Tarih: 20.01.2023 11:36

2. Dağ Kayağı Şampiyonası İlimizde Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

 Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu'nun dü­zen­le­ye­ce­ği Dağ Ka­ya­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı, 20-22 Ocak ta­rih­le­rin­de İkiz­de­re Cimil Kö­yün­de ya­pı­la­cak. Bu se­ne­ki ya­rış­ma­ya An­ka­ra, An­tal­ya, Kay­se­ri, Er­zu­rum, Muş, Er­zin­can, İzmir ve İstan­bul'dan top­lam 73 spor­cu ka­tı­lır­ken, kız ve er­kek­ler­de U16, U18, U20 ve U21+ ka­te­go­ri­le­rin­de spor­cu­lar mü­ca­de­le edecek.
Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Prof. Dr. Ersan Başar, Cimil Kö­yü­nün Dünya Ku­pa­sı­nın ya­pı­la­ca­ğı bir ya­rış­ma alanı ola­rak tes­cil edi­le­ce­ği­ni söy­le­ye­rek "İlki geçen yıl ya­pı­lan Dağ Ka­ya­ğı Ya­rış­ma­la­rı­nın dü­zen­li ola­rak her sene Cimil böl­ge­sin­de ya­pıl­ma­sı­nın temel amacı ise TDF ve Rize İli­miz­de­ki pay­daş­la­rı­mız­la iş­bir­li­ği­nin sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği­ni sağ­la­ya­rak böl­ge­nin bu alan­da bi­li­nir­li­ği­nin te­mel­le­ri­ni at­mak­tır. Bu yıl dü­zen­le­necek ya­rış­ma­nın diğer önem­li bir he­de­fi ise; Ulus­la­ra­ra­sı Dağ Ka­ya­ğı Fe­de­ras­yo­nu (ISMF)'nin ulus­la­ra­ra­sı ya­rış­ma­la­rın dü­zen­len­me­si için sun­du­ğu kri­ter­le­ri ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si için ge­re­ken be­ce­ri­le­rin ve bilgi bi­ri­ki­mi­nin sağ­lan­ma­sı­dır.
Bu sa­ye­de ISMF'ye ge­rek­li baş­vu­ru­lar 2023 yılı so­nu­na kadar ya­pı­la­rak 2024 yı­lın­da ISMF yet­ki­li­le­ri­nin gö­ze­ti­mi ve de­ne­ti­miy­le ya­pı­la­cak bir ya­rış­ma­nın so­nu­cun­da Cimil'in Dünya Ku­pa­sı­nın ya­pı­la­bi­le­ce­ği bir ya­rış­ma alanı ola­rak tes­cil edil­me­si­dir. Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu bün­ye­sin­de bu­lu­nan dağ ka­ya­ğı bran­şı 2026 yı­lın­da Mi­la­no Cor­ti­na'da ya­pı­la­cak olan Kış Olim­pi­yat Oyun­la­rın­da resmi prog­ra­mı­na alın­mış­tır.
    Bu yıl Rize/İkiz­de­re Cimil Kö­yün­de 2.'si dü­zen­le­necek olan Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı'yla milli takım aday kad­ro­la­rı be­lir­le­necek olup olim­pi­yat ha­zır­lık sü­re­ci baş­la­tı­la­cak­tır" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.


    Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —