AFAD Müdürlüğü Yeni Personellerle Kadrosunu Güçlendirdi

AFAD Müdürlüğü Yeni Personellerle Kadrosunu Güçlendirdi

AFAD Mü­dür­lü­ğün­de top­lam 183 per­so­nel­le bir­lik­te ku­ru­mun do­lu­luk ora­nı­nın yüzde 98 se­vi­ye­sin­de ol­du­ğu­nu ifade etti.

    Rize Va­li­si Kemal Çeber Rize Afet ve Acil Durum (AFAD) Mü­dür­lü­ğü­nün gö­re­ve yeni baş­la­yan 137 yeni per­so­nel­le bir­lik­te kad­ro­su­nu güç­len­dir­di­ği­ni be­lir­te­rek, AFAD Mü­dür­lü­ğün­de top­lam 183 per­so­nel­le bir­lik­te ku­ru­mun do­lu­luk ora­nı­nın yüzde 98 se­vi­ye­sin­de ol­du­ğu­nu ifade etti.
    Rize Va­li­si Kemal Çeber, Rize İl Afet ve Acil Durum Mü­dür­lü­ğün­de dü­zen­le­nen top­lan­tı­da Vali Yar­dım­cı­sı Gül­ha­ni Ozan Sarı, AFAD İl Mü­dü­rü Meh­met Salih Avcı ve gö­re­ve yeni baş­la­yan 137 yeni per­so­nel­le bir­lik­te basın men­sup­la­rı­na açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.
    Vali Çeber, Rize AFAD mü­dür­lük bi­na­sı­nın ül­ke­mi­zin çok do­na­nım­lı ve ni­te­lik­li AFAD bi­na­la­rın­dan bi­ri­si ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “ Biz kon­sept ola­rak afet ön­ce­si ha­zır­lık­lar olmak üzere afe­tin her bo­yu­tu­na her bir aşa­ma­sı­na ek­sik­siz ola­rak ha­zır­lan­ma­ya gay­ret edi­yo­ruz. Ve buna mec­bur ol­du­ğu­mu­zu bi­li­yo­ruz. Çünkü Rize ül­ke­mi­zin en çok afet ya­şa­yan il­le­rin­den bir ta­ne­si­dir” dedi.
    Böy­le­si fi­zi­ki do­na­nım­lı bi­na­da per­so­nel açık­la­rı­nı da ka­pat­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni ifade ede­rek, “Ar­kam­da gör­müş ol­du­ğu­nuz kıy­met­li mesai ar­ka­daş­la­rı­mın hepsi özen­le se­çil­miş olup ge­le­cek­te ili­mi­ze, bu böl­ge­ye ve belki de dün­ya­nın dört bir ya­nın­da afet­ler­le il­gi­li ko­nu­lar­da hiz­met ede­cek­tir. Ar­ka­daş­la­rı­mız bir­kaç hafta önce ara­mı­za ka­tıl­dı. 137 ar­ka­da­şı­mız Rize AFAD mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de gö­re­ve baş­la­dı. Ar­ka­daş­la­rı­mız zaten belli ha­zır­lık­la gel­di­ler. Özen­le se­çil­di­ler ama çok özel eği­tim­ler­den ge­çe­cek­ler. Bu eği­tim­ler so­nun­da bölge ola­rak Art­vin ve Trab­zon’un da so­rum­lu­lu­ğu­nu üst­le­ne­rek Rize’de hiz­met ede­cek­ler. Onun dı­şın­da da AFAD baş­kan­lı­ğı­mı­zın ih­ti­yaç bil­dir­me­si ha­lin­de ül­ke­mi­zin her ta­ra­fın­da afet­le­re mü­da­ha­le eden pro­fes­yo­nel ekip­le­rin ara­sı­na ka­tı­la­cak­lar. Bu ar­ka­daş­la­rı­nı­zın her biri özel­lik­le belli afet­ler­de pro­fes­yo­nel­le­şe­cek­ler. Yani ki­mi­si çığ an­la­mın­da ki­mi­si KBRN yani kim­ya­sal bi­yo­lo­jik rad­yo­ak­tif nük­le­er afet­ler ko­nu­sun­da ki­mi­si sel, he­ye­lan, kaya düş­me­si gibi afet­ler­de çok daha iyi ye­tiş­miş ola­cak. Yani hep­sin­den an­la­ya­cak ama aynı tıp­ta­ki uz­man­lık­lar gibi bazı afet dal­la­rın­da daha da uz­man­laş­mış ola­cak­lar” diye ko­nuş­tu.
    Vali Çeber, “Bugün iti­ba­rıy­la afet il mü­dür­lü­ğü­müz­de aktif 183 per­so­ne­li­miz oldu. Böy­le­ce yüzde 98 do­lu­lu­ğa ulaş­mış olduk. 137 tane ar­ka­da­şı­mız ara­mı­za yeni ka­tıl­dı.
    Ar­ka­daş­la­rı­mız, eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­dık­tan sonra plan­la­ma ola­rak 20'şer ki­şi­lik dör­der ekip ola­rak 7/24 hiz­met ve­recek. AFAD İl Mü­dür­lü­ğü’müzde ge­rek­li do­na­nı­mı­mız ve araç­la­rı­mız da var ama araç­la­rı­mız­la il­gi­li sü­rek­li tak­vi­ye­ler ya­pı­lı­yor. Yani neye ih­ti­yaç du­yar­sak neyi bün­ye­miz­de gör­mek is­ti­yor­sak onlar de­ğer­len­di­ril­dik­ten sonra biz­le­re gön­de­ri­li­yor. Biz el­ham­dü­lil­lah bu yıl afet ya­şa­ma­dık. 4 yıl­dır Rize’deyim ve her yıl büyük afet ya­şa­dık ama her bi­rin­den can ka­yıp­la­rı­mı­za rağ­men şunu gör­dük. Rize’ye yağan yağ­mur Rize'nin uğ­raş­tı­ğı su bazlı afet­ler bu ha­zır­lık­la­rı ve bu do­na­nım­la­rı yap­ma­mış başka il­ler­de ol­say­dı çok büyük fe­la­ket­le­ri ko­nu­şu­yor olu­ruz. Dev­le­ti­mi­zin afet ön­ce­si ted­bir fa­ali­yet­le­ri biz­le­ri çok büyük afet­ler­den ko­ru­yor. Bu an­lam­da ge­liş­tir­me ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam edi­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI