AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, DEPREMZEDE ÇOCUKLARI ANNELERİYLE BULUŞTURDU

Ba­kan­lık en­kaz­dan ya­ra­lı kur­tu­lan dep­rem­ze­de ço­cuk­la­rı De­niz­li’de an­ne­le­riy­le bu­luş­tur­du.

Güncel Haberler 2.03.2023 09:10:00 0
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, DEPREMZEDE ÇOCUKLARI ANNELERİYLE BULUŞTURDU

 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı, Kah­ra­man­ma­raş’taki dep­rem­de en­kaz­dan ya­ra­lı ola­rak çı­ka­rı­lan 5 ya­şın­da­ki Mu­ham­med ve 13 ya­şın­da­ki Hüda’yı An­ka­ra’daki te­da­vi­le­ri­nin ta­mam­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan De­niz­li’ye gö­tü­re­rek an­ne­le­ri Ahlem Misto ile bu­luş­tur­du.
Ahlem Misto, Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li ya­şa­nan dep­rem fe­la­ke­tin­de bi­na­la­rı­nın yı­kıl­ma­sı so­nu­cu eşi ve ço­cuk­la­rı ile enkaz al­tın­da kaldı. Enkaz al­tın­dan anne Misto ile ço­cuk­la­rı 5 ya­şın­da­ki Mu­ham­med ve 13 ya­şın­da­ki Hüda ya­ra­lı kur­tul­du. Eşi ise ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. En­kaz­dan çı­ka­rı­lan anne Ahlem Misto, Mer­sin Şehir Has­ta­ne­sin­de te­da­vi al­tı­na alı­nır­ken, ço­cuk­la­rı ise te­da­vi ama­cıy­la An­ka­ra Bil­kent Şehir Has­ta­ne­si­ne ge­ti­ril­di.
Ço­cuk­la­rın sağ­lık du­rum­la­rı­nın iyiye git­me­si üze­ri­ne Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan aile ya­kın­la­rı ile ile­ti­şi­me ge­çi­le­rek, kim­lik tes­pit­le­ri ya­pıl­dı.
Daha sonra ba­kan­lı­ğın il­gi­li mes­lek ele­man­la­rın­ca ya­pı­lan sos­yal in­ce­le­me so­nu­cun­da ço­cuk­la­rın, Mer­sin’deki te­da­vi­si­nin ar­dın­dan De­niz­li’deki kar­de­şi­nin ya­nı­na yer­le­şen an­ne­le­ri­ne tes­lim edil­me­si uygun gö­rül­dü. Has­ta­ne­de te­da­vi­si ta­mam­la­nan Mu­ham­med ve Hüda kar­deş­ler An­ka­ra Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğü gö­rev­li­le­ri ta­ra­fın­dan has­ta­ne­de­ki ta­bur­cu­luk iş­lem­le­ri­nin ar­dın­dan tes­lim alı­na­rak an­ne­le­ri­ne ka­vuş­tu­rul­ma­la­rı için De­niz­li’ye gö­tü­rül­dü. Mu­ham­med ve Hüda De­niz­li Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğün­de an­ne­le­ri Ahlem Misto’ya tes­lim edil­di. Dep­re­min ar­dın­dan gün­ler sonra ka­vu­şan anne ve ço­cuk­la­rı bir­bir­le­ri­ne sa­rı­la­rak has­ret gi­der­di. Aile bun­dan son­ra­ki sü­reç­te ba­kan­lı­ğın “Ço­cuk­lar Gü­ven­de” prog­ra­mı kap­sa­mın­da gö­rev­li mes­lek ele­man­la­rı ve ASDEP per­so­nel­le­rin­den oluş­tu­ru­lan ekip­ler ta­ra­fın­dan takip edi­lecek ve aile­ye psi­ko­sos­yal des­tek sağ­la­na­cak. An­ka­ra Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dü­rü Bekir Koç­yi­ğit, Kah­ra­man­ma­raş’ta mey­da­na gelen dep­rem so­nu­cu re­fa­kat­çi­si ola­ma­yan dep­rem­ze­de ço­cuk­la­rın aile­le­ri­ne tes­lim ça­lış­ma­la­rı­na iliş­kin bilgi verdi. Koç­yi­ğit, Kah­ra­man­ma­raş’ta mey­da­na gelen dep­rem so­nu­cu re­fa­kat­siz çocuk ola­rak tes­pit edi­len 112 Acil Ser­vis­le An­ka­ra Bil­kent Şehir Has­ta­ne­si'ne ge­ti­ri­len ço­cuk­la­rın güven içe­ri­sin­de ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, ço­cuk­la­rın aile­le­ri­nin tes­pit ça­lış­ma­la­rı­nın ba­kan­lı­ğın has­ta­ne­de görev yapan mes­lek ele­man­la­rı ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı­ğı­nı an­lat­tı. İl Mü­dü­rü Koç­yi­ğit, Mu­ham­med ve Hüda Misto kar­deş­le­rin aile­le­ri­nin tes­pit ça­lış­ma­la­rı­nın SOYBİS, MERNİS ve Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­nın sis­te­mi üze­rin­den yü­rü­tül­dü­ğü­nü be­lir­te­rek, ka­yıt­la­rın ve ço­cuk­la­rın ifa­de­le­ri­nin eş­leş­ti­ril­me­si so­nu­cu an­ne­le­riy­le bu­luş­tu­ru­la­ca­ğı­nı ifade etti.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
Kay­nak: ASHB Basın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­şa­vir­li­ği


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °