AK PARTİ RİZE GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 6. YAPILDI

AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın ka­tı­lı­mıy­la 'Gün­dem Rize' top­lan­tı­la­rı­nın 6.cısı ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 30.03.2022 11:16:00 0
AK PARTİ RİZE GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 6. YAPILDI

    AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ve be­lir­li pe­ri­yot­lar­la ger­çek­leş­ti­ri­len Gün­dem Rize Top­lan­tı­la­rı­nın 6.sı Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sın­da dü­zen­le­di.
  AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yap­tı­ğı top­lan­tı­ya, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, AK Parti MKYK Üyesi Hik­met Ayar, AK Parti Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Burak Ak, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı, Ka­na­at ön­der­le­ri ve iş in­san­la­rı ka­tıl­dı.
    Top­lan­tı­nın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı ülke gün­de­mi hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.
    6. ger­çek­leş­tir­dik­le­ri Gün­dem Rize Top­lan­tı­la­rı­nın öne­mi­ne de­ği­ne­rek ya­tı­rım­lar­la il­gi­li bil­gi­ler veren Ya­zı­cı “Bugün bu­ra­da yap­mış ol­du­ğu­muz bu top­lan­tı­lar ili­miz için çok fazla önem arz eden is­ti­şa­re ve de­ğer­len­dir­me top­lan­tı­la­rı­dır. Pan­de­mi­den do­la­yı top­lan­tı­la­rı­mı­za ara ver­mek du­ru­mun­da kal­mış­tık. Tabi bu zaman zar­fın­da ili­miz­de ül­ke­miz­de bir çok de­ği­şik­lik­ler oldu. Ha­va­ala­nı­nın açı­lı­şı ari­fe­sin­de­yiz in­şal­lah Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın prog­ra­mı­nı uygun ol­du­ğu bir ta­rih­te açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. O gün­den bu yana Rize de belli başlı şey­ler­den fa­ali­yet­ler­den söz etmek ge­re­kir­se kent­sel dö­nü­şüm çok hızlı bir şe­kil­de devam edi­yor. Ha­va­ala­nı dı­şın­da büyük pro­je­ler­le il­gi­li ça­lış­ma­lar­da devam edi­yor. Bu­gün­kü gün­de­mi­miz­le ala­ka­lı İyi­de­re lo­jis­tik mer­kez uzun süre mer­kez­le ala­ka­lı spe­kü­las­yon­lar oldu. Ka­rar­lı du­ru­şu­muz ne­ti­ce­sin­de ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­mız­la teş­ki­la­tı­mız­la bir­lik­te Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ka­rar­lı­lı­ğıy­la bir­lik­te onun ira­de­si­nin ne­ti­ce­sin­de Lo­jis­tik Mer­ke­zi­mi­zin ya­pı­mı devam edi­yor. Lo­jis­tik Liman Ovit Tü­ne­li ile Tür­ki­ye’nin do­ğu­su ve gü­ney­do­ğu bağ­lan­tı­sı­nın öte­sin­de Ovit tü­ne­li­nin iş­lev­sel­li­ği­ni ar­tı­ra­cak onun ger­dan­lı­ğı ko­nu­mun­da ola­cak. Lo­jis­tik mer­kez sa­de­ce Rize’nin, böl­ge­nin değil Tür­ki­ye’nin ger­çek­le­ri­ni lo­jis­tik ka­pa­si­te­si­ni ar­tı­ra­cak st­ra­te­jik ko­nu­mu­nu daha da önem­li hale ge­ti­recek iş­lev­sel­lik ka­zan­dı­ra­cak diye dü­şü­nü­yo­ruz. Yine bu arada Gün­doğ­du’da Rize Şehir has­ta­ne­si plan­la­ma­sı ve dolgu iha­le­si ya­pıl­dı dolgu iş­lem­le­ri hal­le­dil­di. Dol­gu­su yıl içe­ri­sin­de bi­tecek ondan sonra da yapım iha­le­si ger­çek­leş­ti­ri­lecek. 850 yatak ka­pa­si­te­li bir has­ta­ne bu ya­tı­rım için­de ya­pı­la­maz de­di­ler. De­niz­de neden ya­pı­lı­yor de­di­ler. Bizim deniz üze­rin­de Has­ta­ne yap­ma­mız bir ter­cih değil alan ye­ter­siz­li­ğin­den do­la­yı bir za­ru­ri­yet dedi.
    Gün­dem Rize 6.cı Top­lan­tı­sı­nın ana ko­nu­su Lo­jis­tik ya­tı­rım­la­rı­nın Rize eko­no­mi­si­ne ya­pa­ca­ğı kat­kı­lar oldu. Ko­nuy­la ala­ka­lı Kül­tür ve Tu­rizm İl Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si İnşaat Mü­hen­dis­li­ği Bölüm Baş­ka­nı Prof. Dr. Ser­vet Ka­ra­su, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si İşlet­me Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Musa Gün su­num­lar ger­çek­leş­ti­re­rek, ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.
    Prog­ram su­num­la­rın mü­za­ke­re­si ve ka­tı­lım­cı­la­rın de­ğer­len­dir­me­le­ri ile son buldu.
     

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: PARTİ GÜNDEM TOPLANTILARININ . YAPILDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °