"31 bin kişinin de gönlünü alması gereken bazı arkadaşlarımız var"

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan,

Güncel Haberler 23.05.2023 10:45:00 0

 Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan, Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Mil­let­ve­ki­li Adayı Recep Ba­kır­cı ve Rize Ülkü Ocak­la­rı Baş­ka­nı Sadık Kan­de­mir ile bir­lik­te ili­miz­de görev yapan basın men­sup­la­rı ile kah­val­tı­da bir araya geldi.
 Rize MHP İl Baş­ka­nı Alkan, 14 Mayıs 2023'de ger­çek­le­şen Mil­let­ve­kil­li­ği ve Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çim­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­rek açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Baş­kan Alkan, ko­nuş­ma­sın­da Cum­hur it­ti­fa­kı­na zarar ve­ren­le­rin par­ti­si ta­ra­fın­dan sa­de­ce gö­rev­den alın­mak­la ye­tin­me­di­ği­ni ve ihraç edil­di­ği­ni dile ge­ti­re­rek MHP hak­kın­da kara pro­pa­gan­da yapan Cum­hur İtti­fa­kı'nın diğer pay­daş­la­rı­nın ge­re­ği­ni ya­pıl­ma­sı­nı is­te­di.
İl Baş­ka­nı Alkan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Rize’de 31 bin ki­şi­nin gön­lü­nün al­ma­sı ge­re­ken bir kişi ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, “Rize’de, Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın kendi mem­le­ke­tin­de, Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za ve­ril­me­miş 63 bin tane oy var. Bun­lar va­tan­la­rı­nı, mil­let­le­ri­ni, bay­rak­la­rı­nı ve Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ü sizin gibi benim gibi seven in­san­lar. Ken­di­le­ri­ne ula­şa­ca­ğız, ken­di­le­riy­le ala­ka­lı bir ça­lış­ma ya­pa­ca­ğız. Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Cum­hur İtti­fa­kı­na zarar veren ar­ka­daş­la­rı­mı­zı sa­de­ce gö­rev­den almaz, ihraç eder. Bunun ör­nek­le­ri­ni geç­miş­te gurup baş­kan ve­kil­li­ği­mi­zi yapan ha­li­ha­zır­da başka bir si­ya­si par­ti­nin men­su­bu olan Sam­sun mil­let­ve­ki­lin­den. Ya da geç­miş dö­nem­de MHP’nin mil­let­ve­kil­li­ği­ni yapan, şimdi başka bir par­ti­nin ve­ki­li ola­rak mec­li­se giren Or­du­lu mil­let­ve­ki­lin­den gö­re­bi­lir­si­niz. Biz cum­hur­baş­ka­nı­mı­za oy ver­me­yen 63 bin ki­şi­nin gön­lü­nü al­ma­ya ça­lı­şır­ken bu nok­ta­da MHP’ye oy veren 31 bin ki­şi­nin de gön­lü­nü al­ma­sı ge­re­ken bazı ar­ka­daş­la­rı­mız var.
MHP’ye bu şe­kil­de sal­dır­ma­nın be­de­li; ge­re­ke­nin ya­pıl­ma­sı­dır. İlgili yet­ki­li ar­ka­daş­la­ra ge­re­ke­nin ya­pıl­ma­sı­nı söy­le­dik. Ben MHP il baş­ka­nı ola­rak, Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın mührü ile gön­lüy­le, yü­re­ğiy­le, yet­ki­siy­le al­dı­ğı her karar benim ba­şı­mın ta­cı­dır ve biz bunu genel baş­ka­nı­mı­zın ta­li­ma­tıy­la böyle gör­dük. Bu ar­ka­daş­la­rı­mız bu tip söy­lem­ler yap­tı­lar­sa bu­ra­da en büyük hak­sız­lı­ğı biz­le­re yap­ma­dı­lar, en büyük hak­sız­lı­ğı ken­di­le­ri­ni ora­la­ra ge­ti­ren Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan Bey’e yap­tı­lar.
En büyük hak­sız­lı­ğı ka­yıt­sız şart­sız hiç­bir şey is­te­me­den her­kes top­ye­kûn Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za sal­dı­rır­ken onun ya­nın­da dim­dik duran Mil­li­yet­çi-ül­kü­cü ha­re­ke­tin genel baş­ka­nı sayın Dr. Dev­let Bah­çe­li’ye yap­tı­lar. Yani he­lal­lik alın­ma­sı ge­re­ken Rize’de Mil­li­yet­çi-ül­kü­cü ha­re­ke­tin 31 bin tane men­su­bu var. Ben kendi şah­sım adına 1-2’sine hak­la­rı­mı helal ede­bi­li­rim ama diğer türlü he­lal­lik nok­ta­sın­da Mil­li­yet­çi-ül­kü­cü ha­re­ke­tin bek­le­dik­le­ri var­dır. İnşal­lah on­lar­da üzer­le­ri­ne ya­kı­şa­nı ya­par­lar. Ya­kı­şa­nı ya­par­lar­sa biz­ler­de ken­di­le­ri­ne hak­la­rı­mı­zı helal ede­riz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °