AGD VE MGV RİZE ŞUBESİNDEN TAZİYE ÇADIRI

AGD VE MGV RİZE ŞUBESİNDEN TAZİYE ÇADIRI

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Rize Şubesi tarafından, Rize 15 Temmuz Demokrasi meydanında taziye çadırı açıldı.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Rize Şubesi tarafından, Rize 15 Temmuz Demokrasi meydanında taziye çadırı açıldı. Açılan taziye çadırında şehit İsmail Haniyye anılırken, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım ve katliamlara görsellerle dikkat çekildi.

AGD&MGV Rize Şube Başkanı Ali KALENDER, taziye çadırı açılışında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. KALENDER; “Direniş bir Şehit daha kazandı. Verilen her şehit zafere bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor. Dört oğlunu Dört kızını bir kız kardeşini ve ikinci derece ailesinden onlarcasını şehit veren İsmail Haniyye kendisi de çok arzuladığı şehadete ulaştı. İsrail bu büyük komutanı öldürdüğünü zannedebilir ancak şehitlerin ölü olmadığını Allah cc Kur’an’da bildiriyor. Direnişte İsmaillerin bitmeyeceğini zaferin eninde sonunda direnişin olacağını Allah’ın lanetlediği bu kavim çok iyi biliyor. Bundan dolayı insafsızca katliamlarına devam ediyor. Bizler bugün burada Şehit komutan Haniyye’nin taziye çadırını kurduk. Hem Haniyye’nin hem de tüm şehitlerimizin arkasından hatimler okunması için gelen misafirlerimiz arasında hatim bölüşümü yaparak hatim organizesi yaparken aynı zamanda Soykırımın insanlar nezdinde normalleşmemesi için uyarılar niteliğinde görsellerle farkındalık oluşturmaya çalışıyouz dedi. Bir hafta boyunca açık olacak olan çadırımıza farklı günlerde farklı etkinliklerimiz de olacak diyerek zalimin karşısında mazlumun yanında duran herkesi bu etkinliğe davet ediyoruz.”dedi.

Haber-Foto: BAYRAM ALİ KAVALCI