Acil tıp için Aralık'ta kongre zamanı!

Acil tıp için Aralık

Tür­ki­ye Acil Tıp Der­ne­ği (TATD)ev sa­hip­li­ğin­de dü­zen­le­nen ve acil tıp uz­man­la­rı­nı bir araya ge­ti­ren 3 eş za­man­lı kong­re 1-4 Ara­lık ta­rih­le­ri ara­sın­da An­tal­ya'da dü­zen­le­necek.

 Eş za­man­lı üç kong­re ile Acil Tıp he­kim­le­ri­ne bilim şö­le­ni ya­şat­ma­yı amaç­la­yan Tür­ki­ye Acil Tıp Der­ne­ği (TATD), 18. Tür­ki­ye Acil Tıp Kong­re­si (TAT­KON), 8. Av­ras­ya Acil Tıp Kong­re­si (EACEM) ve 17. WIN­FO­CUS (World In­te­rac­ti­ve Ne­t­work Fo­cu­sed On Cri­ti­cal Ult­ra­So­und) Dünya Kong­re­le­ri­ni 1-4 Ara­lık ta­rih­le­ri ara­sın­da An­tal­ya’da dü­zen­le­yecek.
 Yurt dı­şın­dan bir­çok Acil Tıp öğ­re­tim üye­si­nin ve ala­nın­da uzman ismin ağır­la­na­ca­ğı kong­re­de, kri­tik bakım ve re­sü­si­tas­yon, trav­ma yö­ne­ti­mi, afet tıbbı, acil tıpta eği­tim uy­gu­la­ma­la­rı, kar­di­yo­vas­kü­ler ve nö­ro­lo­jik acil­ler, çocuk acil­le­ri gibi ana ko­nu­la­rın yanı sıra pan­de­mi sü­re­cin­de önem ka­za­nan di­ji­tal acil tıp uy­gu­la­ma­la­rı ile te­le-sağ­lık uy­gu­la­ma­la­rı da ele alı­na­cak.
Dünya ça­pın­da Acil Tıp pro­fes­yo­nel­le­ri­ni bir araya ge­tir­me­yi amaç­la­yan kong­re­de; Ju­dith Tin­ti­nal­li, Mic­ha­el Hol­zer, Steve W.​Smith, Ven­ka­tesh Thi­ru­ga­na­sam­ban­da­mo­orthy, Wil­li­am J. Brady, Ken­dall Ho, Ser­gey Motov, Vicki Noble ve And­rew Li­tep­lo gibi uz­man­lık alan­la­rın­da marka olmuş isim­ler de tec­rü­be­le­ri­ni ak­ta­ra­cak.

Kong­re­nin ilk gü­nün­de “E-KPR Atöl­ye­si”, “Zor Ha­va­yo­lu Yö­ne­ti­mi” ve “Acil Ser­vis­te Ağrı Yö­ne­ti­mi” works­hop­la­rı ile kong­re ka­tı­lım­cı­la­rı bil­gi­le­ri­ni ta­ze­le­me ve pra­tik­le­ri­ni ge­liş­tir­me im­kâ­nı bu­la­cak. Ay­rı­ca WIN­FO­CUS Dünya Ult­ra­son kong­re­si kap­sa­mın­da WIN­FO­CUS’un dünya ça­pın­da ta­nı­nan, ult­ra­so­nog­ra­fi ala­nın­da önde gelen eğit­men­le­ri ile bir­lik­te ve TATD Ult­ra­so­nog­ra­fi Ça­lış­ma Grubu eğit­men­le­ri­nin kat­kı­la­rıy­la WIN­FO­CUS ser­ti­fi­ka­lı 9 fark­lı kurs ya­pı­la­cak.

“Önem­si­yo­ruz, Ce­sa­ret Edi­yo­ruz ve Pay­la­şı­yo­ruz’’ te­ma­sı ile dü­zen­le­nen ve EUSEM (Euro­pe­an So­ci­ety for Emer­gency Me­di­ci­ne) ta­ra­fın­dan des­tek­le­nen kong­re­nin baş­kan­lı­ğı­nı ise TATD yö­ne­tim ku­ru­lu baş­ka­nı Prof. Dr. Ser­kan Yıl­maz ya­pa­cak.
    

Haber Merkezi