Tarih: 11.06.2024 14:42

İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİN ÇALIŞABİLMESİ İÇİN…(I)

Facebook Twitter Linked-in

Bir tesisi yapmak kadar, işletmekte önemlidir! Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının Haritasında yer alan Aşkale – İyidere Demiryolu, lojistiğin çalışabilmesi için en önemli damarlardan birisi olacaktır.

Fakat belli ki, bu demiryolunun hayata geçmesi, lojistikten sonraya kalacak. Lojistik bittiğinde çalışabilmesi için, yapılacak olan Aşkale – İyidere Demiryolundan önce, Rize - Erzurum duble yolunun bitmesi gerekiyor. Çünkü Rize - Erzurum yolu diye planlanan bu duble yol projesinin, özellikle İkizdere, Ovit Tüneli arasındaki bölümü, halen daha projelendirilmemiş olması, maalesef lojistiğin ölü doğmasına sebep olacak. Aşkale-İyidere Demiryolu projesi de, ileriye dönük bir proje olduğu belli oluyor. Demiryolu hattı bitene kadar, tek alternatif olan Rize-Erzurum karayolu ağındaki en önemli kesitlerden İkizdere - Ovit Tüneli arası, acilen yapılmalıdır.

Geçen sene Bakanlık yetkilileriyle olan görüşmemizde, İkizdere - Ovit Tüneli arasındaki duble yolun 2024 yılında, ilk yapacağımız ihaleler arasında olacağını söylemişlerdi. Fakat bu konuda bir ilerleme görünmüyor. Lojistiğin çalışabilmesi için, sadece İkizdere - Ovit Tüneli Arası değil, Erzurum tarafındaki iki tünelinde bitirilmesi gerekiyor. Velhasıl, lojistiğin yapımı devam ediyor, fakat bu sayılan bölümler, lojistik bitene kadar başlanıp bitirilmezse, lojistik merkezimiz amacına ulaşamayacaktır.

Saygılarımla…

Eğitimci - Yazar Mehmet Emin TOPRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —