5,5 milyon vatandaş takipten kurtulacak

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, 5,5 mil­yon va­tan­da­şın icra ta­ki­bin­den kur­tu­la­ca­ğı­nı söy­le­ye­rek, ic­ra­lık borç dü­zen­le­me­si­nin de­tay­la­rı­nı açık­la­dı.

Güncel Haberler 13.09.2022 15:52:00 0
5,5 milyon vatandaş takipten kurtulacak

    Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, Ka­bi­ne Top­lan­tı­sı'nın hemen ar­dın­dan mil­le­te ses­le­niş ko­nuş­ma­sın­da ″15 Ağus­tos 2022 ta­ri­hin­den önce icra ta­ki­bi baş­la­tıl­mış 2 bin lira ve al­tın­da­ki ala­cak­la­rın gider gös­te­ri­le­rek ver­gi­den dü­şü­rü­le­bil­me­si­ni ve böy­le­ce tas­fi­ye­si­ni sağ­lı­yo­ruz. Var­lık yö­ne­tim şir­ket­le­ri­ne dev­re­dil­miş ala­cak­lar da buna dâ­hil­dir.″ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
″RE­FA­HI AR­TIR­MAK VE ARTAN RE­FA­HI ADİL DA­ĞIT­MAK İÇİN ÇA­LI­ŞI­YO­RUZ″
    Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, ic­ra­lık borç dü­zen­le­me­si­nin de­tay­la­rı­nı Ka­bi­ne Top­lan­tı­sı ar­dın­dan açık­la­dı.
Hü­kü­met ola­rak bir yan­dan ül­ke­mi­zin ih­ti­ya­cı olan alt­ya­pı ve üst­ya­pı ya­tı­rım­la­rı­nı ya­par­ken diğer yan­dan re­fa­hı ar­tır­mak ve artan re­fa­hı adil da­ğıt­mak için de ça­lış­tık­la­rı­nı ifade eden Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, ″Mil­le­ti­mi­zin can ve mal em­ni­ye­ti, hu­zu­ru, re­fa­hı, barış ve güven için­de ya­şa­ma­sı, her vakit ol­du­ğu gibi bugün de bi­rin­ci ön­ce­li­ği­miz­dir.
    Bu an­la­yış­la iş­çi­le­ri­mi­zin, emek­li­le­ri­mi­zin, me­mur­la­rı­mı­zın üc­ret­le­rin­de önem­li iyi­leş­tir­me­ler yap­tık.
    Buğ­day, arpa, çay, fın­dık, üzüm başta olmak üzere çift­çi­le­ri­mi­zin alın ter­le­ri­nin mah­su­lü olan tüm ürün­le­re, hak­la­rı olan fi­yat­la­rı ve­re­rek çift­çi­le­ri­mi­zi mem­nun eden adım­la­rı attık.
    Bugün al­dı­ğı­mız yeni bir ka­rar­la da va­tan­daş­la­rı­mı­zın bir kıs­mı­nın icra ta­ki­bi­ne uğ­ra­ma­sı­na yol açan 2 bin lira ve al­tın­da­ki borç­la­rı­nı tas­fi­ye edi­yo­ruz.
    Buna göre, 15 Ağus­tos 2022 ta­ri­hin­den önce icra ta­ki­bi baş­la­tıl­mış 2 bin lira ve al­tın­da­ki ala­cak­la­rın gider gös­te­ri­le­rek ver­gi­den dü­şü­rü­le­bil­me­si­ni ve böy­le­ce tas­fi­ye­si­ni sağ­lı­yo­ruz.
    Var­lık yö­ne­tim şir­ket­le­ri­ne dev­re­dil­miş ala­cak­lar da buna dâ­hil­dir.
    Böy­le­ce icra ta­ki­bi­ne konu yak­la­şık 10 mil­yon dosya ve yak­la­şık 5,5 mil­yon va­tan­da­şı­mız, icra ta­ki­bin­den kur­tul­muş ola­cak­tır″ şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Er­do­ğan, Hü­kü­met ola­rak alı­nan ka­ra­rın yasal dü­zen­le­me bo­yu­tu­nu, Ekim ayın­da Mec­lis'in açıl­ma­sıy­la bir­lik­te Cum­hur İtti­fa­kı'nın Mec­lis grup­la­rı hemen ata­ca­ğı­nı ifade ede­rek, alı­nan ka­ra­rın bu dü­zen­le­me­den ya­rar­la­na­cak her bir va­tan­da­şı­mı­za ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­di.


Anahtar Kelimeler: milyon vatandaş takipten kurtulacak
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °