40 YIL ÖNCE GÜREŞ YAPTIĞI ARKDAŞLARIYLA RİZE'DE BULUŞTU

eski Milli gü­reş­çi Meh­met İÇ (65) o yıl­lar­da bir­lik­te güreş yap­tı­ğı ar­ka­daş­la­rıy­la Rize’de bu­luş­tu.

Güncel Haberler 1.12.2022 12:51:00 0
40 YIL ÖNCE GÜREŞ YAPTIĞI ARKDAŞLARIYLA RİZE

 1980 -1990’lı yıl­lar­da, Çay­kur’da Gre­ko­ro­men güreş spo­ru­nu baş­la­tan mer­hum Çay­kur eski fab­ri­ka Mü­dür­le­rin­den olan Rüştü Tü­fek­çi Baş­kan­lı­ğın­da ku­ru­lan ilk güreş ta­kı­mın­da ata sporu gre­ko­ro­men gü­re­şe baş­la­yan eski Milli gü­reş­çi Meh­met İÇ (65) o yıl­lar­da bir­lik­te güreş yap­tı­ğı ar­ka­daş­la­rıy­la Rize’de bu­luş­tu.
 Art­vin’in Yu­su­fe­li İlçe­sin­de ya­şa­yan eski Milli Gü­reş­çi Meh­met İÇ; “Güreş spo­ru­nu bı­rak­tık­tan sonra, Yu­su­fe­li İlçem Or­man­di­bi kö­yüm­de bir dönem muh­tar se­çil­dim. Yazın kö­yüm­de, kışın ise Yu­su­fe­li ilçe mer­ke­zin­de ailem­le ya­şa­mak­ta­yım. İki kızım Rize’de evli, oğ­lum­da işi ge­re­ği Rize’de ya­şa­mak­ta­dır.
10 yılı aş­kın­dır bir­lik­te güreş yap­tı­ğım ve uzun za­man­dır bir araya ge­le­me­di­ğim bir­lik­te güreş yap­tı­ğım ar­ka­daş­la­rım, Halil İbra­him Yağcı, Hü­se­yin Dal, Rüs­tem Ko­yun­cu, Şe­ra­fet­tin Kopuz, Hü­se­yin Çift­çi, Şakir Telci ar­ka­daş­la­rı­ma, kı­zı­mın iş­let­ti­ği Ef­la­tun börek isim­li iş ye­rin­de kah­val­tı­da bir araya gel­me­nin se­vin­ci­ni ya­şa­dık. Eski gün­le­ri­mi­zi yad ettik. Bir­ço­ğu­mu­zun dede ol­du­ğu eski güreş ar­ka­daş­la­rı­mı yıl­lar sonra, Rize’de kızım ve da­ma­dı­mın iş ye­rin­de mi­sa­fir et­mek­ten büyük mut­lu­luk duy­dum. Ata sporu gü­reş­te geç­mi­şe ait çok güzel ha­tı­ra­la­rı­mı­zın ol­du­ğu bu kıy­met­li ar­ka­daş­la­rı­ma Allah’tan sağ­lık­lı ömür­ler di­li­yo­rum. Al­dı­ğı­mız karar ge­re­ği bun­dan böyle ge­le­nek­sel ola­rak her yıl bir araya ge­le­ce­ğiz. ”dedi.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °