33 Yıldır Seyyar Köftecilik Yapıyor

İlçe­miz­de, çocuk yaşta köfte sat­ma­ya baş­la­yan Basri Bay­rak­tar, 33 yıl­dır aynı yerde sey­yar köf­te­ci­lik ya­pı­yor.

Yerel Haberler 29.08.2022 08:55:00 0
33 Yıldır Seyyar Köftecilik Yapıyor

    İlçe­miz­de ya­şa­yan Basri Bay­rak­tar, çocuk yaş da sey­yar ara­ba­sıy­la baş­la­dı­ğı köfte sa­tı­cı­lı­ğı­nı sür­dür­me­ye devam edi­yor.
    Sey­yar ara­ba­sı­nı 33 yıl­dır aynı yerde tez­gah açan köf­te­ci Bay­rak­tar'ın müş­te­ri­le­ri, yıl­lar­dır de­ğiş­tir­me­di­ği lez­ze­ti­ni tat­mak için sey­yar ara­ba­nın ya­nı­na ge­li­yor. Her­ke­si güler yü­züy­le kar­şı­la­dı­ğın­dan ötürü her­kes ta­ra­fın­dan se­vi­len Basri Bay­rak­tar, "1988 ta­ri­hin­de çocuk yaş­la­rım­da bu işe baş­la­dım. Oku­lu­mu oku­duk­tan sonra da bu işime devam et­me­ye karar ver­dim. Elekt­rik bö­lü­mün­den mezun ol­du­ğum­da başka iş­ler­de ça­lı­şa­bi­lir­dim ama yap­ma­dım. İşim ken­di­min ol­du­ğu için ne zaman is­ter­sem açı­yo­rum. Ne zaman is­ter­sem ka­pa­tı­yo­rum dedi.
    Hiç ka­rı­şa­nım ol­ma­dı­ğı için bu işi ter­cih ettim. Bu ne­den­le bu yaşa kadar köf­te­ci­lik ya­pa­rak gel­dim. Bu­ra­nın in­sa­nı daha çok Basri Köfte ola­rak beni ta­nı­yor. Ta­nı­dık­la­rı için­de beni ter­cih edi­yor­lar. İnsan­lar bazen il­çe­miz­de kay­bol­duk­la­rı zaman yol ta­ri­fi ola­rak 'Basri Köfte'nin ya­nın­da­yım' diye tarif edi­yor­lar. Bu­ra­da­ki­ler beni se­vi­yor bende on­la­rı se­vi­yo­rum. Bir geç­mi­şi­miz var on­lar­la onun için beni ter­cih edi­yor­lar. Bu­ra­ya ge­len­ler beni daha çok abi kar­deş ola­rak gö­rü­yor­lar. Bende on­la­ra öyle ba­kı­yo­rum. Pa­ra­sı olana da ve­ri­yo­ruz, pa­ra­sı ol­ma­ya­na da ve­ri­yo­ruz. Be­le­di­ye baş­ka­nı­mız gelip ben­den yemek yiyor. Bir tane ar­ka­daş geldi. Bana dedi ki abi ben bu­ra­ya çok ge­lir­dim, sen­den çok köfte ye­miş­tim dedi. Bizi bu çok mutlu edi­yor. Çoğu kişi bu­ra­ya nos­tal­ji yap­ma­ya ge­li­yor" dedi.
    Basri Bay­rak­tar'ın yap­tı­ğı köf­te­den vaz­ge­çe­me­dik­le­ri­ni ifade eden Kadem Çolak, "Aynı köf­te­yi ter­cih et­me­mi­zin se­be­bi, köf­te­de katkı mal­ze­me­si yok, doğal yapıp sa­tı­yor. Köf­te­yi gö­zü­mü­zün önün­de de yapıp ha­zır­lı­yor. İçine ne koy­du­ğu­nu bi­li­yo­ruz. Ondan do­la­yı biz bu köf­te­den vaz­ge­çe­mi­yo­ruz. Bugün bu­ra­da olup yarın başka bir yerde ol­mu­yor. Her zaman bu­ra­da olur.
    Halk­la iyi ge­çi­nen, halkı da iyi ta­nı­yan bi­ri­si­dir. Her­ke­se aynı yak­la­şı­yor" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
          

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: Yıldır Seyyar Köftecilik Yapıyor
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °