AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİNDEN 81 İLDE 108 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ YARARLANDI

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Bakan Ma­hi­nur Öz­de­mir Gök­taş

Yerel Haberler 2.11.2023 17:20:00 0
AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİNDEN 81 İLDE 108 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ YARARLANDI

          Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Bakan Ma­hi­nur Öz­de­mir Gök­taş, aile bü­tün­lü­ğü­nü ko­ru­mak ve güç­len­dir­mek, aile içi iliş­ki­le­ri dü­zen­le­mek, ev­li­li­ğin iş­le­yi­şin­de ya­şa­nan ya da ya­şan­ma­sı muh­te­mel so­run­la­rın çö­zü­mü­ne des­tek olmak ama­cıy­la ülke ge­ne­lin­de da­nış­man­lık, eği­tim ve far­kın­da­lık ça­lış­ma­la­rı yü­rüt­tük­le­ri­ni bil­dir­di.

         81 ilde İl Mü­dür­lük­le­ri ve Sos­yal Hiz­met Mer­kez­le­rin­de­ki (SHM) uzman per­so­nel ara­cı­lı­ğı ile va­tan­daş­la­ra 2012’den bu yana üc­ret­siz ola­rak aile da­nış­man­lı­ğı hiz­me­ti ver­me­ye devam et­tik­le­ri­ni be­lir­ten Gök­taş, “81 ilde ver­di­ği­miz aile da­nış­man­lı­ğı hiz­me­ti­miz­den bu­gü­ne kadar top­lam 108 bin kişi ya­rar­lan­dı. Va­tan­daş­la­rı­mız özel­lik­le ile­ti­şim, prob­lem çözme, ça­tış­ma­la­rı yö­net­me, st­res­le baş etme ve çocuk ye­tiş­tir­me be­ce­ri­le­ri ko­nu­la­rın­da des­tek aldı.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Hiz­met­ler 3 baş­lık al­tın­da su­nu­lu­yor
        Aile Da­nış­man­lı­ğı Hiz­met­le­ri­nin, her aile­ye özel ola­rak, aile­nin de­ğer­le­ri ve has­sa­si­yet­le­ri göz önün­de tu­tu­la­rak, ih­ti­yaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ve­ril­di­ği­ni söy­le­yen Gök­taş, hiz­met­le­rin, eş­le­rin aile içi ile­ti­şim ko­nu­la­rın­da ya­şa­dık­la­rı so­run­lar­la et­ki­li bir şe­kil­de baş et­me­le­ri­ni des­tek­le­mek ama­cıy­la ‘Aile Da­nış­man­lı­ğı’, bo­şan­ma sü­re­cin­de olan çift­le­rin bu sü­re­ci sağ­lık­lı yö­ne­te­bil­me­le­ri ama­cıy­la ‘Bo­şan­ma Sü­re­ci Da­nış­man­lı­ğı’ ve ‘Bi­rey­sel Da­nış­man­lık’ ola­rak 3 baş­lık al­tın­da su­nul­du­ğu­nu ak­tar­dı.
“e-Dev­let üze­rin­den ya­pı­lan 24 bin baş­vu­ru­ya da­nış­man­lık hiz­me­ti sun­duk”
         Bakan Gök­taş, va­tan­daş­la­ra su­nu­lan hiz­me­tin daha çok ki­şi­ye ulaş­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la baş­vu­ru­la­rın 2019'dan iti­ba­ren e-Dev­let sis­te­mi üze­rin­de bu­lu­nan “Aile Da­nış­man­lı­ğı Baş­vu­ru” ek­ra­nın­dan da ya­pıl­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, şun­la­rı kay­det­ti:
        "Va­tan­daş­la­rı­mız, e-Dev­let üze­rin­den baş­vur­duk­la­rı tak­dir­de ran­de­vu ala­rak İl Mü­dür­lük­le­ri ve Sos­yal Hiz­met Mer­kez­le­rin­de aile da­nış­man­lı­ğı hiz­me­ti ala­bi­li­yor. Bu­gü­ne kadar e-Dev­let üze­rin­den ya­pı­lan 24 bin baş­vu­ru­ya da­nış­man­lık hiz­me­ti sun­duk." dedi.   Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °