­le­re ula­şa­rak saha ça­lış­ma­la­rı­nın hız ka­zan­ma­sı­na, basın/yayın yo­luy­la hal­kı­mı­zın üc­ret­siz kan­ser ta­ra­ma­la­rı­na teş­vik edil­me­si­ne, özel­lik­le has­ta­ne­le­ri­miz­de stant ça­lış­ma­sı ya­pı­la­rak başta ka­dın­la­rı­mız olmak üzere ma­mog­ra­fi çe­kim­le­ri­nin at­tı­rıl­ma­sı­na, Rize Va­li­li­ği­miz olmak üzere tüm kamu ku­rum­lar­da görev yapan per­so­ne­lin kan­ser ta­ra­ma­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı gibi bir­çok saha ça­lış­ma­sı­nın öne­mi­ne dik­kat çe­ki­le­rek, 2024 yı­lın­da hedef nü­fu­su­nu en çok ta­ra­ma yapan il­ler­den biri olmak için ça­lış­ma­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı­na karar ve­ril­miş­tir de­nil­di.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES


Anahtar Kelimeler: "KETEM Altın " edelim!
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °