Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı GÖKTAŞ ŞIRNAK'TA BELEDİYE KADIN YAŞAM MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Aile Des­tek Mer­ke­zi­miz de top­lum­sal da­ya­nış­ma ve aile bağ­la­rı­nı kuv­vet­len­dir­me an­la­mın­da bu ama­cı­mı­za hiz­met ede­cek­tir.

Güncel Haberler 15.12.2023 09:14:00 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı GÖKTAŞ ŞIRNAK

 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı­mız Ma­hi­nur Öz­de­mir Gök­taş, top­lu­mun en güçlü ka­le­si ola­rak gör­dük­le­ri aile ya­pı­sı­nı daha da güç­len­dir­me­nin her­ke­sin ortak amacı ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, "Açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­di­ği­miz Aile Des­tek Mer­ke­zi­miz de top­lum­sal da­ya­nış­ma ve aile bağ­la­rı­nı kuv­vet­len­dir­me an­la­mın­da bu ama­cı­mı­za hiz­met ede­cek­tir." Dedi. Çe­şit­li te­mas­lar­da bu­lun­mak üzere Şır­nak'a gelen Bakan Gök­taş, 6 Nolu Aile Des­tek Mer­ke­zi'nin açı­lı­şı do­la­yı­sıy­la dü­zen­le­nen tö­re­ne ka­tıl­dı.
"Şır­nak­lı kar­deş­le­ri­miz davet etti, biz­ler de bu da­ve­te ica­bet ettik." diyen Gök­taş, Şır­nak'ta bu­lun­mak­tan duy­du­ğu mut­lu­lu­ğu dile ge­tir­di.
Bakan Gök­taş, Şır­nak­lı­lar için çok de­ğer­li ola­ca­ğı­nı dü­şün­dük­le­ri bir hiz­met mer­ke­zi­nin açı­lı­şı­nı yap­ma­nın mem­nu­ni­ye­ti­ni duy­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, "Top­lu­mu­mu­zun en güçlü ka­le­si ola­rak gör­dü­ğü­müz aile ya­pı­mı­zı daha da güç­len­dir­mek he­pi­mi­zin ortak amacı. Açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­di­ği­miz Aile Des­tek Mer­ke­zi­miz de top­lum­sal da­ya­nış­ma ve aile bağ­la­rı­nı kuv­vet­len­dir­me an­la­mın­da bu ama­cı­mı­za hiz­met ede­cek­tir. Mer­ke­zi­mi­zin Şır­nak­lı aile­le­ri­mi­ze, ka­dın­la­rı­mı­za, kar­deş­le­ri­mi­ze, ço­cuk­la­rı­mı­za da reh­ber­lik ya­pa­ca­ğı­na, çocuk ge­li­şi­mi, aile da­nış­man­lı­ğı eği­tim prog­ram­la­rı gibi ça­lış­ma­la­ra önem­li bir sos­yal des­tek sağ­la­ya­ca­ğı­na emi­nim." diye ko­nuş­tu.
Ba­kan­lık ola­rak bu ça­lış­ma­lar­la temel he­def­le­ri­nin aile ya­pı­sı­nı güç­len­dir­mek, ka­dın­la­rın aile için­de ve top­lum­da say­gın bir ko­nu­ma yük­sel­me­le­ri­ni temin etmek, ma­ne­vi ve milli de­ğer­le­rin ya­şa­tıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ol­du­ğu­nu ifade eden Gök­taş, bu he­def­ler doğ­rul­tu­sun­da yü­rü­tü­len her ça­lış­ma­nın de­ğer­li ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı. Bakan Gök­taş, "Aile bi­rey­le­ri­mi­zin, ka­dın­la­rın ha­yat­la­rı­na değer kat­mak, po­zi­tif de­ği­şim­ler mey­da­na ge­tir­mek için Ba­kan­lık ola­rak va­tan­daş­la­rı­mı­za yö­ne­lik bir­çok proje su­nu­yo­ruz. Başta ka­dın­la­rı­mız olmak üzere her bir in­sa­nı­mı­zın po­tan­si­ye­li­ne, ya­ra­tı­cı­lı­ğı­na gü­ve­ni­yo­ruz.Ta­şı­dık­la­rı cev­he­ri or­ta­ya çı­kar­mak için hiz­met­le­ri­mi­zi de çe­şit­len­di­ri­yo­ruz. Ba­kan­lı­ğı­mı­zın tüm hiz­met­le­rin­de ol­du­ğu gibi Şır­nak Aile Des­tek Mer­ke­zi­mi­zin açı­lı­şı­nı da umut dolu bir baş­lan­gıç­la ger­çek­leş­ti­ri­yo­rum." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Bu ça­lış­ma­lar ne­ti­ce­sin­de Şır­nak'ı tek­rar zi­ya­ret et­ti­ğin­de bu­ra­da da ka­dın­la­rın ve kız­la­rın ba­şa­rı hi­ka­ye­le­ri­ni ken­di­le­rin­den din­le­ye­ce­ği­ne inan­dı­ğı­nı be­lir­ten Gök­taş, ka­dın­la­rın üret­tik­le­ri güzel ürün­le­ri hem bu­ra­da hem de Tür­ki­ye'nin fark­lı yer­le­rin­de ta­nıt­ma ve satma im­ka­nı bu­la­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di.
Mer­kez­de ya­pı­la­cak her ça­lış­ma­nın ka­dın­la­ra ve aile­le­re sağ­la­na­cak hiz­met­ler ile top­lum­sal hayat ve aile ya­pı­sı­nın daha da güç­len­me­sin­de fark oluş­tu­ra­ca­ğı­nı dile ge­ti­ren Gök­taş, ADEM'lerde yü­rü­tü­lecek kül­tü­rel fa­ali­yet­le­rin, ve­ri­lecek sa­nat­sal ve mes­le­ki kurs­la­rın ka­dın­la­rın ye­te­nek­le­ri­ni fark et­me­le­ri, yeni işler yap­ma­la­rı ve kendi iç­le­rin­de olan cev­her­le­ri or­ta­ya çı­kar­ma­la­rı için de ve­si­le ola­ca­ğı­nı kay­det­ti.
Gök­taş, bu mer­kez­de hiz­met ala­cak tüm Şır­nak­lı­la­rın su­nu­lan her hiz­met­ten en güzel şe­kil­de is­ti­fa­de ede­ce­ğin­den emin ol­du­ğu­nu söz­le­ri­ne ek­le­di.
Daha sonra İl Müf­tü­sü Ahmet Dilek'in oku­du­ğu du­alar­la mer­ke­zin açı­lı­şı ya­pıl­dı. Bakan Gök­taş mer­ke­zi gezdi, ka­dın­lar ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ürün­le­ri in­ce­le­di. "Ka­dın­la­rın bilgi ve de­ne­yim­le­ri­ni kul­lan­ma­dan iler­le­me­miz müm­kün değil"
Ar­dın­dan "Be­le­di­ye Kadın Yaşam Mer­ke­zi-Bil­gi Evi-Kü­tüp­ha­ne, Kadın Sanat ve Mes­le­ki Eği­tim Mer­ke­zi’nin açı­lı­şı do­la­yı­sıy­la dü­zen­le­nen tö­re­ne ka­tı­lan Bakan Gök­taş, bu­ra­da­ki ko­nuş­ma­sın­da şeh­rin mer­ke­zin­de­ki bu gü­zi­de eser­le­rin ka­dın­la­rın hem eko­no­mik ve sos­yal ha­ya­ta ka­tı­la­cak­la­rı hem de ço­cuk­la­rıy­la zaman ge­çi­re­bi­le­cek­le­ri bir yer ol­du­ğu­nu söy­le­di.
Mer­ke­zin aynı za­man­da genç­le­rin bil­gi­evi ola­rak kul­la­na­bi­le­cek­le­ri yer de ol­du­ğu­nu ifade eden Gök­taş, bu gü­zi­de eser­le­ri kente ka­zan­dır­ma­nın çok kıy­met­li ve an­lam­lı ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Bakan Gök­taş, "Ka­dın­lar mut­luy­sa ço­cuk­lar mutlu, ço­cuk­lar mut­luy­sa aile­ler mutlu. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Tür­ki­ye di­ye­rek bu yola ko­yul­duk. Bu güzel eser­le­ri Şır­nak­lı ka­dın­la­rı­mı­za, ço­cuk­la­rı­mı­za, aile­le­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­rak ger­çek­ten en ha­yır­lı hiz­me­ti sun­muş ol­du­ğu­mu­zu bir kere daha gör­müş olduk. Ka­dın­la­rın bilgi ve de­ne­yim­le­ri­ni kul­lan­ma­dan sos­yal kal­kın­ma­da iler­le­me­miz ger­çek­ten müm­kün değil. Ka­dın­la­rın her alan­da değer ya­ra­ta­bil­me­le­ri için tüm ko­şul­la­rı ha­zır­la­ma­lı­yız. Aile ve top­lu­mun yaşam ka­li­te­si­ni ar­tı­ra­rak eko­no­mi­mi­zi güç­len­di­re­bil­mek için ka­dın­la­rın po­tan­si­ye­li­ni tam an­la­mıy­la kul­lan­ma­mız lazım. İşte bu güzel ve gü­zi­de eser bunun için bir imkan." diye ko­nuş­tu.
Şır­nak ge­ne­lin­de açı­lan aile des­tek mer­kez­le­ri­nin de önem­li bir imkan ol­du­ğu­na işa­ret eden Gök­taş, ka­dın­la­rın güç­len­me­si, top­lum­da daha gö­rü­nür ol­ma­sı, hem top­lum­da hem de aile­de ço­cuk­la­rıy­la bir­lik­te daha mutlu ol­ma­la­rı için bu eser­le­ri on­la­ra ka­zan­dır­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dık­la­rı­nı be­lirt­ti.
Bakan Gök­taş, "2002'de ka­dın­la­rın iş gü­cü­ne ka­tı­lı­mı yüzde 27 iken 2023'te bu oran yüzde 30'a vardı ve ka­dın­la­rın is­tih­da­ma ka­tı­lım oranı yüzde 25'ten yüzde 31'e yük­sel­di. Ka­dın­la­rı des­tek­le­mek, ge­le­cek­le­ri­ni kuran genç ka­dın­lar ye­tiş­tir­mek için on­la­ra her türlü im­ka­nı ve des­te­ği sağ­la­ma­ya devam ede­ce­ğiz. İnşal­lah bu gü­zi­de eser­ler sa­de­ce baş­lan­gıç­tır. Önü­müz­de­ki dö­nem­de Şır­nak­lı ka­dın­la­rı­mı­za, ço­cuk­la­rı­mı­za, genç­le­ri­mi­ze ya­pa­ca­ğı­nız ya­tı­rım­lar biz­le­ri şim­di­den he­ye­can­lan­dı­rı­yor." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
"Be­le­di­ye Kadın Yaşam Mer­ke­zi-Bil­gi Evi-Kü­tüp­ha­ne, Kadın Sanat ve Mes­le­ki Eği­tim Mer­ke­zi"nin açı­lı­şı­nın ya­pıl­ma­sı­nın ar­dın­dan Bakan Gök­taş, mer­ke­zi gezdi.
Bu­ra­dan Şır­nak Va­li­li­ği'ne geçen Bakan Gök­taş, Vali Cev­det Atay, Vali Yar­dım­cı­sı Hasan Hü­se­yin Al­pas­lan ve kurum tem­sil­ci­le­ri ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı.
Va­li­lik Şeref Def­te­ri'ni im­za­la­yan Gök­taş, Vali Atay ile bir süre gö­rüş­tü.
Şır­nak Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Yarka'yı da zi­ya­ret eden Bakan Gök­taş, kent­te yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar­la il­gi­li bilgi aldı.
Şır­nak Ka­dı­ne­li Ko­ope­ra­ti­fi’ndeki ka­dın­lar­la bir araya gelen bakan Gök­taş, yö­re­sel ürün­ler­le il­gi­li aldı. Bakan Gök­taş, daha sonra AK Parti Şır­nak İl Baş­kan­lı­ğın­da par­ti­li­ler­le bir araya gel­me­si­nin ar­dın­dan Şır­nak İl Mü­dür­lü­ğün­de görev yapan ba­kan­lık per­so­ne­li ile bu­luş­tu.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °