6. ILICAKÖY-TRON KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ YOĞUN BİR KATILIMLA YAPILDI

6. ILICAKÖY-TRON KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ YOĞUN BİR KATILIMLA YAPILDI

İkizdere Ilıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Geleneksel Kültür ve Turizm Festivali 6. Kez Tron Orman park mesire alanında yoğun bir katılımcı ile birlikte yapıldı.

    Ilıcaköy-Tron mesire alanında yapılan program Ilıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma derneği Başkanı Turgut Tekin’in açış konuşmasıyla başladı. Başkan Tekin 6.kez gerçekleşen Ilıcaköy kültür festivalimiz hayırlı olsun. Festival alanının köye gelir sağlayacak proje haline dönüştürülmesi için çalışmalara başlandığını ve Ilıca köyüne yaptırılacak sosyal tesis hakkında bilgilendirmede bulundu. Derneğin, üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim bursunun her yıl artarak devam edeceğini belirti. Programa katılan protokol üyeleri ile köylülerine ve katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti. Daha sonra konuşan İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, İlçe Kaymakamı Ali Özdaş ile Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, program için dernek başkan ve üyelerine teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundular.

     Ilıca köyünden yöresel sanatçıların sahne aldığı programda kemençe ile tulum eşliğinde horon oynandı. Ilıca köyünden yetişmiş emekli Milli Eğitim Müdürü ve Yazar İlyas Tekin de bir konuşma yaptı. Tekin, 6.kez hemşerilerini bir araya getiren dernek başkan ve üyeleri ile katılarak her türlü maddi-manevi desteği sağlayan herkese teşekkür ederek “çocuklarımızı iyi yetiştirelim; hiçbir anne-baba evladına iyi eğitimden daha güzel bir miras bırakamaz. Parasızlık nedeniyle okuyamayan hiçbir çocuğumuz kalmasın; aksi halde hepimiz vebal altında kalırız.” dedi. Daha çok çocuklar, biraz da gençler arasında yapılan yarışmalarda ilginç görüntüler ortaya çıktı. 6.kez yapılan Festivalin sunuculuğunu Fatoş Özkır (çay güzeli)’ın yaparken, programda yerel sanatçılar Nazır Balcı, Fikret Katar, Kemal Yılmaz; kemençe: Ozan Kara, tulum: Zeki Bilgi sahne aldı.

    Festivale Rize AKP Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi ve İl Genel Meclis Üyeleri AKP’li Ahmet Aksu ve MHP’li Abdurrezzak Uzun, Ilıca Köyü Muhtarı Kemal Yılmaz ve birçok köy muhtarları ile başta İstanbul olmak üzere il dışından çok sayıda gurbetçi katılması dikkat çekti.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU