“ACİLEN ÇAY FABRİKASI TEMELLERİ ATILMALIDIR”

MEMLEKET PARTİSİ RİZE İL BAŞKANINDAN ÇAĞRI,

Güncel Haberler 31.08.2024 09:45:00 0
“ACİLEN ÇAY FABRİKASI TEMELLERİ ATILMALIDIR”

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaptığı yazılı açıklamada "Yıktığınız çay fabrikalarının sayılarını artırarak yeni fabrikaların yapımına bir an önce başlayın"

     Mevcut iktidarın 23 yıldır müstahsilin karşı çıkmasına rağmen çay fabrikalarını yıktıklarını, vatandaşın feryat figanlarına karşı kulaklarını kapattıklarını ve bildiklerini okuduklarını söyleyen Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, acilen yeni çay fabrikalarının temelleri atılmalıdır dedi  Bayrak konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada AKP’li  siyasilere seslenerek yıktığınız çay fabrikalarının sayılarını artırarak yeni fabrikaların yapımına bir an önce başlayın uyarısında bulundu. 

     İl Başkanı Muhittin Bayrak’ın açıklaması şu şekilde "Yıktığınız çay fabrikalarının sayılarını artırarak yeni fabrikaların yapımına bir an önce başlayın. Mevcut iktidar 23 yıldır müstahsilin karşı çıkmasına rağmen birçok çay fabrikasını yıkarak, fabrikaları birleştirdiler. Vatandaşın feryat figanlarına karşın kulaklarını kapattılar. Bildiklerini okudular. Söylemekten dilimize tüy bitti, fabrikaları yıkmayın dedik dinletemedik. Üreticilerin seslerine kulak verin dedik dikkate alınmadı. Yaş çayda kontenjan, kota, üreticinin menfaatine çay kanunu, gübre fiyat iyileştirmesi vesaire konularda hiçbir adım atılmasına bir türlü dikkat çekemedik. Yıllardır sonuç ortada üretici her yıl olduğu gibi özel sektöre mahkûm edildi. Bu konularda verdiğimiz mücadele hep engelledi, duymamazlıktan gelindi. TBMM verdiğimiz soru önergelerine bile hala cevap verilmedi. Buradan üretici hemşerilerimiz adına haykırarak tekrarlamak istiyorum. Çözüm yeni çay fabrikaları inşa etmektir. Yıktığınız çay fabrikalarının sayılarını artırarak yeni fabrikaların yapımına bir an önce başlayın. Acilen yeni çay fabrikalarının temellerini atın. Bu çağrıya duyarsız kalırsınız üreticimiz her yıl aynı çileyi çekmek zorunda kalır. Vatandaşı bu ızdıraptan kurtarın. Bu çağrıya karşın adım atmaz iseniz kadrolarınızda görev yapan özel sektör patronlarını korumuş olursunuz. Bu vebalden kurtulmak istiyorsanız çay farikası inşatlarına zaman kaybetmeden start verirsiniz’’ dedi.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU


Pazartesi 31.1 ° / 20.3 °
Salı 28.8 ° / 18.2 °
Çarşamba 30.2 ° / 19.9 °