Tarih: 11.04.2023 16:56

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Depremzede Kadınlar İçin İş Atölyeleri Kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı, dep­rem böl­ge­sin­de­ki ka­dın­la­rın ha­yat­la­rı­nı ye­ni­den inşa et­me­le­ri, yı­kı­mın olum­suz et­ki­le­rin­den kur­tul­ma­la­rı, sos­yal ve eko­no­mik yön­den güç­len­me­le­ri için yeni hiz­met bi­rim­le­ri oluş­tu­rur­ken, gi­ri­şim­ci ka­dın­la­ra da des­tek olu­yor.

Ba­kan­lık, dep­rem­ze­de ka­dın­la­rın hız­lı­ca ha­yat­la­rı­nı ye­ni­den kur­ma­la­rı, re­ha­bi­li­te ol­ma­la­rı ve aile­le­ri­nin ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­ma­la­rı için ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor.
Bu kap­sam­da ül­ke­mi­zin dört bir ya­nın­dan gelen kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin des­te­ği ile Ga­zi­an­tep’te 2, Kah­ra­man­ma­raş’ta 2, Adı­ya­man ve Ma­lat­ya’da 1’er tane olmak üzere çadır ve kon­tey­ner kent­ler­de top­lam­da 6 İş Atöl­ye­si açtı.
Ka­dın­la­rın eko­no­mik an­lam­da teş­vik edil­me­si plan­la­nı­yor.
İş atöl­ye­le­ri­ne çar­şaf, yas­tık kı­lı­fı, ti­şört gibi acil ih­ti­yaç­la­rın üre­til­me­si için dikiş ma­ki­ne­si, halı, kilim tez­gâh­la­rı yer­leş­ti­ril­di.
Örgü, takı ta­sa­rı­mı, ahşap bo­ya­ma ve ebru alan­la­rı oluş­tu­rul­du.
    Bu atöl­ye­ler­de usta öğ­re­ti­ci­ler eş­li­ğin­de dikiş nakış öğ­re­nen ka­dın­lar, diğer dep­rem­ze­de­le­rin ih­ti­yaç­la­rı­nı da kar­şı­la­ya­rak on­la­ra des­tek olu­yor. İş atöl­ye­le­rin­de­ki eği­tim­le­re ka­tı­lan ka­dın­lar hem be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­ti­ri­yor hem de dep­re­min olum­suz et­ki­le­rin­den kur­tu­lu­yor. Bu za­ma­na kadar yak­la­şık 2.500 dep­rem­ze­de kadın iş atöl­ye­le­ri­ne ka­tı­la­rak diğer dep­rem­ze­de­ler ya­ra­rı­na da katkı sağ­la­dı.
Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan, ay­rı­ca, iş atöl­ye­le­ri ile dep­rem­den et­ki­le­nen il­le­re yakın aktif kadın ko­ope­ra­tif­le­ri eş­leş­ti­ril­di. Bu sa­ye­de orta ve uzun va­de­de hem üre­tim ka­pa­si­te­le­ri­nin at­tı­rıl­ma­sı hem de ka­dın­la­rın eko­no­mik an­lam­da teş­vik edil­me­si plan­la­nı­yor.
Dep­rem­den et­ki­le­nen kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin des­tek­len­me­si­ne yö­ne­lik iş bir­li­ği.
Öte yan­dan dep­rem böl­ge­sin­de bu­lu­nan tüm kadın ko­ope­ra­tif­le­ri ile ile­ti­şim ku­ru­la­rak dep­rem son­ra­sı mev­cut du­rum­la­rı de­ğer­len­di­ril­di, ih­ti­yaç­la­rı tes­pit edil­di. Bu kap­sam­da il­gi­li bi­rim­ler­le ko­or­di­nas­yon sağ­la­na­rak kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin el­le­rin­de bu­lu­nan ürün­le­rin sa­tı­şı sağ­la­nı­yor. Ay­rı­ca, Ba­kan­lık, dep­rem böl­ge­le­rin­de bu­lu­nan ve olum­suz et­ki­le­nen kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin des­tek­len­me­si­ne yö­ne­lik özel sek­tör ve ulus­la­ra­ra­sı ku­ru­luş­lar­la iş bir­li­ği ge­liş­ti­ril­me­si­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­lar da yü­rü­tü­yor.
Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı Kay­nak: ASHB Basın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­şa­vir­li­ği




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —