AK PARTİ; KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ

Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın da sık sık tek­rar­la­dı­ğı gibi ka­dı­na şid­de­tin, in­san­lı­ğa iha­net ol­du­ğu­nu bir kez daha hay­kı­rı­yo­ruz

Güncel Haberler 1.12.2022 12:37:00 0
AK PARTİ; KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ

 AK Parti Rize İl Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğın­da 25 Kasım Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü kap­sa­mın­da ger­çek­leş­ti­ri­len basın açık­la­ma­sın­da “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın da sık sık tek­rar­la­dı­ğı gibi ka­dı­na şid­de­tin, in­san­lı­ğa iha­net ol­du­ğu­nu bir kez daha hay­kı­rı­yo­ruz” dedi.

 İl Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin “Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le ve Da­ya­nış­ma Günü” kap­sa­mın­da AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, İl Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı, AK Parti Rize İl Kadın Kolu Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve teş­ki­lat men­sup­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğın­da basın açık­la­ma­sı ger­çek­leş­tir­di.
İl Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin basın açık­la­ma­sın­da şu ifa­de­le­re yer verdi “ AK Parti; 5 buçuk mil­yon kadın üyesi, 600 bine yakın gö­nül­lü teş­ki­lat men­su­buy­la aynı za­man­da güçlü bir kadın ha­re­ke­ti­dir.
AK Parti Kadın Kol­la­rı ola­rak, kadın odak­lı po­li­ti­ka ve uy­gu­la­ma­la­rın ta­kip­çi­si ol­du­ğu­muz kadar ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­tin ön­len­me­si ve yap­tı­rım­la­rın ar­tı­rıl­ma­sı için de var gü­cü­müz­le ça­lı­şı­yo­ruz.
“25 Kasım Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü” ve­si­le­siy­le bu ko­nu­da­ki ka­rar­lı­lı­ğı­mı­zı bir daha vur­gu­la­mak, hü­kü­met­le­ri­miz ta­ra­fın­dan atı­lan adım­la­rı bir kez daha ha­tır­lat­mak is­te­dik”dedi.
Ka­dı­na Şid­det, İnsan­lı­ğa İha­net­tir
İl Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Yağ­cı­te­kin; “Ka­dı­nı ve ka­dı­nın var­lı­ğı­nı son de­re­ce önem­se­yen bir yak­la­şım­la “Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­det­le Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü” kap­sa­mın­da Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın da sık sık tek­rar­la­dı­ğı gibi ka­dı­na şid­de­tin, in­san­lı­ğa iha­net ol­du­ğu­nu bir kez daha hay­kı­rı­yo­ruz.
AK Parti teş­ki­lat­la­rı ola­rak, her adı­mı­mız­da bu bi­linç­le ha­re­ket edi­yor, her fır­sat­ta dile ge­ti­ri­yo­ruz. Tek bir ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­te daha ta­ham­mü­lü­müz yok.
Ka­dı­na yö­ne­lik şid­det, yal­nız­ca kadın ol­duk­la­rı için uy­gu­la­nan veya ka­dın­la­rı et­ki­le­yen, ka­dı­nın insan hak­la­rı ih­la­li­ne yol açan her türlü tutum ve dav­ra­nış­tır.
Ka­dı­na yö­ne­lik şid­det, sa­de­ce ül­ke­mi­zin değil, ma­ale­sef tüm dün­ya­nın so­ru­nu­dur.
Tüm dünya gibi bizim de ca­nı­mı­zı yakan, ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le mü­ca­de­le et­mek­te ka­rar­lı­yız.
Şunu apa­çık söy­lü­yo­ruz ki, bu ko­nu­da asla to­le­ran­sı­mız yok.
Bunu 2002 yı­lın­da daha ilk seçim be­yan­na­me­miz­de de ifade ettik.
2003 yı­lın­da aile mah­ke­me­le­ri­ni biz kur­duk.
2004 yı­lın­da Ana­ya­sa’ya ka­dın­lar ve er­kek­ler eşit hak­la­ra sa­hip­tir mad­de­si­ni biz ge­tir­dik.
2005 yı­lın­da Türk Ceza Ka­nu­nu ile ‘töre’ ve ‘namus’ ne­de­niy­le iş­le­nen ci­na­yet­le­ri ağır­laş­tı­rıl­mış suç kap­sa­mı­na aldık, TCK’da aile içi şid­det ve cin­sel suç ta­nı­mı­nı biz yap­tık.
2010 yı­lın­da ka­dın-er­kek fır­sat eşit­li­ği­ni daha da güç­len­di­re­rek “po­zi­tif ay­rım­cı­lık” il­ke­si­ni Ana­ya­sa’da dü­zen­le­dik” dedi.
“Ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­tin ce­za­la­rı­nı ar­tır­dık”
Baş­kan Yağ­cı­te­kin ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le ala­ka­lı ya­pı­lan ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi ve­re­rek;
“Genel Baş­ka­nı­mız, Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın li­der­li­ğin­de, Ana­ya­sa’da, TCK’da yap­tı­ğı­mız de­ği­şik­lik­ler ve 6284 sa­yı­lı kanun ile ka­dı­na yö­ne­lik şid­det ile mü­ca­de­le­de önem­li me­sa­fe­ler aldık. İyi hâl ve tu­tuk­la­ma şart­la­rı­nı ye­ni­den dü­zen­le­dik, ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­tin ce­za­la­rı­nı ar­tır­dık.
Ni­kâh­lı eşe karşı iş­le­nen suçu bo­şan­mış eşi de kap­sa­ya­cak şe­kil­de ge­niş­let­tik.
TCK’da ya­pı­lan son dü­zen­le­me­ler­le er­ke­ğin ka­dı­na yö­ne­lik iş­le­di­ği suç­lar­da “iyi hâl uy­gu­la­ma­sı­nı” kal­dır­dık ve ka­dı­na şid­de­ti “ka­ta­log suç” kap­sa­mı­na aldık.  Artık takım el­bi­se giyen, kra­vat ta­kan­lar tak­dir in­di­ri­mi ge­rek­çe­sin­den fay­da­la­na­mı­yor.
Fi­zik­sel veya ile­ti­şim araç­la­rıy­la ya­pı­lan ıs­rar­lı takip ey­lem­le­ri­ni suç kap­sa­mı­na aldık. Yine talep et­me­le­ri hâ­lin­de şid­det mağ­du­ru ka­dın­la­ra baro ta­ra­fın­dan üc­ret­siz avu­kat hiz­me­ti sağ­la­ya­rak her ko­şul­da yan­la­rın­da ol­du­ğu­mu­zu his­set­me­le­ri­ni sağ­lı­yo­ruz.
2013 yı­lın­da ku­ru­lan ŞÖNİM’leri (Şid­det İzleme Mer­kez­le­ri) yay­gın­laş­tı­ra­rak 81 ilde 1 mil­yo­nun üze­rin­de ki­şi­ye ulaş­tık.
Kadın ve ço­cuk­la­rın maruz kal­dı­ğı şid­det ve taciz ey­lem­le­ri­ni ön­le­mek üzere kol­luk kuv­vet­le­ri­ne tek tuşla ula­şa­bil­dik­le­ri KADES (Kadın Acil Des­tek) Mobil Uy­gu­la­ma­sı­nı ha­ya­ta ge­çir­dik.
KADES Uy­gu­la­ma­sı­nı yak­la­şık 4 mil­yon kişi in­dir­di, 300 bini aşkın kişi ise ih­bar­da bu­lun­du.
Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­tin 7 Gün 24 Saat takip edi­le­bil­me­si ve ka­dı­nın et­ki­li şe­kil­de ko­ru­na­bil­me­si adına Elekt­ro­nik Ke­lep­çe Uy­gu­la­ma­sı­nı 2015’te yine AK Parti ola­rak biz ha­ya­ta ge­çir­dik.
2011 Yılı’nda ise İş yer­le­rin­de Psi­ko­lo­jik Ta­ci­zin Ön­len­me­si (Mob­bing) Ge­nel­ge­si’ni dü­zen­le­dik ve mob­bing suç kap­sa­mı­na aldık.
“Şid­de­ti olum­la­yan zih­ni­ye­te karşı omuz omuza mü­ca­de­le­mi­zi sür­dü­re­ce­ğiz” Sa­de­ce ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör ör­güt­le­ri­nin ka­dın­la­ra ve ço­cuk­la­ra yap­tı­ğı her türlü şid­det­le ka­rar­lı­lık­la mü­ca­de­le ede­ce­ğiz.
Var olan çözüm öne­ri­le­ri­nin ye­ri­ne ye­ni­le­ri­ni ek­le­ye­rek, canla başla ça­lış­ma­ya devam ede­cek­le­ri­ni ifade eden İl Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin: “25 Kasım Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü’nde bir kez daha ifade edi­yo­ruz ki; şid­det uy­gu­la­ya­na, şid­de­te taraf olana, şid­det üze­rin­den si­ya­set ya­pa­na, mob­bing ve sözlü şid­det uy­gu­la­ya­na, şid­de­ti olum­la­yan zih­ni­ye­te karşı ka­dın-er­kek omuz omuza mü­ca­de­le­mi­zi sür­dü­re­ce­ğiz.
Ka­mu­oyu­nun bil­gi­si­ne say­gı­la­rı­mız­la su­na­rız” dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °