600 YILLIK GELENEK GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li ve Sam­sun Mil­let­ve­ki­li Erhan Usta, Bafra‘da, İYİ Parti Bafra İlçe Baş­kan­lı­ğı­nın dü­zen­le­di­ği “Sele Sepet Top Kan­dil” prog­ra­mı­na ka­tıl­dı.

Güncel Haberler 22.04.2022 11:37:00 0
600 YILLIK GELENEK GERÇEKLEŞTİRDİ

    İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li ve Sam­sun Mil­let­ve­ki­li Erhan Usta, Bafra‘da, İYİ Parti Bafra İlçe Baş­kan­lı­ğı­nın dü­zen­le­di­ği “Sele Sepet Top Kan­dil” prog­ra­mı­na ka­tıl­dı. Usta’ya, Sam­sun İl Baş­ka­nı Hasan Aksoy, Bafra İlçe Baş­ka­nı Ay­do­ğan Yıl­maz ve par­ti­li­ler eşlik etti.
    600 yıl­dır devam eden, sa­de­ce Bafra’ya ait olan, Ra­ma­zan ayı­nın 14’ünü 15’ine bağ­la­yan gece dü­zen­le­nen, ma­ni­ler ve davul eş­li­ğin­de, fener alayı yü­rü­yüp ço­cuk­la­ra şeker da­ğı­ta­rak ger­çek­leş­ti­ri­len “Sele Sepet Top Kan­dil” prog­ra­mı­na yoğun ilgi ol­du­ğu gö­rül­dü.
ÇOŞKU GÖ­RÜL­ME DEĞER
    Böyle bir kül­tü­rel mi­ra­sa Bafra’nın ev sa­hip­li­ği yap­ma­sın­dan mut­lu­luk duy­du­ğun­dan bah­se­den Usta, “par­ti­li ar­ka­daş­la­rı­mı­zın, genç­le­ri­mi­zin, va­tan­daş­la­rı­mı­zın ve ço­cuk­la­rı­mı­zın coş­ku­su gö­rül­me de­ğer­di.
    Bu tür ge­le­nek­ler in­san­la­rı bir­bi­ri­ne sev­giy­le yak­laş­tı­rı­yor. Şu anda bu­ra­da 6 asır­lık ge­le­ne­ği­ni parti teş­ki­la­tı­mız­la bir­lik­te ya­şa­tı­yo­ruz, bu ve­si­ley­le bu güzel or­ga­ni­zas­yon­da emeği geçen başta ilçe baş­ka­nı­mız Ay­do­ğan Öz­türk olmak üzere, tüm par­ti­li­le­ri­mi­ze te­şek­kür ede­rim” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
                 

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: YILLIK GELENEK GERÇEKLEŞTİRDİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °